Θέλει έναρξη των πλέι-οφ το Σαββατοκύριακο ο ΕΣΑΚΕ

0
ÅÊÔÁÊÔÏ ÄÓ ÅÓÁÊÅ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Οι άνθρωποι του επιθυμούν την άμεση διεξαγωγή των πλέι-οφ και θα ζητήσουν από το… ΑΣΕΑΔ τον προγραμματισμό των αγώνων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όπως έγινε γνωστό από την κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ θα ζητήσουν από το ΑΣΕΑΔ, όπου εκδικάζεται αύριο (16/5, 17:00) η προσφυγή του Ολυμπιακού, να μην υπάρξει αναβολή, ώστε να ξεκινήσουν τα πλέι-οφ από το προσεχές Σάββατο (18/5).

Επιπρόσθετα, οι ομάδες της Basket League συμφωνούν στην αναδιάρθρωση και εξετάζουν αν αυτή θα γίνει σε μία σεζόν ή θα υπάρξει ένα πιο μεγάλο σε διάρκεια σχέδιο.

Όποιος δεν κατέβει στα πλέι οφ πέφτει, ανεξαρτήτως αναδιάρθρωσης!

Στο προηγούμενο κρίσιμο meeting των ομάδων, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ είχαν εξηγήσει πως όποιος δεν κατέβει σε έναν αγώνα των πλέι οφ, θα υποβιβαστεί στην Α2 Κατηγορία. Έτσι, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενόψει της σειράς με τον Παναθηναϊκό.

Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν μερικά ερωτηματικά σχετικά με τους Πειραιώτες και το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν κατέβουν στο ΟΑΚΑ, εφόσον υπάρξει αναδιάρθρωση, που θα «σώσει» όλες τις ομάδες της λίγκας, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη με το Λαύριο.

Η νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, ξεκαθάρισε και πάλι την κατάσταση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, τόνισε αυτή τη φορά πως όποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα των πλέι οφ, θα έχει υποπέσει σε πειθαρχική παράβαση και θα υποβιβαστεί στην Α2 Ανδρών, ανεξαρτήτως αν θα προχωρήσει τελικά η αναδιάρθρωση ή όχι.

Επομένως, είναι πλέον σίγουρο και δεν υπάρχουν… παραθυράκια, μέσω της αναδιάρθρωσης: όποιος δεν κατέβει στα πλέι οφ, θα υποβιβαστεί στην Α2, ενόψει της επόμενης σεζόν.

Πέρασε με 14-0 η αναδιάρθρωση, μένει το «οκ» της ΕΟΚ

Οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν με 14-0 την αναδιάρθρωση, που προβλέπει 16 συλλόγους στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Εκκρεμεί το «οκ» της ΕΟΚ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ, οι ομάδες της Basket League συμφώνησαν με απόλυτη πλειοψηφία (14-0) το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, το οποίο προβλέπει 16 συλλόγους από τη νέα σεζόν και τον υποβιβασμό τεσσάρων από αυτούς στην Α2.

Η πρόταση είναι έτοιμη και στάλθηκε στην ΕΟΚ, η οποία και θα δώσει την τελική έγκριση για την υλοποίησή της. Σε περίπτωση πάντως που κάποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα των πλέι-οφ και υποβιβαστεί, θα αντικατασταθεί από τον τρίτο της Α2.

Πηγή: sdna.gr

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube