Βίοι αντίθετοι…

0
skyline

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γιακουμίδης

Σε ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε όσο ανταγωνιστική θα έπρεπε για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Αντίθετα ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε την ανωτερότητα του και γιατί κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των playoff.

Η βραδιά εκ προοιμίου αναμενόταν δύσκολη για τους κιτρινόμαυρους. Ότι συνέβη στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Άρη δεν άφησαν ανεπηρέαστη την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα που δεν μπόρεσε να αφήσει πίσω της την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για την πρόκριση στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά κυρίως τις απουσίες λόγω καρτών βασικών παικτών.

Ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, έχει καταφέρει στα playoff όχι μόνο να παραμείνει αήττητος και να έχει την απόλυτη συγκομιδή βαθμών, αλλά και σε κάθε παιχνίδι εκμεταλλευόμενος τις 5 αλλαγές που δικαιούται κάθε ομάδα να πραγματοποιήσει, ο Μαρτίνς κάνει και ένα μίνι rotation και κρατάει σε εγρήγορση παίκτες που δεν είχαν πολλές συμμετοχές στην κανονική περίοδο.

Στο χθεσινό παιχνίδι λοιπόν έλειπαν από την ΑΕΚ παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε ο προπονητής της για την αγωνιστική της ανάκαμψη. Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπεζ, Σιμόες, Μάνταλος , Ολιβέιρα. Κάθε γραμμή και μια απώλεια. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Καρέρα να παρατάξει ένα ορθολογικό σχήμα αλλά σίγουρα δεν είχε και πολλές επιλογές με συνέπεια οι αυτοματισμοί και η ομαλή λειτουργία που είδαμε σε προηγούμενα παιχνίδια να μην εμφανιστούν.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός εκτός της απώλειας του Βαλμπουενά, δεν είχε κάτι άλλο να τον προβληματίσει. Ο Φορτούνης κάλυψε το κενό του Γάλλου και σε αυτό το παιχνίδι ενώ ο Καμαρά για μια ακόμη φορά επιβλήθηκε των αντιπάλων του στο χώρο δράσης του και κατάφερε να σκοράρει. Οι υπόλοιποι πιάνοντας καλά εως υψηλά επίπεδα απόδοσης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η ομάδα τους να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή και να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της ένωσης να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ δυνατός, δεν προβληματίστηκε σε καμία στιγμή ιδιαίτερα από τον αντίπαλό του και πέτυχε την απόλυτη επικράτηση στον αγωνιστικό χώρο. Η επίτευξη των δύο γκολ ήταν μια δίκαιη επιβράβευση της εμφάνισης του και αν ήταν πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε σημειώσει και άλλο.

Ο Καρέρα βλέποντας την εξέλιξη του παιχνιδιού δοκίμασε να το φέρει στα μέτρα της ομάδας του αλλάζοντας στο 30’ τον αριστερό του εξτρέμ Αλμπάνη και περνώντας στην θέση του τον Μάριο Οικονόμου. Η διάταξη έγινε 3-5-2 και η προσπάθεια ανακατάληψης του κέντρου είχε ξεκινήσει. Δυστυχώς όμως το ημίχρονο έκλεισε με δύο γκολ υπέρ των φιλοξενούμενων. Στην επανάληψη η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και πέτυχε την μείωση του σκορ με τον Αραούχο, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στην διατήρηση των κεκτημένων του.

Ο Μαρτίνς έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την κατάκτηση του πρωταθλήματος και  μαθηματικά, την αποφυγή τραυματισμών και την συντήρηση δυνάμεων για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ομάδας, από το 70’ μέχρι το 80’ έκανε τρεις αλλαγές μεσοεπιθετικά και άφησε το πόδι από το γκάζι παρά το γκολ που σημείωσε η ΑΕΚ στο 66’.

Έτσι φτάνουμε στην επόμενη αγωνιστική την Τετάρτη όπου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΟΦΗ και όλο και κάποιου είδους φιέστα θα ετοιμαστεί ενώ η ΑΕΚ θα δίνει τον υπερ πάντων αγώνα στην Τούμπα όπου θα επιδιώξει το διπλό για να φτάσει τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία.