Γιώργος Χήνας: “Τα πάντα για το νέο γήπεδο”

0

Μεγάλη συνέντευξη στον Alpha 98,9 παραχώρησε ο Γιώργος Χήνας. Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ αναφέρθηκε τόσο στον Μάκη Αγγελόπουλο και την “τρέλα” που έχει με την ομάδα και θυμίζει περισσότερο οπαδό, όσο και σε διάφορες πτυχές που αφορούν την νέα έδρα της ομάδας στα Λιόσια.

Οι άλλες επιλογές και η σημασία του νέου γηπέδου: «Είναι πολύ σημαντικό, δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα. Προσπαθήσαμε με πάρα πολλά γήπεδα, όπως το Γαλάτσι, το τένις και το Ποδηλατοδρόμιο και όταν φτάνεις σε ένα τέτοιο σημείο να υπογράφεις μνημόνιο, που δεν το πιστεύεις κιόλας. Σιγά σιγά αυτά που έρχονται θα μας κάνουν να καταλάβουμε ότι είναι μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε επίπεδο».

Η πολυχρηστικότητα και τα οφέλη: «Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της αρένας στα Λιόσια είναι πως είναι πολυμορφική και έτσι θα την χρησιμοποιήσουμε.  Ναι μεν η ΚΑΕ ΑΕΚ και το αγωνιστικό είναι ο μάστερ χρήστης, αλλά θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μορφές. Είναι πολυμορφικό και όπως οι περισσότερες αρένες στο εξωτερικό. Έτσι χρησιμοποιούνται τα γήπεδα στην Ευρώπη. Θα μας δώσει περισσότερα έσοδα.

Όσον αφορά το χρονικό πλάνο χωρίζεται σε τρία στάδια. Το πρώτο να μπει η ομάδα να κάνει προπόνηση περί τα μέσα Αυγούστου, μετά πάμε σε μια διαμόρφωση των χώρων εκτός αρένας να φιλοξενήσει κόσμο και να διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ και μετά το τρίτο στάδιο είναι εξωτερικοί και περιμετρικοί χώροι εκτός αρένας».

Για την απαγόρευση παρουσίας των φιλάθλων στο νέο γήπεδο: «Η προσπάθεια για το γήπεδο άρχισε πολύ νωρίτερα από την κρίση αυτή. Τώρα θα μας επηρεάσει αυτό. Δεν γνωρίζουμε, όπως και όλες οι ομάδες από την Ευρώπη, την ποσόστωση κόσμου. Είναι βασικό κομμάτι για τον προϋπολογισμό μας. Έχουμε κάνει και σενάρια για κόσμο και χωρίς κόσμο. Επειδή θα πάμε σε σταδιακές εργασίες θα μπορέσει να ακολουθηθεί αυτό το πρότζεκτ και να μας ακολουθήσει κάπου».

Οι συνέπειες του κορωνοϊού στον προϋπολογισμό της ΑΕΚ : «Στις αναλύσεις που έχουμε κάνει προκύπτει ένα ποσοστό 30-35%. Θα επηρεάσει κάθε μορφής προϋπολογισμό στο μπάτζετ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν ευρωπαϊκές ομάδες. Μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ εκεί σχετίζεται με εισιτήρια διαρκείας και εισιτήρια».

Το όραμα για το νέο γήπεδο και την περιοχή: «Θεωρούμε πως το γεγονός ότι η ομάδα είναι σε υψηλό επίπεδο και διεκδικεί τίτλους θα δημιουργήσει ζέστη και στην γύρω περιοχή. Δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος για να ταυτιστεί η περιοχή των Λιοσίων. Είναι ήδη ισχυρό το στοιχείο της ΑΕΚ στην περιοχή, αλλά θέλουμε να φτιάξουμε μια κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού και να προσελκύσουμε τον κόσμο στην περιοχή. Θα υπάρχει μουσείο της ΑΕΚ, εμπορικοί χώροι. Είναι τεράστιο το στοίχημα, αλλά είναι και μονόδρομος. Το μοντέλο ενός χρηματοδότη που καλύπτει τη ζημιά του μπάτζετ σιγά σιγά φθίνει και πρέπει να πάμε σε άλλα μοντέλα».

Για το προσεχές πρωτάθλημα: «Είμαι αισιόδοξος γιατί θα τηρηθούν τα ήδη υφιστάμενα κριτήρια με προσθήκη 2-3 ακόμα. Είμαι αισιόδοξος γιατί δεν ξέρω πόσες ομάδες θα είναι αλλά θα ανταποκριθούν και θα είναι υγιής».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Εγώ διαφέρω πολύ με τον κύριο Αγγελόπουλο είμαστε τα δύο άκρα. Εγώ προσπαθώ να είμαι πιο συντηρητικός. Αυτός λειτουργεί σαν οπαδός γι αυτό έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Για μένα είναι τεράστιο επίτευγμα και σχολείο αυτή η συνεργασία. Λειτουργεί σαν οπαδός. Αν λειτουργούσε σαν επιχειρηματίας δεν θα είχε φτάσει ως εδώ. Έχει καθημερινή τρέλα με την ΑΕΚ και θέλει να μαθαίνει ακόμα και τα νέα της προπόνησης».

Η προσβασιμότητα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Λιόσια: «Ο κόσμος της ΑΕΚ ασχολείται έντονα με αυτό το θέμα, της μετακίνησης γιατί υπάρχει μόνο η Αττική οδός. Έχουμε δέσμευση από τον Δήμο πως θα εμπλουτίσει την συγκοινωνία με κάποια δρομολόγια από τον προαστιακό σταθμό που βρίσκεται στην έξοδο 6 προς το γήπεδο και εμείς θα βοηθήσουμε στη μετακίνηση από Νέα Φιλαδέλφεια προς το γήπεδο τις μέρες των αγώνων, με shuttle bus».

Στόχοι της νέας περιόδου: «Τρέχει κάθε χρονιά αυτό το πρότζεκτ. Η ΑΕΚ είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός σύλλογος. Πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι για νίκη κάθε 3 μέρες. Έχουμε ευκαιρία να ξεκινήσουμε με τρόπαιο, μέσω του Final 8 του BCL που θα μας δώσει ώθηση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε διοργάνωση και θέλουμε το καλύτερο για τη νέα σεζόν».

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube