Μπάνκι: “Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία αύριο”

0
skyline

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, μίλησε στο aekbc.gr για την αυριανή (03/04) κρίσιμη αναμέτρηση με Μπάμπεργκ, στο Κλειστό του ΟΑΚΑ:

«Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται ενόψει του αυριανού αγώνα. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία αύριο, καθώς παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Περιμένουμε το γήπεδο γεμάτο και ανυπομονούμε να απολαύσουμε την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας. Είναι φανταστικοί. Ωστόσο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του BCL. Θα έλεγα ένα από τα δυνατά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ξέρουμε ότι το κλειδί είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μας παρουσιαστεί. Σίγουρα το ροτέισον που έχουμε είναι πολύ μικρό, ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι δεν θα χάσουμε σε καμιά περίπτωση τη θέληση μας και το πάθος μας να πετύχουμε το στόχο μας, την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Για το αν ετοιμάζει κάποιες εκπλήξεις, δεδομένου των απουσιών: «Όχι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Είναι η ώρα των παικτών. Αυτό προσπαθούμε τις τελευταίες μέρες μέσα από τα συστήματα να βγάλουμε το 100% της ποιότητας κάθε αθλητή».

Για την απουσία του Γιόνας Ματσιούλις: «Είναι μία από τις μεγαλύτερες απουσίες που μπορούσαμε να έχουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε όμως τις απουσίες και των Ξανθόπουλου, Καββαδά. Ο Ξανθόπουλος όμως θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα. Πιο πολύ όμως στο κομμάτι της ηθικής υποστήριξης. Θέλει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στο παιχνίδι. Αυτό που ζήτησα από τους παίκτες μου είναι να βάλουν τα δυνατά τους, να μείνουν συγκεντρωμένοι και να δώσουν ό,τι έχουν ώστε να καλύψουμε τις απουσίες».