Παπαθεοδώρου: “Ήμασταν πιο σκληροί στο δεύτερο μέρος. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες”

0
skyline

Διαβάστε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ-Προμηθέας.

Η αρχική τοποθέτηση του τεχνικού της ΑΕΚ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ σημαντική νίκη που πήραν και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που τον νιώσαμε περισσότερο από ποτέ φέτος. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με τον κόσμο και η διοίκηση αξίζει το αγκάλιασμα από τον κόσμο. Η ομάδα κάνει τα πάντα. Έχει φέρει καλούς και μεγάλους αθλητές και αξίζει τη συμπαράσταση που νιώσαμε.

Διαβάστε επίσης:

Είχαμε δυο πρόσωπα. Μια πολύ σοφτ ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο τι είδους άμυνα είχαμε, γιατί ο Προμηθέας έβρισκε λύσεις. Εμείς δεν είχαμε την αποφασιστικότητα που έπρεπε. Δώσαμε 44 πόντους στον Προμηθέα. Άλλαξε η επιθυμία, η θέληση, το πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, στις ατομικές συνεργασίες και στην αμυντική μας λειτουργία. Κερδίσαμε μπάλες, πήραμε πόντους στον αιφνιδιασμό και αυτό άλλαξε το παιχνίδι. Ήμασταν πιο σκληροί στο δεύτερο μέρος. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Προχωράμε για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε».

Για την αλλαγή έντασης στο δεύτερο μέρος: «Μέχρι τώρα στα περισσότερα παιχνίδια η ομάδα στην άμυνα παίρνει καλό βαθμό και επιθετικότητας. Η άμυνα εξαρτάται από την επιθετικότητα και τις συνεργασίες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το παρουσιάσαμε και ήταν το μοναδικό που συζητήσαμε με τους παίκτες. Ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν η διαφορά. Θέλουμε να έχουμε αυτή τη δυναμικότητα από το πρώτο ημίχρονο για να ελέγχουμε τα παιχνίδια».

Για το αν θα γίνουν αλλαγές: «Δεν θέλω να αποφεύγω ερωτήσεις όταν αφορούν κάποιους παίκτες ή την λειτουργία. Επειδή λέγονται και γράφονται πολλά και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Ο Γιάνκοβιτς γράφτηκε ότι έφυγε. Εδώ δεν είναι; Το τι σκέφτεται η ομάδα είναι εσωτερικό θέμα. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και ψυχολογία. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ποια προβλήματα έχει η ομάδα και πού πρέπει να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο. Τα παιδιά δεν είναι κακοί παίκτες. Ίσως να μην ταιριάζουν ίσως να μην έχουν την κατάλληλη ψυχολογία. Στηρίζουμε όλα τα παιδιά. Ο Τσάλμερς είναι εδώ, κάνει έξτρα προπονήσεις στα ρεπό της ομάδας. Η κατάσταση δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται, είναι διαφορετικά. Θέλουμε να προστατέψουμε την ομάδα, έχουμε κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας. Δεν έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου και την στεναχώρια μου, μην πω πικρία μου, για τον τρόπο που ένας κόουτς όπως ο Ζούρος έχασε τη δουλειά του. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι περιβάλλον ζούμε. Και ποιοι είναι οι λόγοι που έναν επαγγελματία που κάνει τη δουλειά του είμαι προβληματισμένος με την όλη κατάσταση. Θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τον ΣΕΠΚ, γιατί με άκομψο τρόπο συνάδελφοί τους χάνουν τη δουλειά τους. Με τον Ζούρο δεν έχω προσωπική επαφή, αλλά ήθελα να εκφράσω προβληματισμό και πικρία για την συγκεκριμένη απόφαση»