Αγγελόπουλος: “Στις 5 Ιανουαρίου στα Λιόσια αλλιώς…”

0

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για όλα στην εκπομπή Face2Face στο Web TV του Sdna. Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Αναλυτικά, μίλησε για τα εξής:

Για το που βρίσκεται το γήπεδο: «Σε ότι αφορά στην προσπάθειά μας, ήμασταν έτοιμοι να μπούμε και αρχές Οκτωβρίου. Δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς. Ήρθαν οι εκλογές. Υπήρξε μία τροπολογία. Μετά είχαμε αλλαγές στη διοίκηση και στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ. Είναι αρκετοί φορείς που πρέπει να συνεργαστούν. Υπάρχουν κάποια θέματα με πολλά πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής. Υπάρχει γραφειοκρατικό θέμα. Από τη μεριά μας, από τα στιγμή που θα έχουμε τη σύμβαση στα χέρια μας, ιδανικά θέλουμε αρχές Ιανουαρίου να μπούμε στο νέο γήπεδο».

Για το αν είπε στον Λευτέρη Αυγενάκη, ότι θέλει η ΑΕΚ να μπει στις 5 Ιανουαρίου στο νέο γήπεδο: «Ναι. Έτσι είναι. Θέλουμε να κάνουμε αρκετές προπονήσεις ενόψει δεύτερου γύρου και Ευρώπης. Δεν μπορούμε να χάσουμε το αγωνιστικό πλεονέκτημα πηγαίνοντας Μάρτιο πχ, γιατί θα είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας. Για αυτό μετά δεν θα βιαζόμαστε».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Σε ότι αφορά στον κύριο Αυγενάκη και τις προθέσεις του, ήταν ξεκάθαρες. Η βούλησή του, είναι να προχωρήσουμε. Πολλές φορές όμως σε αυτή τη χώρα, τα πράγματα δεν εξαρτώνται από τους επιχειρηματίες και τους υπουργούς. Υπάρχουν και διοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι πρέπει να συνομολογήσουν σε μία σειρά από έργα. Να γίνει και σταθμός τρένων και λεωφορείων για τον κόσμο που θα έρχεται».

Για το γήπεδο 9.000-9.500 θέσεων και το τι περιμένει από παρουσία κόσμου: «Είναι γεγονός ότι, τα νούμερα, δεν θα το κρύψω, είναι απογοητευτικά, σε σχέση με το τι έχει πετύχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θα έπρεπε μαζί παίκτες, διοίκηση, προπονητές, κόσμος να είναι μαζί. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε σε πρώτη φάση. Το δυσάρεστο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει επιβράβευση στην ομάδα. Έχει περάσει πάρα πολλά η ΑΕΚ. Ως επιβράβευση στην ομάδα θα έπρεπε να έχουμε. Τη νιώθουμε πιο πολύ στο εξωτερικό την επιβράβευση. Νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ αμιγώς, μεγάλο μπασκετικό κοινό. Το χτίζουμε αυτό. Σιγά-σιγά κάθε χρόνο βελτιώνεται. Είναι προφανές ότι οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί. Η τιμωρία είναι αγωνιστική, γιατί πολλοί παίκτες μας, αναρωτιούνται γιατί παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Δυστυχώς προβληματίζει. Μήπως τελικά ένα μικρότερο γήπεδο θα δώσει ένα αγωνιστικό πλεονέκτημα; Από την άλλη συνεχίζουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Για το αν δεν πάνε καλά τα πράγματα με το γήπεδο, αν θα απογοητευτεί και θα φύγει: «Όχι, καμία σχέση. Απλώς το γήπεδο ήταν στους τέσσερις πυλώνες που έχουμε θέσει από την αρχή. Ήταν το τελευταίο. Είχαμε πει να αναδείξουμε την ιστορία μας, ποια ομάδα έκανε λαϊκό το άθλημα. Το πετύχαμε και μέσω της ταινίας. Οι επενδύσεις σε νέους αθλητές. Μία ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Την τροπαιοθήκη, το Διηπειρωτικό. Τελευταίος πυλώνας το γήπεδο. Δεν το συνδέω με την παρουσία μου στην ομάδα. Τη δική μου παρουσία θα την αλλάξει σίγουρα, η μαζική μη προσέλευση των φιλάθλων. Δεν θέλω να αισθάνομαι σαν Νέρωνας. Να βλέπω με 5 φίλους την ομάδα. Έχουμε φέρει 3 τίτλους. Το σίγουρο είναι ότι όταν αποχωρήσω, θα αισθάνομαι ότι έχω κάνει τα πάντα, σε κόπο και μεράκι, για την ομάδα της καρδιάς μου. Να το νιώσουν και άλλοι αυτό».

Για το αν υπάρχει συμφωνία για την ονοματοδοσία του γηπέδου: «Δεν έχουμε συμφωνήσει με εταιρία. Τρεις ενδιαφερόμενοι είναι. Υπάρχει ένα προβάδισμα από μία εταιρία, αλλά δεν μπορούμε κάτι παραπάνω ακόμα να πούμε»

Για την περιοχή των Άνω Λιοσίων: «Το στοίχημα είναι αυτό στην περιοχή. Μια περιοχή που έχει μεγάλη βάση βη ομάδα μας, από Μενίδι μέχρι Περιστέρι. Υπάρχει ένα ευρύτερο πλάνο. Μιλάει για εμπορικό κέντρο, για κέντρο διασκέδασης και για κάποιες άλλες εκπλήξεις, για να γίνει προορισμός. Μέχρι τώρα ότι κάνουμε, το κάνουμε από την τσέπη μας».

Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου: «Τον Ηλία τον παρακολουθούμε τα τελευταία 2-3 χρόνια, ίσως και περισσότερο. Είχαμε έρθει σε συζητήσεις στο παρελθόν. Συνδυάζει χαρακτηριστικά που θέλουμε στην ομάδα μας. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, θεαματικό. Χειρίζεται πολύ καλά τους ξένους. Προπονητής που κρατάει τα αποδυτήρια. Επιπλέον έχει δείξει και στο παρελθόν ότι έχει καλύτερη γνώση των μικρών, έχοντας θητεία στις μικρές εθνικές ομάδες. Είναι δύσκολη άσκηση. Δεν έχουμε πάρει ποτέ τον εύκολο δρόμο στην ΑΕΚ. Πρέπει να πρωταγωνιστήσει η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για αυτό έχουμε μία μίξη παικτών με έμπειρους και νεαρούς. Ωραία μίξη, ταλέντου, προοπτικής και εμπειρίας. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα η ομάδα θα δείξει πολύ καλά στοιχεία».

Για τις αρχικές αντιδράσεις της Original για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και αν μίλησε με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ: «Ναι, με είχε πάρει ένα τηλέφωνο ο κύριος Μελισσανίδης. Του είπα, θα προχωρήσω. Μου είπε, μην το σκέφτεσαι, συμφωνώ, είναι πολύ καλός προπονητής και καλό παιδί και αυτός και ο αδερφός του. Ο οργανισμός ΑΕΚ αντιδρά σε φαινόμενα ρατσισμού. Αυτή είναι μία απόδειξη της υγείας που βγάζει η ΑΕΚ. Βάζουμε τον άνθρωπο και την ικανότητα πάνω από όλα. Δεν υπάρχει λογική ισοπέδωσης».

Για το που μπορεί να πάει η ομάδα και οι στόχοι της: «Ο στόχος είναι να βρεθεί η ομάδα σε τρεις τελικούς. Πρώτος στόχος είναι το Final-4 του BCL, να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και ο τελικός του Κυπέλλου. Έχουμε αποδείξει ότι όταν πάμε σε τελικούς, κερδίζουμε».

Για το αν τον πίκρανε η ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Σε βάθος της σεζόν θα είμαστε σίγουρα ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι δύο τετράλεπτα έκαναν τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό. Θα είμαστε πιστεύω φέτος αρκετά ανταγωνιστικοί και με τον Παναθηναϊκό. Τα μπάτζετ των ομάδων διαμορφώνονται με βάση τις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Η ομάδα που παίζει BCL, θα έχει ανάλογο μπάτζετ για να το κατακτήσει. Οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι προφανές ότι έχουν προβάδισμα στο μπάτζετ, έχοντας εγγυημένα ποσά για 10 χρόνια. Το μπάτζετ της ΑΕΚ, είναι από 5 έως και 6,5 εκατομμύρια συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια. Φανταστείτε οι Ουόριορς να παίξουν με ομάδες Ευρωλίγκας. Έχει καμία τύχη καμία από τις ομάδες της Ευρωλίγκας; Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μιλάμε για ομάδες δύο ταχυτήτων».

Για τους έμπειρους, Σλότερ, Λάνγκφορντ, Ματσιούλις και τους νέους Έλληνες παίκτες, αν μπορούν να «παντρευτούν» γρήγορα: «Υπάρχει εμπειρία, προοπτική και ταλέντο. Έχουμε τρεις ξένους με μεγάλες παραστάσεις και τρεις μικρότερους με προοπτικές, όπως οι Ρέι, Γιάνκοβιτς και Σαντ-Ρος. Τον ελληνικό κορμό, δεν τον έχουμε καταφέρει ακόμα, αλλά το προσπαθούμε να το χτίσουμε».

