Αυγενάκης: “Να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις το γήπεδο της ΑΕΚ”

0

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, προανήγγειλε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ώστε να διευκολύνει τις προσπάθειες των ομάδων να αποκτήσουν νέα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τη θέληση να προχωρήσουν γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις τα σχετικά πρότζεκτ τόσο της «Αγιά Σοφιάς», όσο και των γηπέδων του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Άρη.

 

Αναλυτικά η ομιλία του Αυγενάκη:

«Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ξεκινάμε μια νέα κοινοβουλευτική περίοδο με αισιοδοξία, όραμα και σχέδιο!

Στην έναρξή της, θέλω να ευχαριστήσω, και θεσμικά από το βήμα της Βουλής, τους συμπολίτες μου στο Ηράκλειο, που με τίμησαν με την ψήφο τους για ακόμη μια θητεία.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και με τίμησε με το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κυρίες και κύριοι, ο αθλητισμός αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτισμού της Ελλάδας, της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Ο αθλητισμός είναι μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Για τους αρχαίους Έλληνες, η καλλιέργεια του σώματος ήταν εξίσου σημαντική με την καλλιέργεια του πνεύματος. Στην κλασσική Ελλάδα, οι δύο τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας ήταν ο αθλητισμός για το σώμα και η μουσική για το πνεύμα, που περιελάμβανε τη φιλοσοφία, το θέατρο, κλπ.

Βέβαια, και στη σύγχρονη Ελλάδα, “ο αθλητισμός τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους”, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλει στο Κράτος την υποχρέωση στήριξης του αθλητισμού (άρθρο 12), αλλά και τη δυνατότητα των πολιτών (άρθρο 16) να εντάσσονται ελεύθερα σε αυτόν, μέσα από τους φορείς του (σωματεία, αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες).

 

Και βέβαια, ο αθλητισμός έχει κι άλλα δύο χαρακτηριστικά: Πρώτον, οι επιτυχίες στον αθλητισμό μας ενώνουν ως λαό, δημιουργούν αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και ομοψυχίας. Και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα, περισσότερο τώρα παρά ποτέ.

Κάντε ένα “Like” στην σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here