Ο Χιμένεθ ξέρει και αυτό φαίνεται!

0
skyline

Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα δεν μου προκαλούν εντύπωση. Μπορεί ο πρώτος μήνας της τρίτης θητείας του Μανόλο Χιμένεθ να μην ήταν ο ιδανικός, όμως ήταν δεδομένο πως όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο καλύτερη θα παρουσιαζόταν η Ένωση.

Ο Ισπανός είναι προπονητής υψηλού επιπέδου και είχε συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του, όταν ανέλαβε τον δικέφαλο. Αρχικά στόχος του ήταν η βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Στη συνέχεια η επαναφορά της περσινής σκληροτράχηλης αμυντικής λειτουργίας. Και φυσικά η ενεργοποίηση όσων περισσότερων ποδοσφαιριστών γίνεται, έτσι ώστε να εξάγει τα συμπεράσματα για το υλικό που έχει στα χέρια του.

Διαβάστε επίσης:

Δύο μήνες μετά την – εκ νέου – πρόσληψη του Χιμένεθ τι βλέπουμε; Μια ΑΕΚ που σκοράρει συνεχώς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Που στους πέντε τελευταίους αγώνες έχει διατηρήσει στους τέσσερις ανέπαφη την εστία της. Και που διαθέτει πλέον την ευελιξία να αλλάζει τα πρόσωπα – ειδικά στην μεσοεπιθετική γραμμή – με άνεση.

Το πως διαχειρίζεται το ρόστερ ο κορυφαίος – για το 2018 – προπονητής της χώρας είναι πραγματικά υποδειγματικός. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος της περσινής επιτυχημένης πορείας σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει τον τρόπο του ο Μανόλο και εκτός από αυτόν έχει και τις διασυνδέσεις. Και για την σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση αυτές οι διασυνδέσεις είναι απαραίτητες.

Ανεξάρτητα από το τι θα γράψει στο τέλος ο απολογισμός ο Χιμένεθ πρέπει να μείνει. Είναι ο κατάλληλος. Είναι αυτός που επανέφερε την ΑΕΚ στη κορυφή. Που την έβαλε ξανά στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Που μετρά τρεις τελικούς κυπέλλου σε ισάριθμες σεζόν παρουσίας του στον πάγκο. Αξίζει να του δοθεί και η ευκαιρία αλλά και αρκετός χρόνος.

ΥΓ: Για τον Μπογέ: Δεν είναι κακός παίκτης. Είναι λίγο πιο σόφτ από ότι θα έπρεπε. Χρειάζεται το ιδανικό περιβάλλον για να αποδώσει τα αναμενόμενα. Με τον Χιμένεθ είναι βελτιωμένος, αρκεί άραγε αυτό; Μέχρι στιγμής όχι. Όμως αν συνεχίσει στα εναπομείναντα παιχνίδια έτσι δεν θα ήταν και άσχημη η ανανέωση του δανεισμού του. Να τον δούμε ρε παιδί μου με μια καλή προετοιμασία και χωρίς τραυματισμούς.

ΥΓ2: Για τον Πόνσε: Πρέπει να κάνει ότι μπορεί η ΑΕΚ για να παραμείνει ο πρώτος της σκόρερ. Δεν περίμενα ότι θα γράψω ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά και τα 6εκ. ευρώ λίγα μου φαίνονται.