Κέρδισαν το χειροκρότημα οι Πρωταθλητές

0
skyline

Έως τις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έφτασε η ΑΕΚ, καθώς ηττήθηκε με 5-2 από την AFC Aktobe στο Κλειστό του Δαΐς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του UEFA Futsal Champions League. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος για ακόμα μία φορά έκαναν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, κοίταξαν στα μάτια μία από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού futsal και ανάγκασαν άπαντες να χειροκροτήσουν την υπερπροσπάθειά τους. Έχοντας ως μειονέκτημα και την έλλειψη αγώνων, τη στιγμή που στο Καζακστάν το Πρωτάθλημα διεξάγεται κανονικά, η ομάδα του Γιάννη Ζιάβα έδειξε ότι τα βήματα προόδου της “Ένωσης” είναι ολοφάνερα και ο πήχης μπορεί να τεθεί και ακόμα υψηλότερα.

Το “παρών” στο Κλειστό του Δαΐς για να στηρίξουν την ομάδα έδωσαν, εκτός του Διοικητικού Υπεύθυνου του τμήματος, κ. Κωνσταντίνου Μαρινάκη, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σταμάτης Παπαπσταμάτης, και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Λευτέρης Αρχόντης.

Οι φιλοξενούμενοι μόλις στα 45″ είχαν δοκάρι, με την ΑΕΚ να απαντά αμέσως με τους Μάνο και Πάνου που έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Θεοφίλου κάτω από τα δοκάρια έμοιαζε ανίκητος, σταματώντας τους Καζάκους με φοβερές επεμβάσεις (2′, 7′, 9′). Η Aktobe στο 15′ και το 16′ είδε εκ νέου τον Έλληνα γκολκίπερ να κατεβάζει ρολά με 3 σπουδαίες αποκρούσεις, όμως στο 17′ βρήκαν δίχτυα με προβολή από κοντά. Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και ο Αρτινός με “κεραυνό” ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Aktobe να διώξει σε κόρνερ. Από το στημένο, ο Πάνου γύρισε όμορφα στον Γούση που με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους!

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος μπήκαν πιο δυνατά και μετά από μία χαμένη ευκαιρία στο 21′ πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 22′ (1-2). Ο Θανασάι παίζοντας ως πίβοτ, βασισμένος στην εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, κατάφερε δύο φορές να ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ και το δοκάρι του είπαν “όχι”. Ο Μάνος στο 28′ δεν κατάφερε να βρει στόχο και τελικά κόντρα στην ροή του αγώνα η Aktobe έκανε το 1-3, καθώς μετά από απόκρουση του Θεοφίλου η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή. Ο τερματοφύλακας του “Δικεφάλου” πραγματοποίησε νέα σπουδαία επέμβαση στο 30′ για να ακολουθήσουν 3 ανεπανάληπτες ευκαιρίες για γκολ για την “Ένωση”. Ο Μάνος με προβολή είδε τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ ο Καρύδας με δύο πολύ δυνατά σουτ δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα των δευτεραθλητών Καζακστάν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε το 1-4 για την Aktobe, με την ΑΕΚ όμως και πάλι να μην το βάζει κάτω. 6:30 πριν το φινάλε οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν πέναλτι με τον Πάνου, με τον άσσο του “Δικεφάλου” να αναλαμβάνει την εκτέλεση μειώνοντας σε 2-4. Στο 36′ ο Θανασάι με δυνατό σουτ στην κίνηση μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν κατάφερε να σκοράρει, για να σημειωθεί στην επόμενη φάση το 2-5. Στα τελευταία 3′ η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το 3ο γκολ, όμως ο Ντάτης σημάδεψε σε δύο περιπτώσεις το δοκάρι.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, όμως γέμισε υπερηφάνεια τόσο τους φιλάθλους της ΑΕΚ, όσο και όλους τους Έλληνες, καθώς πέτυχε κόντρα σε δεκάδες δυσκολίες να κρατήσει ψηλά τη σημαία του Συλλόγου κα της χώρας.

Πλέον, άπαντες αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη συνέχιση ή μη των διοργανώσεων (και) του ελληνικού ποδοσφαίρου σάλας.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιάννης Ζιάβας, δήλωσε στο aek.gr: “Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε για αυτήν την προσπάθεια των παιδιών. Η ομάδα μας έχει ψηλώσει από όλη αυτήν την πορεία στο Champions League και μας έχει… ανοίξει η όρεξη. Έχουμε κοιτάξει στα μάτια αντιπάλους που μόνο στο άκουσμα της θέσης τους στην κατάταξη του Ranking φαντάζει δύσκολο. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε πικρή γεύση από τον αποκλεισμό. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει σίγουρα την εικόνα και την προσπάθεια της ομάδας, αλλά και η ίδια η επίτευξη της πρόκρισης αφήνει πικρή γεύση. Η έλλειψη ρυθμού, εμπειρίας από τέτοια παιχνίδια, οι λεπτομέρειες και ακόμα και η τύχη με τόσα δοκάρια δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρόκριση. Όπως και να έχει όμως, είμαστε υπερήφανοι για ό,τι πετύχαμε και δίνουμε υπόσχεση ότι του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ για να διεκδικούμε ακόμα υψηλότερες επιτυχίες“.

ΑΕΚ – AFC Aktobe 2-5
Σκόρερς
: Γούσης, Πάνου.
ΑΕΚ (Ζιάβας): Θεοφίλου, Πάνου, Ντάτης, Αρτινός, Μάνος, Χριστόπουλος, Sinomati, Γούσης, Ταρνανίδης, Δελλαπόρτας, Θανασάι, Ασημακόπουλος, Χατζηφωτίου, Καρύδας.

πηγή: aek.gr