Δούρου: Τίποτα δεν χαρίστηκε στην ΑΕΚ για την Αγιά Σοφιά

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που στο παρελθόν είχε φέρει πολλά εμπόδια στην ΑΕΚ σχετικά με την Αγιά Σοφιά, μίλησε για το έργο και την υπογειοποίηση, τονίζοντας ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στην Ένωση.

Απόσπασμα από όσα δήλωσε στην Live Sport:

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα και λόγω των χρημάτων που θα δοθούν σταδιακά είναι αυτό του γηπέδου της «Αγιά Σοφιάς». Ειδικά στην αρχή, είχατε ακούσει πολλά. Βρεθήκατε στο επίκεντρο μάλιστα ως πολέμια του γηπέδου. Όλα έδειξαν να αλλάζουν μετά την περιβόητη ατάκα του κ. Μελισσανίδη πως θα ονομάσει το γήπεδο «Δούρου αρένα». Είστε ικανοποιημένη από την πορεία των πραγμάτων και από τον τρόπο που έγιναν όλα;

«Από το 2015 τονίζαμε ότι η τήρηση του σεβασμού του περιβάλλοντος, της εργασιακής νομοθεσίας, των νομικών πλαισίων και των πολεοδομικών κανόνων, ευτυχώς γίνεται από διαφορετικούς φορείς της ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν είναι: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Οι διάφοροι φορείς έχουν και διαφορετικούς ρυθμούς και για αυτό ενδεχομένως έχουν υπάρχει καθυστερήσεις που δεν τις συναντάς σε ένα έργο με μόνο έναν φορέα. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή είμαι στο Φαληρικό όρμο όπου εκτελείται ένα έργο εξολοκλήρου της Περιφέρειας Αττικής που έχει πολύ διαφορετικούς ρυθμούς.

Το γήπεδο και με την Υπογειοποίηση της υπάρχουσας περιμετρικής οδού, το θέμα πέρασε μέσω του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων γιατί είναι δημόσιος δρόμος και θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των υποδομών και της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν είναι η χρηματοδότηση της Υπογειοποίησης κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη λειτουργία του νέου γηπέδου. Υπάρχουν ρεπορτάζ που είτε από έλλειψη ενημέρωσης, είτε από πρόθεση πολιτικής σκοπιμότητας, παρουσιάζουν το project ως δώρο στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ! Χωρίς την Υπογειοποίηση υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών. Μην ξεχνάτε ότι είναι μία περιοχή με σταθερά προβλήματα στην κυκλοφορία. Το θέμα προχωράει με την ανάδειξη αναδόχου το προσεχές διάστημα.

Θέλω επίσης να πω, με αφορμή αφού που μου υπενθυμίσατε, ότι η συνάντηση με το Ερασιτεχνικό σωματείο, τη διοίκηση και τον κ. Μελισσανίδη, έγινε υπό το φως των καμερών. Στην Περιφέρεια Αττικής οι παράγοντες δεν μπαίνουν από την πίσω πόρτα. Είναι διαφορετική λογική που είχαμε συνηθίσει και πριν το 2014 και πριν τα μνημόνια».

Σας ενοχλεί που πλέον σας… κατηγορούν ότι χαρίζετε χρήματα; Πρόσφατα υπήρξε δημοσίευμα το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Παραμονές εκλογών η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου χαρίζει τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών για το γήπεδο του Δημήτρη Μελισσανίδη»;

«Έχω στοχοποιηθεί και γιατί δεν ήθελα να γίνω το γήπεδο και γιατί χαρίζω χρήματα για το γήπεδο. Και τα δύο μαζί δεν μπορούν να συμβαίνουν! Εγώ θέλω να πω ότι στη δική μας λογική δεν χαρίζουμε τίποτα. Ούτε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ούτε για το Βιοκλιματικό – Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο στη Νέα Σμύρνη, προϋπολογισμού 20.850.000, ούτε για την κατασκευή του νέου Αθλητικού Πάρκου στο Σχιστό του Κορυδαλλού, ούτε για τον Αθλητικό Μαραθώνιο που από το 2014 έως σήμερα με τη χρηματοδότηση και της Περιφέρειας Αττικής είναι πολύ διαφορετική ως παγκόσμιο event! Αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι θέλουν να λένε ότι χαρίζω τους το… χαρίζω!».

Το τελευταίο κρούσμα εξαιτίας του οποίου ειπώθηκαν πολλά, ήταν η Υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και της Οδού Φωκών. Ένα έργο το οποίο κατέληξε στην Ιντρακάτ του κ. Κόκκαλη. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αφήσει υπονοούμενα λόγω και της επικείμενης πολιτικής καθόδου του κ. Πέτρου Κόκκαλη με τον ΣΥΡΖΑ. Το δικό σας σχόλιο;

«Όσο και αν το ψάξεις κανείς δεν μπορεί να βρει κανένα φως στην άκρη του τούνελ, αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Κόκκαλη. Εάν δεν υπήρχαν σχετικά δημοσιεύματα, εγώ δε θα είχα γνώση, όπως δεν έχω γνώση για κανένα έργο, είτε αυτό είναι βρεφονηπιακός σταθμός, είτε είναι χρηματοδότηση πολιτιστικού φορέα, το ποιος είναι ο ανάδοχος! Όλα είναι στη Διαύγεια. Όλα έχουν γίνει έντιμα! Έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οι αδειοδοτήσεις που προβλέπονται, έχει περάσει η υπόθεση από το ΣτΕ και θα εκτελεστεί σύμφωνα με την περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ιδιοτελή και με ξεκάθαρη σκοπιμότητα δημοσιεύματα, εγώ δε θα γνώριζα ποιος είναι ο ανάδοχος».