Γαλανόπουλος: Ένα “story” γεμάτο ΑΕΚ!

0

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιακουμίδης

Ήταν 2011 όταν ο 14χρονος τότε Κώστας έφυγε από τον Κένταυρο Βριλησσίων για να ενταχθεί στην ακαδημία της ΑΕΚ και μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2015 υπέγραφε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το ταλέντο του, η σκληρή δουλειά και η προσήλωση την προπόνηση τον έκαναν να ξεχωρίζει από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Βλέποντας την ραγδαία εξέλιξή του, τις δυνατότητες αλλά και την προοπτική στην περίπτωσή του, οι διοικούντες της ΑΕΚ τον Απρίλιο του 2017 πρότειναν στον Γαλανόπουλο επέκταση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2021, με συνολικές απολαβές 320.000 ευρώ (50 + 70 + 90 + 110 ανά έτος συνεργασίας).

Το ίδιο συμβόλαιο που μέχρι και πριν δύο μέρες ήταν σε ισχύ. Από το 2017 μέχρι τώρα άλλαξαν πολλά εκτός από ένα. Αυτό που έβλεπε η ΑΕΚ στο πρόσωπο του παίκτη. Το παιδί ταλέντο της ακαδημίας, αναδεικνύεται μέσα από την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο και διαμορφώνεται σε ολοκληρωμένο παίκτη, βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας.

Η πίστη της «Ένωσης» στον Γαλανόπουλο είχε αποδειχθεί ποικιλοτρόπως και πάνω από μια φορά. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από το παρακάτω δύσκολα θα βρούμε πάντως. Το καλοκαίρι του 2018 η ΑΕΚ φλέρταρε έντονα με τον Ραντόγια για να τον αποκτήσει. Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ελήφθη η απόφαση να μην γίνουν ενέργειες απόκτησης άλλου χαφ, για να μην ανακοπεί η εξέλιξη του 19χρονου τότε φέρελπι κεντρικού μέσου. Γι’ αυτό έγινε η αλλαγή ατζέντη με τις ευλογίες Μελισσανίδη (αν όχι με υπόδειξή του), «μετακομίζοντας» στο γραφείο του Πολ Κουτσολιάκου, άνθρωπο του χώρου με σπουδαίες διασυνδέσεις και σημαντικά deals στη Bundesliga.

Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει. Οι βλέψεις των κιτρινόμαυρων έπαιρναν σάρκα και οστά. Η ΑΕΚ συμμετείχε στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας στην σύνθεσή της έναν 20χρονο διαφήμιση του τι μπορεί να παραχθεί μέσα από τις υποδομές της. Έτσι έμπαινε στον χάρτη των ομάδων που μπορούν να αποτελέσουν πηγή πρώτης ύλης για πιο εύπορους συλλόγους οι οποίοι με το αζημίωτο θέλουν να ενισχύσουν τα τμήματά τους με «φρέσκα» πόδια που διψούν για διακρίσεις. Διερευνητικές επαφές για ενδεχόμενη μεταγραφή του παίκτη έγιναν ειδικά από Γερμανικούς και Ιταλικούς συλλόγους αλλά οι απαιτήσεις της ΑΕΚ συνήθως «έκοβαν» την όρεξη των ενδιαφερόμενων.

Στην ζωή όμως δεν είναι όλα ιδανικά και πάνω που η όλο και πιο συχνή παρουσία στην βασική 11αδα της ΑΕΚ έφερε και την κλήση στην εθνική ανδρών Ελλάδος –στην οποία μάλιστα έκανε καλύτερες εμφανίσεις από ότι με τα κιτρινόμαυρα λόγω καλύτερης αξιοποίησής του-  ήρθε και η άτυχη στιγμή του τραυματισμού στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ένας τραυματισμός που έμελλε να τον αφήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για περισσότερο από επτά μήνες.

Με αυτά φτάνουμε στο σήμερα. Οι δύο πλευρές που μέχρι πρότινος συμπορεύονταν έρχονται η μία απέναντι από την άλλη. Η «Ένωση» εξακολουθώντας να πιστεύει στο στοίχημα με τον Γαλανόπουλο, αποτιμά τι έχει προσφέρει ο παίκτης στην ομάδα και του προσφέρει τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 540.000 ευρώ (140 + 180 + 220 ανά έτος συνεργασίας). Η πλευρά του παίκτη λαμβάνει υπόψη το νεαρό της ηλικίας άρα και την προοπτική εξέλιξης όπως και την παρουσία του στην εθνική Ελλάδος και την επανειλημμένα διατυπωμένη θετική άποψη του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Τζον φαν ΄τ Σχιπ. Εξού και η αξίωση σχεδόν της διπλάσιας αμοιβής.

Προς στιγμή το χάσμα φαινόταν αγεφύρωτο μιας και οι δύο επέμεναν στις θέσεις τους. Ευτυχώς όμως πρυτάνευσε η λογική και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις οδήγησαν σε μια win-win κατάσταση από την οποία όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Τα οφέλη πολλαπλά. Για την ΑΕΚ συνεχίζει αυτό το «στοίχημα» από το οποίο προσβλέπει ουσιαστική προσφορά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου αλλά και εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας του παίκτη που θα οδηγήσει σε μια υπερήφανη πώληση. Ο Γαλανόπουλος αύξησε τις αποδοχές του (το νέο συμβόλαιο προβλέπει 200.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 220.000 για τον δεύτερο και 250.000 για τον τρίτο, δηλαδή συνολικά 670.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και κάποια σημαντικά μπόνους), παραμένει σε ένα περιβάλλον που ξέρει και τον ξέρουν, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και συνεχίζει την ανοδική του πορεία από εκεί ακριβώς που έμεινε.

Η συνέχεια στο χορτάρι.

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube