Προς ΑΠΟΕΛ ο Άλεφ! Πως εμπλέκουν την ΑΕΚ οι Πορτογάλοι στην μεταγραφή

0
skyline

Στον ΑΠΟΕΛ ενέτειναν τις προσπάθειες για να πραγματοποιήσουν την πιο ηχηρή προσθήκη κατά την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, ισχυροποιώντας παραλλήλως τη μεσαία γραμμή. Πηγές από Ελλάδα αναφέρουν ότι η ΑΕΚ Αθηνών προσπάθησε να επανέλθει σε συζητήσεις για τον Άλεφ ώστε να τον διατηρήσει στο ρόστερ και για τη νέα σεζόν, εκ νέου με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα, όμως οι άνθρωποι του συλλόγου της Πορτογαλίας τούς διεμήνυσαν πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητής Κύπρου διατηρούν ανοικτή γραμμή με την Μπράγκα, αισιοδοξώντας πως θα ντύσουν στα χρώματα της ομάδας έναν σπουδαίο παίκτη, έστω και ως δανεικό για ένα χρόνο.

Ο Άλεφ Ντος Σάντος Σαλντάνια (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ασφαλώς είναι γνωστός στο κυπριακό φίλαθλο κοινό από το άκρως επιτυχημένο πέρασμά του στον Απόλλωνα. Συγκεκριμένα, ο 24χρονος αγωνίσθηκε στην ομάδα της Λεμεσού σε 36 ματς πρωταθλήματος, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ, αποτελώντας σημείο αναφοράς στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, ενώ έχει συμμετοχές και ως στόπερ.

Ο Άλεφ, που γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1995 στη Νόβα Οντέσα της Βραζιλίας, «ξεμύτισε» ποδοσφαιρικά από την Πόντε Πρέτα, με την οποία σε ηλικία 17 ετών αγωνίστηκε σε 15 ματς της Α΄ Κατηγορίας του πρωταθλήματος της Βραζιλίας. Τον ξεχώρισε η Μαρσέιγ και τον πήγε στο Βελοντρόμ με οψιόν αγοράς, αλλά τελικά αποκτήθηκε το επόμενο καλοκαίρι του 2015 από την πορτογαλική Μπράγκα. Δόθηκε δανεικός τη σεζόν 2016-17 στην Ουμ Σαλάλ του Κατάρ, ακολούθως στον Απόλλωνα και πέρσι στην ΑΕΚ Αθηνών. Με την «Ένωση» έπαιξε σε 37 αγώνες, σκοράροντας 2 φορές.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αλεφ ήταν διεθνής με την Κ-20 της Βραζιλίας με την οποία αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας μέχρι τον χαμένο τελικό της διοργάνωσης από τη Σερβία.

πηγή: goal.philenews.com