Η ΑΕΚ μπορεί και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα!

0
skyline

Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος

Με τις τρεις πρώτες “στροφές” του πρωταθλήματος να έχουν ολοκληρωθεί, πλην του αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό που εκκρεμεί, λόγω αναβολής, μπορούμε να έχουμε μία πρώτη εικόνα για το τι μας επιφυλλάσει αυτή η σεζόν.

Είναι πολύ νωρίς βέβαια, όμως θα πάρω το ρίσκο και θα πω την πρόβλεψη μου για το που μπορεί να φτάσει η Ένωση εφέτος. Εκτίμηση μου λοιπόν, είναι πως ο Δικέφαλος έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει την κορυφή της Superleague, μετά από δύο κακές σεζόν, που την βρήκαν πολύ μακριά, από αυτό που είχε κατορθώσει πανηγυρικά το 2017-2018.

Αυτό το βασίζω στο σύνολο που παρουσιάζει η ομάδα, από τον προπονητή μέχρι και τον τελευταίο που προσφέρει αγωνιστικά. Έχει δημιουργηθεί μακράν το πιο γεμάτο ρόστερ επί εποχής Μελισσανίδη κι αυτό είναι αναμβισβήτητο. Και το κυριότερο είναι πως ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει την ομάδα να παρουσιαστεί αρχικά καλύτερη, αλλά και να πάρει περισσότερους βαθμούς, άρα και νίκες.

Μπορεί επικοινωνιακά να μην υπάρχουν οι περιττοί “διθύραμβοι”, ούτε μετά από νίκες, αλλά ούτε και μετά από μεγάλες μεταγραφές. Η ΑΕΚ με χαμηλούς τόνους, έχει συμπληρώσει το “παζλ” (με εκκρεμότητα μερική ενίσχυση στην άμυνα), έχει κρατήσει στον πάγκο της τον Μάσιμο Καρέρα, και με τον Ίλια Ίβιτς “δίπλα” σε όλους, χτίζει κάτι το οποίο ποδοσφαιρικά δείχνει εξέλιξη και αυτό σιγά σιγά φαίνεται.

Δεν θέλω να επεκταθώ στο τι είδαμε, αναλυτικότερα από την ΑΕΚ, στις πρώτες δύο αγωνιστικές, αφού πέραν των έξι βαθμών απέναντι σε αντιπάλους που στο παρελθόν τις έχουν κάνει ζημιές, κρατάω μόνο τη συνέπεια των ποδοσφαιριστών και την ουσία. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μία σεζόν αρκετά διαφορετική, όπου πολλές ομάδες δεν έδωσαν πολλά φιλικά και μία εξ αυτών και η Ένωση.

Είδαμε μεν πράγματα από τους “καινούριους”, αλλά και από τον νεαρό Μαχαίρα, ωστόσο ας τα αφήσουμε αυτά να φανούν με τον καιρό.

Όταν ωστόσο αναφέρεσαι σε πρωταθλητισμό, οφείλεις να ρίξεις και μια ματιά στο τι κάνει ο ανταγωνιστής σου. Και σε αυτόν τον μαραθώνιο, ανταγωνιστές για την κούρσα του πρωταθλητή για την ΑΕΚ, θα είναι πρωτίστως ο Ολυμπιακός και δευτερευόντως ο ΠΑΟΚ.

Φυσικά και θα χρίσω ως πρώτο φαβορί τους ερυθρόλευκους, αφού είναι μια ομάδα που πλέον φαίνεται και παρουσιάζεται πολύ δεμένη, έχοντας στο τιμόνι της έναν αξιόλογο προπονητή, αλλά και ένα ικανότατο σύνολο έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές.

Από την άλλη, ο επίσης δυνατός φέτος ΠΑΟΚ, εκτιμώ πως αν καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την κούρσα. Άλλωστε, ήδη μετράει δύο “γκέλες” έναντι αντιπάλων που θεωρητικά έπρεπε να έχει κερδίσει.

Αναμένω λοιπόν όπως και όλοι μας, με πολύ ενδιαφέρον την συνέχεια, που ευελπιστώ να έχει στο πρόγραμμα και ομίλους Europa League, αφού ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη (1/10) ο μεγάλος “τελικός” στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Βόλφσμπουργκ.