Αριδάς: «Η ΑΕΚ βάζει στόχους και προσπαθεί σιγά-σιγά να τους πετύχει»

0
skyline

Συνέντευξη στην “Ώρα των Σπορ” παραχώρησε ο Παναγιώτης Αριδάς. Ο παλαίμαχος παίκτης της Βασίλισσας και μέλος των θρυλικών “Μοικανών” μίλησε για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ αλλά και το πώς επηρεάζει το άθλημα η πανδημία.

Αρχικά, μίλησε για το πώς είναι η καθημερινότητά του, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού: «Η καθημερινότητα μου, ουσιαστικά είναι όπως όλων. Απλά βγαίνω έξω λόγω δουλειάς, άρα δεν είναι καραντίνα ακριβώς. Υπομονή θέλει, προσοχή και θα περάσει κάποια στιγμή. Θα αποκτήσουμε την ελευθερία μας. Από ότι ακούω, θα μπούμε σύντομα σε μία θετική κανονικότητα. Θα ήθελα να πω από την πλευρά μου, στον κόσμο, ότι καλό είναι να περιμένουμε. Να ακούμε τους ειδικούς και όχι τον οποιοδήποτε. Υπάρχουν οι υπεύθυνοι, αυτούς πρέπει να ακούμε. Να κάνουμε υπομονή λίγο και θα περάσει».

Σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει με τις διοργανώσεις του μπάσκετ, ο παλαίμαχος άσος της «Βασίλισσας», υπογράμμισε ότι το πιο σωστό, θα είναι να διακοπεί τελείως η σεζόν: «Είναι πολύ περίεργα τα πράγματα. Διαβάζω και αυτά που γράφονται στα ΜΜΕ. Η άποψή μου, είναι ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει ξανά η σεζόν. Θα πρέπει να σταματήσει, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες. Οι αθλητές είναι στο… μηδέν τώρα και θα πρέπει να μπουν στο 100% ξαφνικά. Οι τραυματισμοί, θα είναι και πιο εφικτό να γίνουν. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή πρέπει να κρατάμε και δύο μέτρα απόσταση, για ασφάλεια, από τον διπλανό μας. Στο άθλημα του μπάσκετ ειδικά, αυτό δεν γίνεται. Είναι άθλημα επαφής. Θα πρέπει να το σκεφτούν αυτοί που θα αποφασίσουν. Αν ξεκινήσει η σεζόν και βρεθεί κρούσμα σε παίκτη, θα πρέπει μετά όλοι να μπουν σε καραντίνα και οι παίκτες των ομάδων που θα έχουν αντιμετωπίσει. Θα ψάχνονται όλοι. Εκεί τι θα κάνουν; Θα το διακόψουν πάλι; Να μην ξεχνάμε ότι κρατάει 14 μέρες η καραντίνα.

Από την άλλη, είναι το οικονομικό και για τους παίκτες και για τους προπονητές, που είναι ένα σημαντικό θέμα. Αλλά προσωπικά, θεωρώ ότι πιο σημαντικό είναι η υγεία, παρά το οικονομικό. Αν έστω για τη Basket League και την Α2, υπάρχει ένας επαγγελματισμός και γυμνάζονται οι παίκτες ατομικά στο σπίτι, στα πιο μικρά πρωταθλήματα, αυτό είναι πιο δύσκολο. Θα έχουν τραυματισμούς οι παίκτες, σε ημερήσια διάταξη. Είναι επίσης και η διάθεση των παικτών. Μπορεί να μην έχουν διάθεση από όλη αυτή την κατάσταση. Ενδεχομένως να υπάρχει σε εισαγωγικά και μία αλλοίωση του πρωταθλήματος. Είναι πολλά. Όλες οι απόψεις είναι σωστές, αλλά θεωρώ ότι πάνω από όλα, είναι η υγεία».

Εν συνεχεία, ο Παναγιώτης Αριδάς, μας μίλησε για την φετινή εικόνα της ΑΕΚ, που πρόλαβε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, πριν από τη διακοπή της σεζόν, σχολιάζοντας τα παρακάτω: «Η ΑΕΚ λειτουργεί, με βάση αυτά που δείχνει η εικόνα της, με έναν σωστό προγραμματισμό, βάζει στόχους και προσπαθεί σιγά-σιγά να τους πετύχει. Στην αρχή της σεζόν, είχε αρκετά θέματα, αλλά μετά έπαιζε πολύ καλά. Για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ένας τίτλος, είναι πάντα ένας τίτλος, όπως και να το κάνεις. Γενικά, φαίνεται ότι και ο πρόεδρος (σ.σ. Μάκης Αγγελόπουλος), δεν ξεφεύγει από αυτά που βάζει ως προτεραιότητες, όπως επίσης και το προπονητικό επιτελείο».

Σχετικά με το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από τη φετινή ΑΕΚ, τόνισε: «Η ΑΕΚ είναι πιο πολύ ομάδα συνόλου. Σε κάθε παιχνίδι, όλο και κάποιος διαφορετικός παίκτης, έβγαινε μπροστά, για να κάνει τη διαφορά. Εκτός από τον Λάνγκφορντ βέβαια, που είναι παίκτης-κλειδί, αλλά σαφώς όλη η ομάδα δουλεύει όλη για αυτόν. Σίγουρα, ο Λάνγκφορντ θα πάρει την ομάδα από το χέρι, για να προχωρήσει. Είναι δουλεμένη ομάδα όμως η ΑΕΚ. Πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης για να βοηθήσει στο σκοράρισμα».

Ο Αριδάς, είπε την άποψή του και για τον προπονητή της «Βασίλισσας», Ηλία Παπαθεοδώρου: «Στον ΠΑΟΚ ήταν περίεργα τα πράγματα, λόγω της κατάστασης. Εδώ στην ΑΕΚ, αντιμετώπισε δυσκολίες στην αρχή, αλλά μόλις κατάφερε να προσαρμοστεί, έστησε καλά την ομάδα. Φυσικά, είναι και το θέμα, για το μπάτζετ που έχεις. Αν έχει 30 εκατομμύρια για παράδειγμα, μπορείς να στήσεις μια ομάδα με ότι θέλεις. Όταν έχεις μικρότερα νούμερα, μετράει ακόμα περισσότερο, το να έχεις επιτυχίες. Είναι σημαντική η συνεισφορά του Μάκη Αγγελόπουλου».

Όσο για τον κόσμο της ΑΕΚ, ο Αριδάς, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα, τονίζοντας τα ακόλουθα: «Ο κόσμος της ΑΕΚ, να είναι όπως ήταν και στη δικιά μας, την εποχή. Να υποστηρίζει την ομάδα, τόσο στις επιτυχίες, όσο και στις… γκέλες. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Να μην ξεχνάμε ότι είναι ένα άθλημα, που δυστυχώς δεν έχει… ισοπαλία. Ή θα κερδίσεις, ή θα χάσεις. Οι φίλοι της ΑΕΚ, να την υποστηρίζουν, να της δίνουν ώθηση και όταν έχει ωραία εικόνα η ομάδα, τότε αυτό σε αποζημιώνει πάντα».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κορυφαίες στιγμές του, ως παίκτης της ΑΕΚ, ο Αριδάς υπογράμμισε: «Ατομικά, θυμάμαι τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, στο ΣΕΦ το 1988, όπου είχα κάνει πολύ καλή εμφάνιση (σ.σ. είχε πετύχει 20 πόντους). Σε ομαδικό επίπεδο, ήταν οι δύο χρονιές, το 1988 και το 1992, όπου φτάσαμε δύο φορές στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και παίξαμε και τις δύο φορές, στον τελικό του Κυπέλλου».