Για το ποια θα είναι η ΑΕΚ τον Απρίλιο, κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια».

Για το BCL και την Ευρωλίγκα, όπου έχει δηλώσει: «Μακριά η Ευρωλίγκα από εμένα» και τη φημολογία του BCL που έχει κάνει ζυμώσεις για να «εκτιναχτεί» πολύ οικονομικά: «Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω στο θέμα. Νομίζω πλέον είναι ορατό σε όλους, δεν μπορεί κάποιος να αγαπάει το κλειστό μοντέλο των 11 ομάδων με εγγυημένα συμβόλαια. 652 ομάδες υπάρχουν στην Ευρώπη, αμέτρητα παιδιά στις Ακαδημίες. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε αυτά. Σκεφτείτε να έβγαιναν οι ομάδες μέσω του πρωταθλήματος Ελλάδας, στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει ομάδα στην Α2 και παίζει Ευρωλίγκα. Από τη στιγμή που οι θέσεις είναι εγγυημένες, ποιο το ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες ομάδες; Η συνταγή είναι απλή. Υπάρχει αποδεδειγμένο μοντέλο. Το πετυχημένο μοντέλο στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες πάνε μέσω του πρωταθλήματος στην Ευρώπη. Να πληρώνονται οι ομάδες για τις νίκες. Να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια και βελτίωση στα οικονομικά. Νομίζω είναι σε συζητήσεις από ανθρώπους και χορηγούς, για να επενδύσουν στο BCL. Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά θα είναι καταλύτης για το μέλλον του μπάσκετ. Θα ευθυγραμμιστούν κάποια στιγμή όλες οι πλευρές. Διαφωνώ με το μοντέλο της Ευρωλίγκας. Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, βάζουν περισσότερα λεφτά από εμάς σε ποσοστό του μπάτζετ αναλογικά. Εμείς θεωρώ ότι βάζουμε περισσότερα σε ποσοστό του μπάτζετ. Είναι θέμα χρόνου να τελειώσει αυτή η ανώμαλη κατάσταση με πολλές διοργανώσεις».

Για το αν έχει ζηλέψει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα: «Λίγο δύσκολο. Την ατμόσφαιρα ναι, επειδή παίζουν με μεγαλύτερους αντιπάλους. Η Ευρωλίγκα στερεί το στοιχείο της έκπληξης. Μία νέα Γιουγκοπλάστικα αν γίνει τώρα, δεν θα τη δούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Αν το κάνουμε στην ΑΕΚ, θα μπορέσουμε να παίξουμε με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ; Όχι. Άρα στερούμε το στοιχείο της έκπληξης».

Για το αν αλλάξουν τα οικονομικά στο BCL, αν θα μπορεί η ΑΕΚ να είναι ισότιμη με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Προφανώς. Η διαφορά μας, στα μπάτζετ, είναι αυτή μόνο. Δεν έχουμε διαφορές».

Για τον Βαγγέλη Λιόλιο που θέλει Ευρωλίγκα: «Βασικά έχουμε ένα κοινό. Είμαστε και οι δύο ΑΕΚτζήδες. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Θεωρώ ότι τα κλειστά οικονομικά μοντέλα, έχουν αποτύχει ιστορικά. Τα νερά που λιμνάζουν, βουρκώνουν. Κανένα κλειστό μοντέλο δεν μακροημερεύει. Στο Final-4 της Ευρωλίγκας, κάθε χρόνο ξέρουμε ποιοι θα είναι. Ψάχνουμε τον τέταρτο».

Για το ότι ο ίδιος επενδύει αλλά «επέτρεψε» κάποια ban από τη FIBA: «Θα έπρεπε να πάμε να τις δούμε περίπτωση-περίπτωση. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας, να εκθέτουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν είναι στη δικιά μου, φιλοσοφία. Δύσκολο να αλλάξω τώρα. Προτιμώ να τρώω το… ξύλο εγώ, αρκεί να δικαιωθούμε μακροπρόθεσμα, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Για να υπάρχει κάποια καθυστέρηση, θα υπάρχει κάποιος λόγος. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ΑΕΚ είχε 12 εκατομμύρια έξοδα και τα έσοδα ήταν 3-4 εκατομμύρια. Προφανώς σε αυτή τη διαδικασία, θα υπάρξει και μία καθυστέρηση. Κάναμε και επενδύσεις σημαντικές, εκτός της ομάδας μπάσκετ. Χρηματοδοτήσαμε με 1,5 εκατομμύριο τη διοργάνωση του Final-4 και 1 εκατομμύριο για την ταινία μας. Εκτός από λειτουργικά έξοδα, έχουμε επενδύσει πολλά εκατομμύρια για να διαφημίσουμε το προϊόν μας».

Για τα οφέλη από την ταινία για το 1968: «Στο εξωτερικό έχει κάνει καταπληκτική πορεία η ταινία. Έχει πάρει βραβεία, σε Λος Άντζελες, Εδιμβούργο, Μιλάνο. Το σημαντικότερο που εισπράττω από ομογενείς, ότι συνδέει την ομογένεια με την Ελλάδα. Μέσω της ΑΕΚ και της ταινίας. Είδαν την πορεία 10 παικτών που ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά και κατέκτησαν το τρόπαιο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ και το ελληνικό μπάσκετ. Εκείνη τη βραδιά, το μπάσκετ έγινε λαϊκό άθλημα. Θεωρώ ότι ο σπόρος για την επιτυχία του 1987 μπήκε το βράδυ της 4ης Απριλίου του 1968».

Για την απόφαση του Ολυμπιακού: «Βασικά δεν θέλω να κρίνω αποφάσεις άλλων. Αν ήταν η ΑΕΚ σε αυτή τη θέση, δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση. Καλώς ή κακώς, είχαμε συμφωνήσει όλοι σε επίπεδο ΕΣΑΚΕ ότι υπάρχουν προβλήματα και στη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός ήξερε τους κανόνες από τον Σεπτέμβριο. Δεν μπορείς να έρθεις τον Απρίλιο και να ζητάς αλλαγές. Σίγουρα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Θα πρέπει η διαιτησία να έχει κάποιο ρόλο στη λίγκα. Καταλαβαίνουμε ότι ανήκουν στην ΕΟΚ. Το σώμα των παρατηρητών θα έπρεπε να είναι στον ΕΣΑΚΕ. Δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος. Ο Βασιλακόπουλος θα έπρεπε να έχει πάρει θέση και να ήταν εκεί. Η Ομοσπονδία έχει τους διαιτητές και το πρωτάθλημα διοργανώνεται από τη λίγκα, που είναι ένωση της ΕΟΚ. Πρέπει να γίνουν πολλά γιατί το μπάσκετ έχει φτάσει χαμηλά».

Για το αν η ΕΟΚ πρέπει να συνεχίσει με ή χωρίς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Νομίζω χωρίς. Έρχεται κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου. Πρέπει να έρθει κάποιος νεότερος. Νομίζω και ο ίδιος θα ήθελε να αποχωρήσει με τις επιτυχίες που έχει. Δεν έχουμε μιλήσει τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από την κόντρα που είχαμε για το Eurocup και το BCL. Μιλάμε για θέση που διαχειρίζεται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και των ομάδων. Δεν μπορεί να διαχειρίζεται τα δικά μας χρήματα, ο ίδιος άνθρωπος 40 χρόνια. Σίγουρα πρέπει να βρεθεί μία προσωπικότητα, να μπορεί να μαζέψει όλα αυτά τα κομμάτια. Ένας παλαίμαχος της ΑΕΚ, ο Νίκος Μπαμπανικολός, μου είχε πει για τη δεκαετία στα τέλη του ’50, ότι πήγαιναν να παίξουν μπάσκετ σε ένα αεροπλανοφόρο. Τον φώναξε ο ναύαρχος κάποια στιγμή και τους είπε ότι θα τους δώσουν μπάλες να παίξουν. Του είπε ότι γυρίζουν όλη την Ευρώπη. Η μόνη χώρα στην οποία χάνουν οι αθλητές τους, είναι στην Ελλάδα. Επενδύστε σε αυτό το άθλημα, γιατί έχετε ταλέντο και θα πάτε καλά. Ο ναύαρχος δικαιώθηκε, 60 χρόνια μετά. Το μπάσκετ έχει φέρει τους περισσότερους τίτλους στη χώρα. Υπάρχει το ταλέντο, η πρώτη ύλη. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Είναι κρίμα να βγάζουμε τα μάτια μας, μόνοι μας. Εγώ ποτέ δεν θα σκεφτόμουν ως ΑΕΚ να πάω να παίξω στην Αδριατική Λίγκα. Είμαι ελληνική ομάδα, εδώ είναι η βάση μου. Πως θα τα αφήσω όλα αυτά;».

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube