Μακριά κι αγαπημένοι

Γράφει ο Βασίλης Χρίστογλου

0

Τα λόγια για τον Όγκιεν Βράνιες περισσεύουν. Από τους καλύτερους αμυντικούς που είχε η Ένωση τα τελευταία χρόνια. Αθλητικός, δυναμικός και με ποδοσφαιρικό τσαμπουκα αποτέλεσε μαζί με τον Τσιγκρίνσκι το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της περσινής ονειρικής χρονιάς για την ομάδα μας. Όμως πρέπει να έρθει πίσω ο Βράνιες; Όσο και να τον γουστάρω ποδοσφαιρικά αλλό τόσο τον απεχθάνομαι σαν συμπεριφορά.
Σίγουρα κάποιοι θα φέρετε παράδειγμα τον Λιβάγια. Ο Μάρκο όντως βγάζει πολλά νεύρα μέσα στο γήπεδο που άλλες φορές του δίνει κίνητρο και άλλες φορές του διαλύει την απόδοση. Υπάρχει όμως μια διαφορά φίλοι μου. Ο Μάρκο ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα εκτός γηπέδων. Δεν προχώρησε ποτέ σε οπαδικά ποστ, δεν έγινε ποτέ πηγή σκανδάλων, δεν παράτησε ποτέ την ομάδα στη μέση της χρονιάς και είναι σεβαστός από όλους τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων.


Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον 29χρονο Βόσνιο. Η συμπεριφορά του με εκνευρίζει και δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω και ως παράδειγμα προς μίμηση. Ειδικά μετά από εκείνο το απαράδεκτο ποστ στο παιχνίδι με τον Άγιαξ όπου κινδύνευσαν ζωές. Στην ΑΕΚ ‘’Ουάρντα’’ δεν χωράνε. Απλά τα πράγματα. Στην ΑΕΚ χρειάζονται παίκτες πρότυπα για τα παιδιά και για το ήθος της ομάδας. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να ασχολείται με τον Βράνιες και τον κάθε Βράνιες.

Κανείς δεν μπορεί να βάζει φιτίλια στα αποδυτήρια. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα έδωσε στην ομάδα μας, το πρωτάθλημα, το αήττητο στην Ευρώπη και τον πυρσό στο λεωφορείο στο πανηγύρι της Νέα Φιλαδέλφειας. Αλλά μέχρι εκεί. Μακριά και αγαπημένοι. Όπως πρέπει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here