Μόλις σε δω στον τελικό…

0
skyline

Τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή υποδέχεται σήμερα (29/01, 19:00, ERTSPORTS) η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ στο πλαίσιο του 2ου Ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Η “Ένωση” επικράτησε με 26-23 μέσα στον Πειραιά και με τον κόσμο στο πλευρό της που αναμένεται να γεμίσει την αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ, θέλει να “σφραγίσει” την πρόκρισή της για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, υπολογίζοντας στις υπηρεσίες όλων των αθλητών του.

Ο ίντερ της ομάδας, Lars Jakobsen, δήλωσε στο aek.gr: “Μετά το πρώτο παιχνίδι και τη νίκη μας στον Πειραιά, είμαστε το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό είναι ενδιαφέρον, καθώς θα πρέπει να το διαχειριστούμε με σωστό τρόπο. Όλοι στην ομάδα δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά εστιάζουμε στα κομμάτια του παιχνιδιού που μπορούμε να βελτιώσουμε. Σίγουρα ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή θα κυνηγήσει την ανατροπή, όμως εμείς με τον κόσμο στο πλευρό μας, όπως πάντα, θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε στον τελικό“.

Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων, αποκλειστικά με βάση τη στατιστική του Συλλόγου, ΑΕΚ και Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο Κύπελλο Ελλάδος 3 φορές, 2 στον Πειραιά και 1 σε ουδέτερο γήπεδο, με την “Ένωση” να έχει 1 νίκη και τους Πειραιώτες 2, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση που θα διεξαχθεί με γηπεδούχο το “Δικέφαλο”. Στα γκολ, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν σκοράρει 57 κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στο Κύπελλο, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” 72.

Τέλος, πρώτοι σκόρερς της ΑΕΚ στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή είναι οι Lars Jakobsen και Βαγγέλης Αραμπατζής με 9 τέρματα ο καθένας.