Πόλο: Κέρδισε και τον Τρίτωνα (6-16)!

0
skyline

Με 16-6 επιβλήθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο της ΑΕΚ του Τρίτωνα Αμαρουσίου και ολοκλήρωσε τη Β’ Φάση με το απόλυτο των νικών, “3×3”. Η ομάδα του Δημήτρη Κρητικού απέδειξε περίτρανα τη δυναμική της και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον Όμιλο Αττικής λαμβάνοντας την πρόκριση για την Τελική Φάση.

Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (04-05/07) και θα λάβουν μέρος οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ομίλων της Β’ Φάσης, δηλαδή 4 ομάδες. Με σύστημα όλοι με όλους, η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση ανεβαίνει στην Α’ Εθνική Κατηγορία για τη σεζόν 2020-21.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 με τις Μαυρέλου και Στρατιδάκη. Και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες με τις τερματοφύλακες να πραγματοποιούν αρκετές αποκρούσεις, με την ομάδα του Τρίτωνα να καταφέρνει να μείνει κοντά στο σκορ μειώνοντας σε 1-2 και 2-3 (το 3ο γκολ της ΑΕΚ η Πάτερου).

Στη δεύτερη περίοδο, η “Ένωση” με γρήγορο παιχνίδι και στοχεύοντας στο να “κλέψει” μπάλα για να φύγει στην κόντρα ανέβασε το δείκτη του σκορ. Στρατιδάκη, Μαυρέλου και Παυλή βρήκαν δίχτυα, για το 6-3 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, το σκορ άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις, με τον κόουτς Κρητικό να πραγματοποιεί αλλαγές. Παντελίδου και Μπαλωμενάκη πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερς και σε συνδυασμό με τα νέα γκολ των Παυλή, Μαυρέλου και Στρατιδάκη, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 5-13.

Στην τελευταία περίοδο, δεν διαφοροποιήθηκε η κατάσταση με τις “κιτρινόμαυρες” να σημειώνουν άλλα 3 τέρματα, με τις Γρηγοριάδη και Καράβου να είναι οι τελευταίες σκόρερς της ομάδας στην αναμέτρηση.

Τρίτων Αμαρουσίου – ΑΕΚ 6-16
Τα οκτάλεπτα
: 2-3, 1-3, 2-7, 1-3.
ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Βλαντής): Αγοράκη, Παπαδάκη, Ανδρή, Καρκανή 1, Γκιργκιλούδη, Θαλασσανίδου 2, Τσάκα, Λιβαθηνού 2, Αλεξίου, Μιχαηλίδου 1, Μόσιαλου.
ΑΕΚ (Κρητικός): Τσουρή, Παυλή 3, Καράβου 1, Ασκερίδου, Πάτερου 1, Παπασιφάκη, Μαυρέλου 3, Στρατιδάκη 3, Κωνσταντά, Μπαλωμενάκη 1, Παντελίδου 2, Μπακομήτρου, Κωτσού, Καραχριστοδούλου, Γρηγοριάδη 2.

πηγή: aek.gr