Γιάννης Βούρος στο inAEK.com: “Το γήπεδο της ΑΕΚ ανέκαθεν ήταν ενιαίο σώμα με τη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα”

0

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος ανέπτυξε στο inAEK.com τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί με την “Πολιτών Πολιτεία” την δημαρχία του Δήμου. Αναφέρεται επίσης στους τρόπους βελτίωσης της περιοχής και στο πως μέσω του γηπέδου “Αγιά Σοφιά” μπορεί να εξελιχθεί η ευρύτερη τοποθεσία.

Συνέντευξη του Γιάννη Βούρου στον Φρίξο Νικολουλόπουλο.

Αναλυτικά:

Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να διεκδικήσετε τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας;

“Το πρώτο ερέθισμα για να ασχοληθώ με τα κοινά της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ήταν κατά βάση η απαξίωση του δήμου, τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και η προσπάθεια ορισμένων να αποκτήσουν πανελλήνιας εμβέλειας δημοσιότητα μέσω των διχαστικών απόψεών τους. Σίγουρα υπήρξαν συζητήσεις και ζυμώσεις με φίλους, γείτονες και παλιούς μου συμμαθητές. Να θυμίσω ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στις εργατικές κατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας, στην περιοχή της Μαδύτου. Θέτω λοιπόν την υποψηφιότητά μου στην κρίση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας με παρακαταθήκη την έως σήμερα εμπειρία μου από θέσεις ευθύνης, με 40 χρόνια εργασιακού βίου και 11.500 ένσημα, επειδή θέλω να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα, που έπαιξα για πρώτη φορά μπάλα στις αλάνες, που πήγα σχολείο, που πρώτη φορά ερωτεύτηκα, στον τόπο που συνέβαλε με τις εμπειρίες που μου προσέφερε αυτή η γειτονιά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου. Σε μία περιοχή που έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες ώστε να καταστεί Δήμος πρότυπο.”

Ποιο είναι το όραμα σας για αυτόν τον Δήμο;

“Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, η Νέα Χαλκηδόνα και η Νέα Φιλαδέλφεια έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει η πόλη μας πρότυπο για άλλους δήμους. Μια πολύ ωραία περιοχή που δε θυμίζει σε τίποτα την τσιμεντούπολη του αθηναϊκού κέντρου.Ας αφήσουμε κατά μέρος την βιτρίνα του κέντρου με τους εξαιρετικούς χώρους εστίασης, τα φώτα, τους πεζόδρομους και ας μετακινηθούμε προς τις γειτονιές. Εκεί απουσιάζει σε ένα πρώτο επίπεδο το όραμα για ένα «level up» και σε ένα δεύτερο, πρακτικό στάδιο η οργάνωση σε πρωτεύοντα ζητήματα όπως είναι λ.χ. η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων χώρων, απόρροια, βεβαίως, της απουσίας οράματος των ανθρώπων που κρατούν τα ηνία του δήμου. Αν περπατήσετε την περιοχή θα δείτε δημοτικούς χώρους να είναι έρμαια της φθοράς και του χρόνου, την στιγμή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για ποικίλες δραστηριότητες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολυχώρος Δροσίνη στη Νέα Χαλκηδόνα). Το Άλσος επίσης, ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής δεύτερος σε έκταση στην Αττική μετά το πάρκο Τρίτση, δεν έχει την εικόνα που όλοι θα θέλαμε. Το αυτό και για τα μικρότερα πάρκα.Οι νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να επιλύσουν χρονοβόρα και καθημερινά προβλήματα απουσιάζουν παντελώς από τον σχεδιασμό της σημερινής δημοτικής αρχής.Είναι κάτι συγκεκριμένο που δεν σας αρέσει και θα θέλατε να το αλλάξετε; Αν ναι, τι είναι αυτό;
Πράσινο, φωτισμός, καθαριότητα, κοινωνική πολιτική, πολιτισμός. Επιτέλους σε αυτήν την πόλη δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με το λίγο. Με τη λογική του δεν γίνεται. Με σχέδιο, ικανούς συνεργάτες και διάθεση για δουλειά, όλα μπορούν και πρέπει να γίνουν.”

Πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τον Δήμο το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ; Και ποια θα είναι τα ανταποδοτικά οφέλη που θα προσπαθήσετε να κερδίσετε για την πόλη σαν διοίκηση, από την στιγμή που η τωρινή απέτυχε παταγωδώς, και αρνήθηκε κάθε συνεργασία με την ΑΕΚ;
“Η κατασκευή αυτού του γηπέδου και η επιστροφή της ΑΕΚ στον φυσικό και ιστορικό της χώρο δίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα αυτό που της έλειπε: την ταυτότητά της. Το γήπεδο της ΑΕΚ ανέκαθεν ήταν ενιαίο σώμα με τη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα. Η αξιοποίηση θα γίνει αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Διεκδικούμε οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν να καλυφθούν από κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.
Οι θέσεις παρκινγκ επίσης, οφείλουμε να διεκδικήσουμε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών όλο το χρόνο, πλην των ημερών που θα έχει αγώνα. Η συγκέντρωση φιλάθλων από όλες τις περιοχές της Αθήνας στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Το γήπεδο θα φέρει υγιή ανάπτυξη, όχι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτιστική.
Μην ξεχνάτε ότι θα λειτουργήσει και το μουσείο και θα είναι ανοιχτό παράλληλα με το ΠΠΙΕΔ. Θα έρχονται τα σχολεία, οι τουρίστες, οι επισκέπτες και θα βλέπουν τη ζωή στην πόλη μας, την κουλτούρα της, τους ανθρώπους της, την καθημερινότητά της, την ιστορία της. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα μπορούν να καταστούν ένα ισχυρό brand name. Και όλα αυτά πάντα προς την κατεύθυνση για καλύτερη ποιότητα ζωής για τον συμπολίτη μας.”

Πώς φαντάζεστε την στιγμή των εγκαινίων και πότε εκτιμάτε ότι θα έρθει αυτή η στιγμή;
“Συγκίνηση και περηφάνεια. Αλλά εκτιμώ πως τα συναισθήματα εκείνης της ημέρας δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις… Ποια η γνώμη σας για τον Κλεισθένη και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών;
Οφείλω ως υποψήφιος δήμαρχος να ενημερώσω τον κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας για το σύστημα της απλής αναλογικής που θα φέρει νέα δεδομένα στην διοίκηση δήμων και περιφερειών. Το πράττουμε αυτό σε κάθε ανοιχτή μας εκδήλωση και όποτε μας δίνετε βήμα σε κάποιο ΜΜΕ.
Φυσικά είναι εκ των ουκ άνευ ότι έτσι και αλλιώς οφείλουμε να αναζητούμε συνεργασίες και κοινούς τόπους. Για την πόλη μας μιλάμε. Αλλά ποιοι μπορούν να το κάνουν αυτό; Ο σημερινός δήμαρχος που έχει απωλέσει την στήριξη στενότατων συνεργατών του (π. αντιδημάρχων, δημ. Συμβούλων κλπ);
Η εκτίμησή μου λοιπόν είναι ότι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια κουνούσαν το δάχτυλο επιδεικτικά και διακατέχονταν από έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά. Η τοπική κοινωνία όλα αυτά τα γνωρίζει καλά και τα σταθμίζει ανάλογα.
Σε κάθε περίπτωση τονίζω πως για να υπάρξουν ισχυρές δημοτικές αρχές και η τελευταία ψήφος αποκτά μέγιστη ισχύ.
Μία ψήφος μπορεί να σημαίνει μία έδρα παραπάνω στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό το γεγονός οφείλουμε να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ώστε να μην βρεθούμε την επαύριο των εκλογών σε μία κατάσταση που θα θυμίζει δισεπίλυτο γρίφο.
Όσο πιο ισχυρή λοιπόν δημοτική ομάδα διαθέτει αύριο ο δήμαρχος τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι και η διοίκησή του.”

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube