Χτίζεται η νέα ΑΕΚ σε σωστές βάσεις, με τα καλύτερα να έρχονται

0

Γράφει ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος

Βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού και ήδη η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία ενόψει της καινούργιας σεζόν.
Ήδη όμως έχουν ξεκινήσει και τα «στερητικά σύνδρομα» θα έλεγα αφού όπως λέει το γνωστό σύνθημα «μακριά σου δεν αντέχω ούτε λεπτό» πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για τόσο μακρινό διάστημα .

Ο καιρός περνάει όμως όπως άλλωστε τα πάντα στην ζωή και η καινούργια ΑΕΚ χτίζεται στην Πολωνιά υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού Μιγκέλ Καρντόσο.

Θα μπούμε και σε περίοδο συνεχόμενων φιλικών αγώνων , θα δούμε και θα διαβάζουμε το κάθε σχόλιο όπως γίνεται πάντα του κάθε αφελή και παρορμητικού που αναλόγως το αποτέλεσμα (ακόμα και για περίοδο προετοιμασίας) θα αποθεώνει ή θα ισοπεδώνει κάθε προσπάθεια η οποία γίνεται.

Σε κανένα φιλικό παιχνίδι βέβαια δεν μπορούν αν βγουν ασφαλή συμπεράσματα ,αν δεν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας που είναι αρχές Αυγούστου με τα Ευεωπαϊκά παιχνίδια και φυσικά προς το τελος εκείνου του μήνα με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Αυτό που μπορούμε να πούμε όμως με σιγουριά είναι ότι ο φετινός προγραμματισμός είναι πολύ καλύτερος όσον αφορά τον περσινό τουλάχιστον όσον αφορά τις μεταγραφές της ομάδας και τις κινήσεις ενίσχυσης της που γίνονται , ώστε να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια.

Έχουν γίνει μεταγραφές και ουσίας ( Παουλίνιο – Σιμάο – Αθανασιάδης) και ποιότητας (Βράνιες – Ντέλετιτς – Ζεράλδες) αλλά και ..μέλλοντος (Σαμπανάζοβιτς).

Μένουν κάποιες κινήσεις όμως που θα δώσουν στην ΑΕΚ ακόμα μεγαλύτερη προσωπικότητα και ποιότητα αλλά και ενίσχυση και αφορά κυρίως το μεσοεπιθετικό κομμάτι .

Η απόκτηση ενός εξτρέμ με το όνομα του Βέρντι από την Ρομα να κυριαρχεί (πολύ δυνατή μεταγραφή) και είναι φαβορί γι αυτή την θέση , αλλά φυσικά και ενός φορ που θα κάνει την διαφορά είναι οι επόμενες κινήσεις.

Όσον αφορά τον φορ πιστεύω ότι θα είναι κάποιο όνομα που δεν έχει ακουστεί και που θα κάνει την διαφορά , αφού η διοίκηση είναι αποφασισμένη να σπρώξει πολλά λεφτά γι αυτή την μεταγραφή καθίστωντας την σαν το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ομάδα.

Μην αποκλείσετε βέβαια να υπάρχουν εξελίξεις και όσον αφορά την πώληση κάποιου βασικού παίκτη της ομάδας με την υποθεση Μπάρκα να μην έχει κλείσει ακόμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση όπως καταλαβαίνετε αλλάζουν τα δεδομένα αφού θα χρειαστούν νέες κινήσεις ενίσχυσης αλλά και περισσότερο χρήμα θα υπάρχει για την υλοιποίηση αυτών.

Ανεξάρτητα όμως με αυτές τις υποθέσεις , προσωπικά πιστεύω, ότι για να είναι η ΑΕΚ υπερπλήρης θα χρειαζόταν ακόμα 1 εξτρέμ και 1 σέντερ μπάκ σαν μεταγραφές.

Και επειδή η μεταγραφική περίοδος διαρκεί έως το τέλος Αυγούστου δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα και οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί , αφού τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν σε όλες τις ομάδαες του κόσμου.

Άλλωστε ασχέτως ονόματος και βιογραφικού που «κουβαλάει» ο κάθε παίκτης μην ξεχνάμε ότι όλοι ανεξαιρέτως κρίνονται στο χορτάρι και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Υ.Γ: Μόνο στην θεά του κλεισίματος περιμετρικά της Αγιάς Σοφιάς, των κερκιδών απο μπετό και σίδερα , και την τοποθέτηση των πρώτων κομματιών του στεγάστρου τρελενόμαστε.
Σκεφτείτε να μπάινουν τα καθίσματα, το σύνολο του στεγάστρου και να αρχίζει να αποκτάει χρώμα η Αγια Σοφιά, σιγά-σιγά τι θα γίνει..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here