Υπάρχει μια λέξη που θα μας βοηθήσει να τα ξεπεράσουμε όλα! Αρκεί να την “ενεργοποιήσουμε” άμεσα

0

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Σε κάθε εορταστική περίοδο σε κάθε προσωπική γιορτή του καθενός ακούς τις χαρακτηριστικές ευχές να κατακλείζουν το καθένα από εμάς. Ευχές του στυλ “να είσαι χαρούμενος, ευτυχισμένος , ότι ποθείς να το αποκτήσεις και το κυριότερο ΥΓΕΙΑ!
Αυτή την λέξη που τόσο αυθόρμητα και εύκολα την ξεστομίζουμε από τα χείλη μας, αλλά που …δυστυχώς αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις…

Μήπως λοιπόν συνέλληνες ήρθε η ώρα να αποδείξουμε κατά πόσο πιστεύουμε το καλό του άλλου κατά πόσο εννοούμε αυτές τις λέξεις και πόσο τεράστια σημασία έχουν στο γενικό κοινωνικό σύνολο ;

Μήπως ήρθε η ώρα να αποδείξουμε πόσο υπεύθυνοι είμαστε απέναντι πρώτα στον συμπολίτη μας και μετά στον εαυτό μας;
Πόσο δύσκολο είναι να περιορίσεις φίλε μου τις μετακινήσεις σου ;
Πόσο δύσκολο είναι να μείνεις μέσα στο σπίτι σου και να αφιερώσεις ώρες ατελέιωτες με την οικογένεια σου ;

Πόσο δύσκολο είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο να παίξιες ένα επιτραπέζιο ή να διασκεδάσεις με κάποια ταινία ;
Πόσο δύσκολο είναι ειδικά στην εποχή μας όταν έχεις τα ΠΑΝΤΑ μέσα από τον υπολογισυή σου ή από το κινητό σου την στιγμή που εμείς (όσοι είμαστε πάνω απο 40 ) περάσαμε διάφορα πολλές φορές έχοντας μόνο την ΕΡΤ στην τηλεοραση μας και τίποτα άλλο ;;!!

Πόσο δύσκολο είναι να εφαρμόσεις τα στοιχειώδη ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ που έπρεπε κανονικά να τα εφαρμόζεις ΟΛΕΣ τις μέρες του χρόνου ;;

Χαίρομαι ειλικρινά που η ελληνική πολιτεία κάνει τα πάντα και για να ενημερώσει αλλά και να ΠΡΟΦΥΛΛΑΞΕΙ την χώρα μας και είναι από τις λίγες φορές που βλέπω να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός σε όλα τα επίπεδα πόσο μάλστα όταν έχεις συγχρόνως αυτό το τεράστιο πρόβλημα στον Έβρο.

Βοήθα όμως και εσύ Ελληνα τους ανθρώπους που μάχονται κάθε μέρα σε κάθε επίπεδο για να μπορείς εσύ να έχεις την δυνατότητα να βγαίνεις ελεύθερος και υγιής να απολαμβάνεις τις ατελέιωτες ομορφιές του τόπου μας .

Δεν είναι τίποτα… 15 μέρες ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και αλλαγή της καθημερινότητας μας και όλα θα πάνε καλά με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ!

Όμως μην παίρνεις αψήφιστα ΟΛΑ αυτά που συμβαίνουν και αναφέρομαι περισσότερο στην νεολαία (και όχι μονο ) που είναι το μέλλον του τόπου μας.

Δείξε ότι σέβεσαι τον παππού σου την γιαγιά σου τους γονείς σου τον εαυτό σου.

Απέδειξε ότι όταν λες υγεία στον απέναντι σου το εννοείς πλέον στην πράξη

Ισως έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο,μπροστά σε ένα παγκόσμιο κίνδυνο για να σκεφτούμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να αλλάξουμε την νοοτροπία μας ή αν μπορούμε την παιδέια μας..

Και ΝΑΙ το πιστεύω ότι μπορούμε γιατί έχουμε έναν σύμμαχο σαν λέξη που δεν την βρίσκεις αλλού ..που δεν υπάρχει σε ξένα λεξικά

Και αυτή η λέξη λέγεται “φιλότιμο”…  

Κάντε ένα “Like” στην σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube