Κεφάλαιο Σωκράτης

0

Γράφει ο Βασίλης Χρίστογλου

Κάθε ομάδα έχει παίκτες που παρά το γεγονός πως έχουν φύγει καιρό, πάντα υπάρχει η πεποίθηση πως κάποια μέρα θα επιστρέψουν. Ο ΠΑΟ είχε τον Καραγκούνη, ο ΟΣΦΠ τον Γιάγια Τουρέ, ο ΠΑΟΚ τον Βιερίνια και η ΑΕΚ έχει τον Σωκράτη. Σίγουρα πολλοί θα αναφερθείτε στον Σκόκο. Η διαφορά εδώ είναι πως η καριέρα του Σωκράτη είχε πολύ μεγαλύτερη εξέλιξη, κάτι που κάνει την επιθυμία των οπαδών ακόμα περισσότερο. Ο Σωκράτης έχει μία από τις καλύτερες καριέρες Έλληνα παίκτη. Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ, Ντόρμουντ και Άρσεναλ. Έχοντας φτάσει αισίως τα 32 του ο Σωκράτης ακόμα έχει μεγάλη ζήτηση, κυρίως στη Γερμανία και στην Ιταλία που είναι γνωστός. Ο Σωκράτης είναι φευγάτος από την Άρσεναλ. Ποιες είναι οι πιθανότητες η ΑΕΚ να πατήσει τη σκανδάλη; Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Οι δυσκολίες

Όπως ανέφερα και πριν, ο Σωκράτης στα 32 είναι ακόμα περιζήτητος και μπορεί ακόμα να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Με βάση αυτό το δεδομένο ο Σωκράτης πολύ δύσκολα θα γυρίσει στην Ελλάδα, καθώς ότι συμβόλαιο υπογράψει μπορεί να είναι μέχρι τριετές. Παράλληλα τα λεφτά θα είναι πολύ περισσότερα. Δεύτερον ο Σωκράτης σε πολλές δηλώσεις του έχει τοποθετηθεί ενάντια της επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρεί πως η τοξικότητα του πρωταθλήματος δεν του επιτρέπει να γυρίσει. Κακά τα ψέμματα είναι απολύτως λογικό. Έχοντας παίξει σε Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία, σε μέρη που το σημαντικότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι το ποδόσφαιρο και όχι οι ίντριγκες και το παρασκήνιο, είναι δύσκολο να γυρίσει κανείς. Εν ολίγοις οι δυσκολίες είναι και ποδοσφαιρικές και εξωαγωνιστικές. 

Τα αισθήματα και η προοπτική

Ο Σωκράτης ανέκαθεν μιλούσε με αγάπη για την ομάδα. Μην ξεχνάμε πως ήταν η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Πολλές φορές έχει δηλώσει πως η μοναδική ομάδα που θα έπαιζε στην Ελλάδα, είναι η ΑΕΚ. Σίγουρα έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του. Όμως θα μπορούσε η ΑΕΚ να τον μεταπείσει. Το θέμα δεν θεωρώ πως θα είναι το οικονομικό αλλά το θέμα της προοπτικής. Η προοπτική να παίξει ως αρχηγός στην Αγιά Σοφιά, θα μπορούσε να τον φέρει στην Αθήνα. Διότι το γήπεδο ήδη κάνει τους καλύτερους παίκτες της ομάδας να θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Ο Τσιγκρίνσκι έμεινε και ο Λιβάγια θέλει να μείνει. 

Η άφιξη του Σωκράτη θα ξεσηκώσει τον κόσμο της ΑΕΚ. Θα αυξήσει τα διαρκείας, θα φέρει μία νέα αύρα στο γήπεδο της ΑΕΚ καθώς ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της τελευταία δεκαετίας στον κόσμο, θα αγωνίζεται στην ομάδα μας, στο νέο γήπεδο, σε μία νέα εποχή. Για αυτό το λόγο, ο Τίγρης θα πρέπει να το προσπαθήσει. Ας κάνει και εκεί μία οικονομική υπέρβαση. Το αξίζει ο κόσμος για την υπομονή του όλα αυτά τα χρόνια, να μπει στο γήπεδο με τον Σωκράτη. Να μπει στο μαζί με έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών. Να μπει στο γήπεδο με το δικό της παιδί. Έτσι ο κύκλος θα ολοκληρωθεί.

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube