Reuters: Σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς αγώνες, επιχειρηματίας “λάδωσε” μέλη της ΔΟΕ

0
skyline

Σκάνδαλο δημοσίευσε το Reuters την Τρίτη σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ, ο Ιάπωνας επιχειρηματίας και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της διαφημιστικής εταιρίας Ντέντσου, Χαρουγιούκι Τακαχάσι, έλαβε το ποσό των 7.440.000 ευρώ από την επιτροπή υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Με αυτό το ποσό, ο Ιάπωνας, θα “λάδωνε” μέλη της ΔΟΕ για να αναθέσουν τη διοργάνωση στην πρωτεύουσα της πατρίδας του. Θα τους έκανε δώρα όπως ψηφιακές κάμερες και ρολόγια Seiko που σύμφωνα με τον ίδιο “είναι φτηνά”. Αφού πέτυχε τον σκοπό του ο Τακαχάσι μπήκε στην οργανωτική επιτροπή.

Ο επιχειρηματίας παραδέχθηκε ότι έλαβε το ποσό των 7,4 εκατ. ευρώ, αλλά αρνήθηκε να δώσει πλήρη αναφορά του πώς το χρησιμοποίησε και αρνήθηκε παράνομη δραστηριότητα.

«Δεν θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια στον Ντιάκ, είναι αυτονόητο», δήλωσε αναφερόμενος στα δώρα που του έκανε ενώ Σύμφωνα με το Reuters η αξία του ρολογιού Seiko υπερέβαινε τα 42.000 ευρώ.

Ο Λαμίν Ντιάκ μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε τις κατηγορίες με τη γαλλική δικαιοσύνη να εξετάζει (η έρευνα έχει ξεκινήσει από το 2015) επίσης και τον γιο του Ντιάκ, Παπά Μασατά, για ενδεχόμενη λήψη 2.000.000 ευρώ από σύμβουλο της Σιγκαπούρης προκειμένου ο πατέρας να του στηρίξει την υποψηφιότητα του Τόκιο.

Μόλις τη Δευτέρα (30/3) έγινε γνωστό πως ο πρώην δήμαρχος του Ρίο ντε Ζανέιρο, Εντουάρντο Πας, κατηγορείται για εμπλοκή του σε μίζες εκατομμυρίων ευρώ όσον αφορά στη διοργάνωση του 2016.

πηγή:tovima.gr