Τραγωδία η ΑΕΚ του Καρντόσο!

0
skyline

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν το τραγικό θέαμα του ΟΑΚΑ. Η πολύ κακή, για ακόμα μια φορά, ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Τραμπζονσπόρ για τον πρώτο αγώνα της φάσης των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον η υπόθεση πρόκριση στους ομίλους βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

Με εξαίρεση το καλό ξεκίνημα, οι παίκτες του Καρντόσο ήταν κακοί, έκαναν τραγικά λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δημιουργούν ευκαιρία κάθε φορά που έβγαιναν στην επίθεση. Μάλιστα, κατάφεραν να ανατρέψουν και το εις βάρος τους 1-0, καθώς η Ένωση προηγήθηκε με τον Λιβάγια.

Το μόνο σίγουρο ότι στην ΑΕΚ χρειάζονται πολλές αλλαγές, καθώς σε λίγες ημέρες ξεκινάει και το πρωτάθλημα και οι παίκτες δείχνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της και τα κατάφερε. Στο 2ο λεπτό ένα σουτ του Λιβάγια κατέληξε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κροάτης επιθετικός κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Λόπες του έβγαλε την μπάλα και εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Όπως, η αντίδραση της Τραμπζονσπόρ ήταν άμεση, με τον Ομούρ να σουτάρει στο 6ο λεπτό και την μπάλα να περνάει κόρνερ, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς ομως να σκοράρουν.

Στο 11ο λεπτό ο Λιβάγια έβγαλε στον Βέρντε και αυτός άφησε στον Ολιβέιρα, με το σουτ του τελευταίο να καταλήγει στα χέρια του Τσακίρ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάνταλος πέρασε στον Λιβάγια, με το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η πολιορκία. Στο 17ο λεπτό ο Εκουμπάν βγήκε μόνος του μπροστά στον Μπάρκα, με τον Λόπες να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να του κλείνει την οπτική και το σουτ του να περνάει άουτ. Στο 22᾽ ο Νόβακ… έκλεψε πέναλτι από τον Βράνιες, καθώς έπεσε ωραία στην περιοχή και παραπλάνησε τον διαιτητή, όμως ο Σόσα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 28ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για την Τραμπζονσπόρ. Η άμυνα της ΑΕΚ έκανε πολλά λάθη, με τον Εκουμπάν να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, στέλνοντάς την στα δίχτυα. Στο 44᾽ οι φιλοξενούμενοι πήραν και το προβάδισμα στο σκορ. Ο Εκουμπάν για ακόμα μια φορά ήταν ο αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε ξανά στα δίχτυα του Μπάρκα. Μάλιστα, στο ίδιο λεπτό ο Σόρλοθ βγήκε τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να διώχνει σε κόρνερ, δείχνοντας ότι η ΑΕΚ έχει σαστίσει από την πίεση της αντιπάλου της.

Οι Τούρκοι έκαναν ότι ήθελαν

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αγριεμένοι και και στο δεύτερο ημίχρονο. Η μοναδική καλή στιγμή που είχε η ΑΕΚ ήταν στο 53ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος έβγαλε στον Λιβάγια και το σουτ του δεύτερο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Τσακίρ.

Μέχρι και το 66ο λεπτό οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν ξανά, με τους Τούρκους να βγαίνουν διαρκώς στην επίθεση δημιουργώντας επικίνδυνες φάσεις, με την μπάλα να καταλήγει είτε άουτ, είστε στα χέρια του Μπάρκα.

Στο 63ο λεπτό ο Καρντόσο προσπάθησε με αλλαγές να ανανεώσει την ομάδα του, όμως οι Τραμπζονσπόρ έδειχνε να μην επηρεάζεται, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τα λάθη στην άμυνα της Ένωσης να είναι πολλά και σοβαρά.

Στο 70᾽ ήρθε και το τρίτο γκολ των Τούρκων, κάτι που ήταν απολύτως αναμενόμενο, με τον Εκουμπάν να βγαίνει μόνος του μπροστά στον Μπάρκα, κάνοντας χατ τρικ και ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Στο 72ο λεπτό η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι που δεν της δόθηκε, όμως ήταν ήδη πολύ αργά για να ανατραπεί η κατάσταση. Από εκεί και πέρα όσο και αν πίεζαν οι Κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. 

Οι συνθέσεις

AEK: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάο (63᾽ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Βέρντε (65᾽ Ζεράλδες), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (83′ Γιακουμάκης)

Τραμπζονσπόρ: Τσακίρ, Τουρκμέν, Χοσεΐνι, Νόβακ, Ζοάο Περέιρα. Πάρμακ, Σόσα, Σορλόθ (77᾽ Ερντογκάν), Νουακέμε (71᾽ Αβντιτσάι), Ομούρ, Εκουμπάν (90᾽ Σαρί)