Τους παίρνει και… συζητά για πρωτάθλημα

0
skyline

Δεν είμαι από αυτούς που θα μιλήσουν εύκολα για πρωτάθλημα. Μπάλα ή μπάσκετ δεν έχει σημασία. Ακόμα και πέρσι με την ομαδάρα του Χιμένεθ μέχρι το Μάρτιο δεν τόλμησα να πω την λέξη πρωτάθλημα. Είναι μια δική μου νοοτροπία να μην βάζω ατομικά τον πήχη ψηλά για να μην απογοητεύομαι στο τέλος της ημέρας. Πάντα βήμα, βήμα. Έτσι πραγματοποιούνται οι στόχοι. Εδώ όμως θα κάνω μια εξαίρεση.

Δεν είναι μυστικό πως η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει τον ΠΑΟ. Τον Ολυμπιακό πλέον δεν τον βάζω στη συζήτηση, ούτως ή άλλως δεν είναι καν σίγουρο το status του για την επόμενη χρονιά. Όμως όπως είδαμε και τις προάλλες, η ομάδα μας θέλει ακόμα πολύ δουλειά. Άνθρωπο που να ρίχνει λεφτά έχει. Αυτό δεν φτάνει. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν αγωνίζεται στη Euroleague πράγμα που την κάνει  αυτομάτως ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη καθώς όλοι θέλουν να παίξουν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση.  Υπάρχουν όμως δύο παίκτες που θεωρώ πως μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα μας στη σωστή κατεύθυνση. Τα ονόματα αυτών: Ζήσης και Μπουρούσης.

Ξέρω πολλοί θα σκεφτείτε πώς θα πορευτεί η ομάδα με δύο 36ρηδες στην σύνθεση της. Μην ξεχνάτε πως δεν είναι απλοί 36αρηδες. Ο ένας είναι ο καλύτερος Έλληνας σέντερ όλων των εποχών και ο άλλος είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες γκαρντ της τελευταίας 20ετίας, ένας γκαρντ που συμπλήρωσε την καλύτερη ελληνική τετράδα που έχει δει η εθνική μας ομάδα (Διαμαντίδης, Ζήσης, Σπανούλης, Παπαλουκάς). Το πιο σημαντικό είναι ότι και οι δύο είναι ηγέτες, πολλοί σεβαστοί και το πιο σημαντικό πολύ ποιοτικοί.

Για να μπορέσει λοιπόν η ομάδα μας να μπει στη διαδικασία έστω και να ψιθυρίσει τη λέξη πρωτάθλημα για του χρόνου, γιατί όπως και να το κάνουμε ο στόχος του Μάκη Αγγελόπουλου είναι πλέον αυτός, καθώς τα έχει κατακτήσει όλα, είναι να φέρει αυτούς τους δύο για αρχή. Εφόσον το καταφέρει αυτό, η ομάδα θα μπει σε καλό δρόμο.

Δεύτερον θα πρέπει να διατηρήσει το βασικό κορμό της. Να καταφέρει να πείσει Θίοντορ, Χάντερ και Μασιούλης ότι αξίζει να μείνουν αρχικά και για την επόμενη χρονιά. Να διώξει οποιεσδήποτε σκέψεις που υπάρχουν στο λιμάνι για απόκτηση του Λαρεντζάκη, που έχουν αρχίσει τον τελευταίο καιρό με σκοπό τον εκνευρισμό της ένωσης. Βλέπετε οι πρακτικές της μπάλας ξεκίνησαν και στο μπάσκετ.

Ένα άλλο σημαντικό παράγοντα που παραλίγο να ξεχάσω να αναφέρω, είναι ο ρόλος του μέντορα. Οι ΑΕΚ έχει την τύχη να έχει τρεις ταλαντούχους Έλληνες παίκτες ( Μωραΐτη, Τσαλμπούρη, Ρογκαβόπουλο). Όπως είχαν οι Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος τους Διαμαντίδη και Μπατίστ για μία χρονιά, έτσι μπορεί να έχει και η ΑΕΚ τους Ζήση, Μπουρούση.

Τους φέρνεις λοιπόν αυτούς τους δύο και πραγματικά αλλάζεις επίπεδο. Ο Ζήσης φαίνεται να το θέλει κάτι που φαίνεται από τις δηλώσεις του πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Η περίπτωση του Μπουρούση παρόλο που είναι πιο δύσκολη, είναι θετικό ότι ξεκίνησαν οι συζητήσεις από τώρα για του χρόνου.

Εφόσον λοιπόν γίνουν όλα τα παραπάνω τότε ναι θα μπορέσουμε σιγά σιγά να βάλουμε τη λέξη πρωτάθλημα στο μυαλό μας. Μέχρι τότε υπομονή και στήριξη στην ομάδα μας.

Υ.Γ Αυτός ο Καλάθης ρε παιδιά δεν πιάνεται. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Πρόεδρε έχεις κάνει και έχεις κάνει κόλπα. Κάντο ακόμα μια φορά..