Ο Μπακάκης μπορεί να προσφέρει, αλλά κάπου αλλού…

0

Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος

Θέμα Μπακάκη φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στον οργανισμό της ΑΕΚ και όχι για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, με τα δεδομένα ωστόσο να είναι πλέον διαφορετικά.

Κι αυτό γιατί, ο Μιχάλης Μπακάκης δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της νέας σεζόν, ενώ στον τελικό Κυπέλλου ξεκίνησε, αλλά τον άλλαξε ο Καρέρα στο 62′. Και μιλάμε για ξεχωριστά ματς, διαφορετικού σχηματισμού και επιλογών, όπου ο Μπακάκης, δεν βρήκε θέση. Αυτό σίγουρα, ήταν κάτι που ανάγκασε και τον ίδιο να εκφράσει την επιθυμία αποχώρησης.

Κι αν θέλετε να το δούμε πιο αναλυτικά, μπορεί να υπάρχει θέμα Μπακάκη στην ΑΕΚ, αλλά η ουσία είναι πως υπάρχει θέμα “δεξιού μπακ” γενικότερα. Στην Ένωση αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές που θεωρούνται δεξιά μπακ (βλ. Βασιλαντωνόπουλος, Παουλίνιο, Μπακάκης, Ραντόνια), αλλά κανείς δεν έχει “καπαρωμένη” την θέση βασικού. Να πεις ότι ήταν θέμα ανταγωνισμού; Δυστυχώς δεν είναι, αφού ευκαιρίες παίρνουν όλοι (πλην του νεαρού Ραντόνια), αλλά όλοι κάπου χάνουν την εμπιστοσύνη. Προσωπική μου άποψη είναι πως ούτε και ο 28χρονος πλέον Βασιλαντωνόπουλος είναι αυτό που ψάχνει η Ένωση για τη θέση του βασικού. Χωρίς να θεωρώ τον Σταύρο κακό ποδοσφαιριστή. Αντιθέτως, είδαμε πολλά καλά στοιχεία του στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε ως βασικός. Απλά, η θέση του δεξιού μπακ, χρειάζεται συγκεκριμένα στοιχεία, και ο Σταύρος έχει ορισμένα από αυτά. Όπως ορισμένα έχει και ο Μπακάκης, αλλά και ο Παουλίνιο.

Είχα γράψει και προ ημερών, πως υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση στα μετόπισθεν, σημειώνοντας πως προτεραιότητα έχει η θέση του στόπερ, ενώ παρά την έλλειψη στα μπακ, δεν βλέπω κινητικότητα. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Θα αλλάξει μόνο και αν έρθει μία ουσιαστική πρόταση για τον Μπακάκη, με τις μέρες βέβαια για το κλείσιμο των μεταγραφών να τελειώνουν.

Μου είναι λυπηρό να βλέπω τέσσερις επιλογές παικτών, αλλά κανέναν αξιόπιστο για μια πολύ σημαντική θέση και ειδικότερα για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ, που με την ενισχυμένη επιθετική της γραμμή, δεν μπορεί να έχει βοήθειες επιθετικά από τα μπακ. Γιατί αν δούμε και τι έγινε χθες με τον Ινσούα(ίσως να ήταν εντολή Καρέρα), δεν υπήρχε κάποιο ανέβασμα. Το προσπάθησε ο Βασιλαντωνόπουλος, αλλά το δείγμα δεν με καλύπτει. Ο χρόνος θα το δείξει, αλλά τον θεωρώ μία προσωρινή λύση. Και αυτό γιατί, δεν μπορώ να αδικήσω την διοίκηση που δεν σκέφτεται αγορά βασικού παίκτη για το δεξί άκρο, όταν έχει τέσσερα ενεργά συμβόλαια στην συγκεκριμένη θέση. Άρα και ο Καρέρα ποντάρει σε αυτούς που έχει, μέχρι να βρεθεί τρόπος να έρθει κάτι καλύτερο.

Είναι λίγο νωρίς να κριθεί αυτό, ωστόσο στην ανάπτυξη κάθε ομάδας, είναι καθοριστικός ο ρόλος των μπακ, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε στην ΑΕΚ. Που επί της ουσίας ήταν κάτι που έκανε άριστα ο Γκάλο, αλλά και οι Λόπες/Χουλτ όταν πήραμε το πρωτάθλημα.

Ας ελπίσουμε να πάει κάποιος κάπου αλλού…

Δεν γνωρίζω αν θα έρθουν έτσι τα πράγματα, αλλά ο Μπακάκης αξίζει της εκτίμησης όλων! Πρόσφερε τα πάντα στην ΑΕΚ, για σειρά ετών. Είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, με τρομερή ταχύτητα και μπορεί να προσφέρει στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά δε νομίζω πως μπορεί πλέον να είναι το βασικό δεξί μπακ της ΑΕΚ. Όχι γιατί έγινε χειρότερος, αλλά οι απαιτήσεις της ομάδας είναι πια μεγαλύτερες και πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο. Θα ήταν εξαιρετική λύση για μπακ-απ, αφού πρόκειται μάλιστα για έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει και σε άλλες θέσεις (πχ. αριστερό στοπερ σε τριάδα άμυνας), αλλά είναι ξεκάθαρο πως θέλει να παίζει δεξί μπακ, γι’ αυτό και προτιμά να φύγει. Άλλωστε πρόκειται για τον βασικό δεξιό οπισθοφύλακα της Εθνικής, που προφανώς δεν επιθυμεί να χάσει την θέση του.

Και για να μην παρεξηγηθώ, αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως ιδανικά θα μπορούσαν, δηλαδή να αποκτηθεί ένα ολοκληρωμένο δεξί μπακ και να πουληθεί κάποιος, εκτιμώ πως ο Μπακάκης, μπορεί να γίνει ξανά βασικός, μεταξύ αυτών που υπάρχουν.

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube