Έρχονται μαντάτα από τη FIFA σε ΠΑΕ από προσφυγές ποδοσφαιριστών

0
skyline

Οι προσφυγές είχαν ανασταλεί σε καιρό καραντίνας, με απόφαση της ΕΠΟ, μέχρι τις 30 Ιουνίου αλλά η Παγκόσμια Ομοσπονδία τις εξέτασε και εξέδωσε αποφάσεις, δικαιώνοντας ουσιαστικά, τον ΠΣΑΠ που φώναζε κατά της Ομοσπονδίας.

Στις 9 Απριλίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε αποφασίσει την αναστολή προσφυγών ποδοσφαιριστών μέχρι τις 30 Ιουνίου λόγω κορωνοϊού, δίνοντας ανάσα στις ομάδες και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΠΣΑΠ.

Οι ποδοσφαιριστές μετά το… λουκέτο που είχε μπει στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ (Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών), δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και οι ομάδες σε καιρό καραντίνας λόγω πανδημίας και με το πρωτάθλημα… εκτός λειτουργίας, απαλλάχθηκαν από τον κίνδυνο ενδεχόμενων καταδικαστικών αποφάσεων για οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

Τώρα, όμως, οι ομάδες είναι πολύ πιθανό να βρουν μπροστά τους τις υποθέσεις αυτές, και μάλιστα απευθείας από τη FIFA. Και αυτό γιατί, ξένοι ποδοσφαιριστές προσέφυγαν απευθείας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία αφού έλαβε γνώση της απόφασης της ΕΠΟ, εξέτασε αυτή τις προσφυγές, ουσιαστικά αντικαθιστώντας την ΠΕΕΟΔ που εκείνη την περίοδο δεν λειτουργούσε και δικαιώνοντας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών που φώναζε για τη συγκεκριμένη απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Οι αποφάσεις για τις συγκεκριμένες προσφυγές, μάλιστα, φέρονται να έχουν εκδοθεί και αναμένεται η ανακοίνωση τους.

Ορισμένες ΠΑΕ λοιπόν, είναι πολύ πιθανό, σύντομα να βρεθούν ενώπιον τιμωριών για οφειλές της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, με τη σφραγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Πηγή: sdna.gr