Οι αξίες μας πάνω από όλα!

0

Όπως γνωρίζουμε όλοι πλέον, χθες η ομάδα μας με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη αποφάσισε να μην κάνει ένσταση για την υπόθεση των ιατρικών δελτίων του δικεφάλου του Βορρά. Μια ένσταση που μπορούσε κάλλιστα να νικήσει με βάση το καταστατικό και τη νομοθεσία. Έτσι θα μπορούσε να κατακτήσει μέσω μίας απόφασης τη δεύτερη θέση και αυτόματα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Θ α μπορούσε με αυτή την απόφαση να επικεντρωθεί πλέον στον τελικό με τον Ολυμπιακό και την ευκαιρία της να κατακτήσει τίτλο μετά από δύο χρόνια. Λόγω της απόφασης αυτής, βλέπω στο κομμάτι των συναδέλφων μου αλλά και στο κομμάτι των συνοπαδών μου, να υπάρχει μία διχόνοια για την απόφαση αυτή. Η δικιά μου άποψη είναι η εξής: δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερη απόφαση.

Αναγνωρίζω πως πολλοί από εσάς θα διαφωνήσετε με την άποψη αυτή. Όμως αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν η σωστή απόφαση διότι δεν θα μπορούσε η ΑΕΚ να κάνει αλλιώς και θα εξηγήσω μέσω ενός πολύ γνωστού παραδείγματος το γιατί. Το 2008 η ομάδα μας έχει μόλις χάσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Στα playoffs υπάρχει ένα πανό αναρτημένο με τα εξής λόγια: Τα πρωταθλήματα στα γήπεδα, όχι στα δικαστήρια. Αυτό ασφαλώς μεταφράζεται όχι μόνο για τον τίτλο αλλά και για κάθε αγώνα επίσης. Η υπόθεση Βάλνερ έχει πάρα πολλά κοινά με την υπόθεση των ιατρικών δελτίων. Όπως και 12 ποδοσφαιριστές του δικεφάλου του Βορρά δεν μπορούσαν να αγωνιστούν καθώς δεν ήταν ανανεωμένα τα ιατρικά τους δελτία, έτσι και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλων Πόντου δεν μπορούσε να αγωνιστεί καθώς είχε παίξει ήδη σε τρεις διαφορετικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν με βάση το έννομο συμφέρον του, προχώρησε σε ένσταση και πήρε ένα παιχνίδι που είχε χάσει στο γήπεδο. Νομικά ο Ολυμπιακός ήταν καλυμμένος. Η ομάδα μας δεν είχε καμία τύχη τότε στο CAS. Όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε την καλύτερη ομάδα τότε. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη αμυντικά, επιθετικά, ατομικά και συλλογικά. Ο Ολυμπιακός όμως βρήκε την ευκαιρία και την άρπαξε. Το χαμένο πρωτάθλημα ήταν η αρχή της κατηφόρας για την ομάδα μας. Βρισκόμασταν μπροστά λοιπόν στο ίδιο δίλημμα. Μία εντολή ήταν όλη κ’όλη. Στον ΠΑΟΚ ήξεραν πως δεν είχαν καμία απολύτως τύχη και πως τα λάθη που έκαναν ήταν τεράστια. Όμως η ΑΕΚ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απόφαση αυτή. Δεν ήθελε να κλέψει τον ιδρώτα των αντίπαλων ποδοσφαιριστών, όπως το είχαν κάνει τότε και όπως φυσικά και επιχείρησε να το κάνει η ίδια η ομάδα του Βορρά το 2018.

Η ΑΕΚ δεν είναι ούτε ΠΑΟΚ, ούτε ΟΣΦΠ. Ότι κερδίζει, το κερδίζει στο γήπεδο. Σίγουρα ήταν μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε τις πιθανότητες μας στο Champions League. Όμως καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, κανένα κύπελλο και κανένα πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι σημαντικότερα από τις αξίες μας και από αυτά που πρεσβεύουμε. Εμείς οφείλουμε στην ιστορία μας και στις ρίζες μας να έχουμε πάντα το κούτελο μας καθαρό. Ναι, το σύστημα του ποδοσφαίρου είναι βυθισμένο στη λάσπη. Ακόμα και στην χρυσή εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του 2000, υπήρχαν τα ίδια πράγματα. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά και ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να κάνει το ίδιο δύο συνεχόμενος χρονιές. Εμείς δεν θα γίνουμε το ίδιο. Ας μας κλέβουν, ας μας λασπολογούν, ας κάνουν ότι θέλουν. Όσες φορές τους νικήσουμε, θα τους νικήσουμε καθαρά και όπως πρέπει και όχι με τη δικιά τους νοοτροπία.

Υ.Γ Δεν προκαλεί κανένα απολύτως συναίσθημα τα γλυκόλογα του κύριου Κυριάκου. Ο ίδιος μιλούσε για ψεύτες και για κλεμμένο πρωτάθλημα. Ας αφήσει τα γλυκόλογα για τον εργοδότη του.

Υ.Γ2 Μαγαζάκι του ΠΑΟΚ η ΑΕΚ; Είστε σοβαροί να λέτε τέτοια πράγματα μερικοί, μερικοί;

Υ.Γ3 Να φύγει ο Μελλισανίδης λέτε κάποιοι. Και ποιος θα έρθει; Τα προηγούμενα καλόπαιδα; ΧΑ!

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube