ΑΕΚάρα γερά και πρωτάθλημα θα πάρουμε ξανά!

0
Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος
 
Πριν τον χθεσινό αγώνα πολλοί λέγαμε ότι η νική είναι επιτακτική σε αυτό το παιχνίδι με ..μισό – μηδέν έστω και με άθλια εμφάνιση για πολλους λόγους , και ουσιαστικούς αλλά και ψυχολογικούς!
Τελικά αυτή η νίκη ήρθε με την ΑΕΚ σκοράρει 3 φορές και με το 3ο το ..καλύτερο να έρχεται στο 93 λεπτό!
Οι πανηγυρισμοί έξαλλοι λες και κερδίσαμε κάποιο ντέρμπι λες και αυτή η νίκη σήμανε πρωτάθλημα ή λες και πήραμε την πρόκριση επί μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής ομάδας.
 
Δικαιολογούνται όλες αυτές οι αντιδράσεις που υπήρχαν από τον κόσμο, ή κάποιος θα τις θεωρήσει υπερβολικές ;
 
Η απάντηση είναι απόλυτα ΝΑΙ!
 
Και εξηγούμε :
 
Στην ΑΕΚ είχε προηγηθεί η λαίλαπα “Καρντόσο” που πραγματικά είχε σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της 
 
Η ομαδά κλυδωνίζοταν από εσωτερικές αναταραχές που είχαν να κάνουν με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών αλλά και από το πολύ έντονο κλίμα αμφισβήτησης από πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου σε βαθμό μάλιστα υπερβολής,  αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις  εμπάθειας. 
 
Μετά την συγκλονιστική προσπάθεια στο παιχνίδι με τους Τούρκους και τα εμφανή στοιχεία ανάκαμψης που υπήρχαν στην ομάδα, η ΑΕΚ καλούταν να δώσει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με μια ομάδα σκληροτράχηλη καλοδουλεμένη , κουβαλώντας μαζί της την κούραση αλλά και 2 πολύ σημαντικές απώλειες των Μάνταλου και Ζεράλδες.
 
Αν μέναμε όμως  μέχρι εδώ πάλι καλά θα λέγαμε!
 
Με το ξεκίνημα του αγώνα γκολ στην πρώτη φάση από τους γηπεδούχους και πρώτη ψυχρολουσία 
 
Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αναγκαστικές αλλαγές του “οδοστρωτήρα” Ολιβέιρα και στο “μηχανάκι ” που ακούει στο όνομα Γαλανόπουλος 
 
Ισοφάριση πάλι από τους γηπεδούχους στην τρίτη φάση που κάνουν από ένα πέναλτι σε μια ανύποπτη φάση του αγώνα , δεύτερη ψυχρολουσία!  
 
Και έρχεται η ΑΕΚ να ανταπεξέλθει μετά από  αυτά βρίσκοντας τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα στις καθυστερήσεις . Μια νίκη που ήταν καθοριστική για την συνέχεια του πρωταθλήματος ώστε να προσφέρει στην ομάδα ηρεμία και να δουλέψει ακόμα περισσότερο στην διακοπή του πρωταθλήματος ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη .
 
Όλα αυτά όμως παίζοντας και συγχρόνως μπαλάρα – εκπληκτικό ποδόσφαιρο τόσο σε δημιουργία από τον άξονα (ίσως το μοναδικό συν που μπορώ να προσάψω στον Καρντόσο και αφορά την προσπάθεια βελτίωσης των αμυντικών χαφ κουβαλώντας την μπάλα παίζοντας κάθετα και μπαίνοντας μέσα στην αντίπαλη περιοχή π.χ Σιμόες μεγάλη βελτίωση σε αυτόν τον τομέα)  όσο και από τα άκρα με την παραγωγή συνεχόμενων φάσεων , έχοντας κατοχή μπάλας και πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο, κάνοντας τον Αστέρα απλά να παρακολουθεί το παιχνίδι και να αισθάνεται τυχερός που ένα παιχνίδι του 2-5 τελέιωσε με την εικόνα που είδαμε όλοι.
 
Θα ήταν λοιπόν τεράστιο το κρίμα να μην ερχόταν αυτή η νίκη χθες, και ο τρόπος που ήρθε αλλά και αναλογιζόμενοι όλα αυτά, μας οδηγούν απόλύτως δικαιολογημένα στο συμπέρασμα ότι σωστά πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλον τον κόσμο. Μάλλον όχι από όλους αλλά από αυτούς που αγαπάνε αληθινά την ομάδα στεθερά και αμείωτα όπως έλεγε και ένα παλίο συνθηματάκι..
 
Και ξαναεξηγούμε: 
 
ΚΟΣΜΟΣ
 
Συγκλονιστική η παρουσία  του έκανε την ομάδα να αισθάνεται λες και παίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια ! Τέτοιο πέταλο με τέτοιο παλμό και ένταση είχαμε χρόνια να δούμε σε εκτός έδρας παιχνίδι , πόσο περισσότερο όταν έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα γνωστά..
Τα απεριόριστα σέβη μου σε όλους αυτούς που δίνουν τα πάντα στην ομάδα και σε φωνή και σε χρήμα και σε χρόνο αποδεικνύωντας πως η αγάπη δεν έχει όρια ούτε εξαρτάται από τα αποτελέσματα όταν αυτό που αγαπάς είναι ιδέα.
Τα απεριόριστα σέβη μου και γι αυτούς  που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο γήπεδο αλλά στενοχωριούνται αφάνταστα βλέποντας την λατρεμένη τους ομάδα, να μην είναι αυτή που ξέρουν και προσπαθόυν χρησιμοποιώντας την λογική και την σύνεση που έχουν στον χαρακτήρα τους να βρουν τι φταίει ασκόντας πολλές φορές και σκληρή κριτική!
 
Επιτρέψτε μου όμως να θέσω εντελώς στο περιθώριο ΟΛΟΥΣ αυτούς που είναι όπου φυσάει ο άνεμος και που εξαρτάται η σκέψη τους μόνο από το αποτέλεσμα ενός αγώνα (αν δεν σκόραρε ο Σιμόες χθες πάλι ανεξαρτήτου απόδοσης και προσπάθειας περίπου τα ίδια θα έλεγαν)  και όχι κάτω από ποιες συνθήκες διαμορφώνεται αυτό , ισοπεδώνοντας ανθρώπους καταστάσεις και γεγονότα (ακόμα και την Αγιά Σοφιά!) προσπαθώντας να δείξουν έτσι την έννοια τους την αγάπη τους (την ποια είπα;;;) και  να αναδείξουν την δήθεν ικανότητα τους και γνώση τους στο αντικείμενο μέχρι να έρθουν τα γεγονότα να τους γελοιοποιήσουν..
Ναι αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι προχθές λοιδωρούσαν και ειρωνεύοντουσαν στο μέγιστο βαθμό, πανηγύριζαν χθες χαμένοι μέσα στο όχλο μαζί με άλλους..Τα συμπεράσματα δικά σας.. 
 
21728087_10213292803171092_689429199727418981_n.jpg
 
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον στρατιώτη της ιδέας ΑΕΚ που λέγεται Νίκος Κωστένογλου! Μέσα σε 2 εβδομάδες μεταμόρφωσε την ομάδα στα όρια του θαύματος δίνοντας της παράλληλα την ψυχολογία που πρέπει!
Έχει ανοίξει λοιπόν ένα κεφάλαιο για το αν πρέπει να παραμείνει ή όχι .
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η ΑΕΚ πρεέπει να κινηθεί άμεσα εννοείται προς ένα προπονητή εγνωσμένης αξίας που θα την οδηγήσει στην Αγιά Σοφιά ή θα την τερματίσει πρώτη στο πρωτάθλημα.
Αυτός ο προπονητής πρέπει να έχει όλη την τεχνογνωσία ώστε να δουλέψει μαζί με το επιτελείο που θα έχει σε όλους τους τομείς τις επόμενες μέρες για να παρουσιαστεί μαι ΑΕΚ ακόμα καλύτερη όπως είπαμε και να προβάλει σαν φαβορί για το πρωτάθλημα , αφού όλες οι δυνατότητες υπάρχουν και είμαστε ακόμα στην αρχή.
Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ο Νίκος να επιβαρυνθεί με αυτή την ευθύνη αφού σε περίπτωση ατυχών αποτελεσμάτων υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την υστεροφημία του (είπαμε είμαστε λαός που για πλάκα αποθεώνουμε ή ισοπεδώνουμε) ενώ στην διοίκηση θα έχει καταλογιστεί ένα ακόμα σημαντικό λάθος με την μη εύρεση προπονητή την στιγμή που υπήρχε χρόνος. Γι αυτό λοιπόν υπάρχει και ο Ίλια Ίβιτς ώστε με τις γνωριμίες και το κύρος που έχει να φέρει τον προπονητή που θα έχει τις περγαμηνές ώστε να οδηγήσει την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει , δηλαδή στην πρώτη θέση σύμφωνα με το υπάρχουν πολύ πλούσιο ρόστερ..
 
69680067_3185096641531792_43965097718054912_n.jpg
 
ΡΟΣΤΕΡ 
 
Βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι και την εκπληκτική απόδοση της ομάδας καταλαβάινουμε όλοι πόσο βαθύ ρόστερ και πολύ καλό υλικό υπάρχει.
Μάνταλος – Ζεράλδες εκτός , τραυματισμοί για τους Ολιβέιρα, Γαλανόπουλο , αλλαγή ο Αλμπάνης (εκπληκτικός για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!) ο Σιμάο, και αργότερα στη θέση του Βέρντε, ο Ντέλετιτς και στον πάγκο να μένουν οι Κριστιτστς, Λόπες , Οικονόμου , Γιακουμάκης , Κλωναρίδης , Σαμπανάζοβιτς και Τσιντώντας. με την ΑΕΚ να συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς σαν να μην συμβαίνει τίποτα!
Αν πάρουμε άλλον έναν χαφ η ΑΕΚ θα θεωρείται υπέρπληρης αφού ο Βασιλαντονόπουλος επέστρεψε στις προπονήσεις σαν δεξί μπακ , γεγονός που δίνει την δυνατότητα της έξτρα  επιλογής στα στόπερ του Μπακάκη  σε ένα σύστημα 3-5-2 που ταιριάζει περισσότερο στην ΑΕΚ.
 
69468395_3185096248198498_2966288063124209664_n.jpg
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
 
Δουλειά και ξανά δουλεία τις επόμενες μέρες ώστε η ΑΕΚ να παρουσιαστεί σαν μεγάλο φαβορί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος αφού και όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν αλλά και τεράστιες δυνατότητες .Είμαστε ακόμα στην αρχή , η χθεσινή νίκη και ο τρόπος που έγινε επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα και τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της.
Μετά από αυτό που είδαμε βέβαια χθες θα ..σπρώχνουμε.. τις μέρες να περάσουν πιο γρήγορα για να ξανβρεθούμε κοντά της , αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται σε αυτή την ζωή .
Και σκοπός και στόχος είναι ένας : Η ΑΕΚ να μπεί πρωταθλήτρια στο παλάτι της Αγιάς Σοφιάς!
 
Άλλωστε αυτό ήταν και το τελευταίο σύνθημα τους τρομερού χθεσινού της κόσμου “ΑΕΚαρα γερά και πρωτάθλημα θα πάρουμε ξανά..”!

Κάντε ένα “Like” στην σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here