Λέσβος-Χίος: Αποχωρούν τα ΜΑΤ;

0
skyline

Η κατάσταση στα δύο νησιά είναι εκτός ελέγχου.

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο, αφού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Η απόφαση ελήφθη με απόφαση Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Μέχρι χθες, η κατάσταση ήταν έκρυθμη στη Λέσβο καθώς τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων δεν είχαν τελειωμό, ενώ βγήκαν και όπλα.

Το απόγευμα σημειώθηκε εισβολή σε ξενοδοχείο που διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ, παρόμοιο με εκείνο στη Χίο, που συνέβη το πρωί. Συγκεκριμένα, στις 18:35 ομάδα ατόμων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου. Εισέβαλαν στα δωμάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν μέσα, πήραν όλα τα πράγματά τους, τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά.

Ετσι κι αλλιώς, τη μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τη Μυτιλήνη και τη Χίο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, o κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα υπάρξει μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τα νησιά και πως την Πέμπτη θα βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των τριών νησιών όπου θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο».

Με πληροφορίες από: ethnos.gr