Αναστολή όλων των αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης μέσα στον Νοέμβριο

0
skyline

Την αναστολή του αγωνιστικού της προγράμματος ανακοίνωσε το απόγευμα η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Μετά τα έκτακτα μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήρε την απόφαση ν’ αναβάλει όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή υπάρχει αδυναμία αγωνιστικού διαχωρισμού των επιδημιολογικών επιπέδων ανά περιοχή της χώρας. Συμπληρώνει βέβαια, ότι τα σωματεία από περιοχές, που υπάγονται στο «επίπεδο επιτήρησης», θα συνεχίσουν τις προπονήσεις μαζί με την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ι αθλητές να φροντίσουν για προγράμματα ατομικής άθλησης σε σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο και ζητά συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων και συνεχή προσπάθεια για να προστατεύσει ο κάθε φίλος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης την περιοχή του, τον εαυτό του, τους δικούς του ανθρώπους και το άθλημα. Τέλος, υπογραμμίζει ότι λειτουργεί με αμείωτη επαγρύπνηση και θα επανασχεδιάσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Πριν αναφέρουμε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να δούμε τις διοργανώσεις, που επρόκειτο να γίνουν μέσα στον μήνα και αναβάλλονται:

7-8/11     Αγώνες για τη Β’ Εθνική και τις τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες  

14-15/11   Αναπτυξιακό τουρνουά Α.Σ. Πέρα Αθηνών  

21-22/11   Αγώνες για την Α1 εθνική κατηγορία σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και για τη Β’ Εθνική και τις τοπικές κατηγορίες 

28-29/11   Αγώνες για τη Β’ Εθνική και τις τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες 

Η ανακοίνωση για την αναστολή του αγωνιστικού προγράμματος:

«Σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ΦΕΚ 4829Β/2-11-2020 : «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», αναστέλλεται το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολο της χώρας έως και 30/11/2020, λόγω αδυναμίας αγωνιστικού διαχωρισμού των επιδημιολογικών επιπέδων (επίπεδο επιτήρησης, επίπεδο αυξημένου κινδύνου, επίπεδο συναγερμού) ανά περιοχή της χώρας.

Τα σωματεία που εδρεύουν στις περιοχές που υπάγονται στο «επίπεδο επιτήρησης» και έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις προπονήσεις , θα συνεχίσουν επίσης και την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, των γενικών οδηγιών και κατευθύνσεων της Πολιτείας, με την υπευθυνότητα και αυστηρότητα που απαιτείται αυτές τις δύσκολες ημέρες, με αδιάλειπτη ενημέρωση των οδηγιών που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και κάθε επίσημο όργανο της Πολιτείας.

Προτρέπουμε τα σωματεία που εδρεύουν στις περιοχές που υπάγονται στο «επίπεδο αυξημένου κινδύνου» αλλά και στο «επίπεδο συναγερμού» να επικοινωνούν με τους αθλητές και τις αθλήτριές τους. Οι προπονητές και οι προπονήτριες, χωρίς την φυσική τους παρουσία, μπορούν να εκπονούν συγκεκριμένα προγράμματα ατομικής άθλησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους ή εντός κατοικίας. Η τεχνολογία μπορεί να γίνει «βοηθός προπονητή».

Η αθλητική μας ηθική και νοοτροπία δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων. Προστατεύουμε την περιοχή μας, τον εαυτό μας , τους γύρω μας. Προστατεύουμε το άθλημά μας. Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα, με δημιουργικότητα, φαντασία, προσήλωση, αθλητικό πνεύμα και αισιοδοξία.

Η Ομοσπονδία λειτουργεί κανονικά και με αμείωτη επαγρύπνηση. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα επανασχεδιαστεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Πηγή: sdna.gr

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter