Ιδανική αρχή

0
skyline
Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης
 

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες, η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στη πρόκριση της στα play-off του Europa League.

Αρκετοί θα ξαφνιαστούν διαβάζοντας με να γράφω ότι η Ένωση ξεπέρασε τις προσδοκίες, επειδή πήρε ένα διπλό με 0-2 στην έδρα της Κραιόβα. Ναι πράγματι ο δικέφαλος είναι σαφώς ποιοτικότερη ομάδα από τον χθεσινό του αντίπαλο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη φάση αυτή μετράνε μόνο τα αποτελέσματα. Κοινώς η ΑΕΚ πέτυχε χθες και με το παραπάνω, αφού πήρε προβάδισμα πρόκρισης και μάλιστα ξεκάθαρο.
 
Αμέσως μετά το φιλικό με την Μπασάκσεχιρ έγραφα ότι την δουλειά του Καρντόσο θα την κρίνουμε στην πορεία και όχι άμεσα. Όσο γραφικός και αν φανώ, επειδή έχει χιλιοειπωθεί, δεν είναι καθόλου εύκολο η αλλαγή της αγωνιστικής φιλοσοφίας να φανεί άμεσα. Θα ήταν παράξενο να συμβεί αυτό. 
 
Αξιοσημείωτη πάντως από τον χθεσινό αγώνα είναι η αντίδραση της ΑΕΚ, ύστερα από το γκολ του Μάνταλου. Οι κιτρινόμαυροι κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα, πάγωσαν τον ρυθμό και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αντιδράσουν ή να ασκήσουν πίεση. Κράτησαν το 0 πίσω, όμως το έκαναν με έναν διαφορετικό τρόπο, με κατόχη και όχι με καλή ανασταλτική λειτουργία.
 
Ο Λιβάγια ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Θετικό το ότι ξεκίνησε δυναμικά, με γκολ και ασίστ, για την ψυχολογία του. Ο Κροάτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όπως μπορεί να την κάνει και ο Βράνιες, που ήταν απροσπέλαστος. Πολύ καλός και ο Παουλίνιο, που έφτιαξε τρεις φάσεις για γκολ, εκ των οποίων η μια μόνο κατέληξε στα δίχτυα. Ευχάριστη έκπληξη ο Σβάρνας, ο οποίος έχει ταλέντο και προοπτικές, αξίζει να πάρει ευκαιρίες. 
 
Πάμε τώρα στο δεύτερο παιχνίδι, όπου στόχος είναι να υπάρχει έστω και μια μικρή βελτίωση. Θεωρώ πως θα δούμε και κάτι καλύτερο, αφού και η έδρα παίζει ρόλο και φυσικά ο αγωνιστικός χώρος εκτιμώ πως θα είναι καλύτερος, από τον χθεσινό, που δεν βοηθούσε και ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές.
 
 

Δες εδώ όλες τις ειδήσεις 

Έτσι είναι η αγάπη. Να τη λες ακόμα Α’ εθνική! betshop.gr |  21+ Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 Παίξε Υπεύθυνα

Ακολουθήστε μας στο Google News πατώντας εδώ (inAEK.com)

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε εγγραφή “Subscribe” στο κανάλι μας στο YouTube (INAEK TV)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter