Ο Μπάρκας και οι υπερβολές…

0

Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος

Με επίσημο τρόπο πλέον, ο Βασίλης Μπάρκας, από τώρα και στο εξής αποτελεί ποδοσφαιριστή της , αφού πριν από λίγο υπέγραψε το συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας που είχαν συμφωνήσει. Οι Σκωτσέζοι, δαπάνησαν ένα μεγάλο ποσό, που θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα από την Ένωση. Μία πώληση για την ΑΕΚ, που αφήνει μόνο κέρδη, αφού ήταν μία επένδυση που με την πάροδο του καιρού, έφερε αυτά τα χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Ο Μπάρκας αποτέλεσε μία προσωπική μεταγραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Σε μία περίοδο που για την ΑΕΚ υπήρχαν οι επιλογές των Οτσόα και Λοριά, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, έκλεισε σε ένα βράδυ τον Βασίλη Μπάρκα. Ένα νέο παιδί, με μία σεζόν στην Α’ Εθνική, πληρώνοντας στον Ατρόμητο ένα σεβαστό ποσό (σ.σ. 600χιλ. ευρώ). Η εξέλιξη του, δικαίωσε όσους τον πίστεψαν. Πλέον, έχει μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ, ως η ακριβότερη πώληση της.

Και κάπου εδώ άρχισαν να ακούγονται και να γράφονται οι υπερβολές…

Προφανώς και επειδή η μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα, έφτασε σε ένα ποσό πολύ υψηλό, σε μία θέση, πολύ σημαντική αλλά εξίσου και δύσκολη για να δαπανηθούν τόσα εκατομμύρια, δικαιωματικά δημιούργησε εντυπώσεις. Πρέπει ωστόσο, να φτάσουν μέχρι εκεί. Το επίτευγμα του Μπάρκα, για να το φτάσει κάποιος άλλος Έλληνας τερματοφύλακας, χρειάζεται πολλά πράγματα, που αυτός τα είχε. Όσον αφορά άλλα παραδείγματα, με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις, βλέπουμε ότι δεν είναι εύκολο. Ένα παράδειγμα είναι ο Γαλανόπουλος. Είχε το “potential” αλλά χρειάζονται και οι συγκυρίες.

Γι’ αυτό λοιπόν, αυτή η πώληση, σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα. Τουτέστιν, με απλά ελληνικά, δεν θα έρχονται κάθε μέρα εκατομμύρια για παίκτες της ΑΕΚ. Αν δεν υπάρχει άλλος ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, όπως έγινε ο Βασίλης, οι λογαριασμοί θα γίνονται αλλιώς. Δεν μεγάλωσε το μέγεθος του κλαπ με μία πώληση. Ο Μπάρκας μεγάλωσε μέσω της ΑΕΚ… μέχρι εκεί.

Το κλαπ θα μεγαλώσει (και) με άλλους τρόπους. Όταν κάνει πορείες στην Ευρώπη, όταν κατακτά σερί τίτλους, όταν μπει στο μεταγραφικό παζάρι, δαπανώντας χρήματα. Όλα μετρούν.

Κατ’ εμέ, η επόμενη μέρα στα γκολποστ της ΑΕΚ, σωστά βλέπει τον Τσιντώτα ως διάδοχο, ο οποίος έχει τον χρόνο με το μέρος του για να κριθεί. Κατά τ’ άλλα θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στον Μπάρκα σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, που δικαίως κέρδισε και είμαι βέβαιος πως θα πετύχει, αλλά θα φτάσει και ακόμα πιο ψηλά.

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube