Λυσάνδρου: «Αύξηση στο σασπένς του πρωταθλήματος με τη μείωση των ομάδων και τα πλέι-οφ»

0
skyline

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μίλησε για την αναδιάρθρωση και το νέο σύστημα διεξαγωγής, χαρακτηρίζοντας αναγκαίες αυτές τις κινήσεις για ν’ ανταποκριθεί περισσότερο το κοινό. 

«Θέλουμε ένα πρωτάθλημα που θα διατηρήσει το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική, μια διοργάνωση που θα είναι ελκυστική, τόσο για τους φιλάθλους, όσο και για τους πιθανούς χορηγούς», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Αφού λοιπόν στο σχετικό κείμενο γίνεται αναφορά στον υποβιβασμό ομάδων λόγω χρεών, στη διεξαγωγή πολλών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών (ανάμεσά τους και ο τελικός του Κυπέλλου) και στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στην Τούμπα, φιλοξενείται η απάντηση του νέου προέδρου της διοργανώτριας για το πώς μπορούν να αυξηθούν τα εισιτήρια. 

«Σκοπός είναι να αυξήσουμε το σασπένς στη διεκδίκηση του τίτλου. Περιμένουμε αύξηση του ανταγωνισμού και τα επιπλέον πλεονεκτήματα που τον συνοδεύουν. Οι αριθμοί των θεατών πρέπει να αυξηθούν, τόσο από πλευράς μέσου όρου, όσο και από πλευράς συνολικών αριθμών. 

Η μείωση των ομάδων σε 14 (από 16) δεν θα ήταν από μόνη της αρκετή να αυξήσει το ενδιαφέρον και να αναβαθμίσει την εμπορικότητα του πρωταθλήματος. Η έρευνά μας έχει δείξει ότι έπρεπε να συνοδευτεί από τη διεξαγωγή πλέι-οφ για να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Το παρελθόν είναι χρήσιμο ως οδηγός για να μας βοηθήσει να αποφύγουμε λάθη που έγιναν παλιά. Δεν είναι μια άγκυρα που θα μας κρατήσει πίσω. Θέλουμε μια επανεκκίνηση. Έχουμε εντοπίσει τα πράγματα που έχουν τελειώσει ή πρέπει να τελειώσουν και έχουμε σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση».

Διαβάστε επίσης: