Πέρασε από την Τουρκία ο Παναθηναϊκός

0
skyline

Ο πρωταθλητής Ελλάδος είναι ακόμα ζωντανός. Μ’εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Νταρουσάφακα ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Νταρουσάφακα με σκορ 67-91 και θα παλέψει για την όγδοη θέση, που οδηγεί στα playoff της Euroleague. Κορυφαίοι για τους πράσινους ήταν οι Καλάθης (10π., 11ριμπ.). Παπαπέτρου (18π.) και Παπαγιάννης (14π., 12ριμπ.), που έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, χάρη στον οίστρο του Καλάθη και την ενέργεια του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ ήταν εξαιρετικός και δείχνει πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Η άμυνά των πρασίνων βέβαια δεν λειτουργούσε στην εντέλεια και το 14-16 ήταν ενδεικτικό. Η Νταρουσάφακα εκμεταλλεύτηκε τις κακές περιστροφές του Πέιν στο δεκάλεπτο ήταν πίσω στο σκορ μόνο με τρεις πόντους.

Διαβάστε επίσης:

Στη συνέχεια ο Νικ Καλάθης έδωσε ρεσιτάλ στην οργάνωση, καθώς έφτιάξε όλους τους συμπαίκτες του με πολύ όμορφες πάσες. Τόμας, Κιλπάτρικ και Αντετοκούνμπο τελείωσαν τις φάσεις κοντά στο καλάθι και το 23-34, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Η άμυνα λειτουργούσε σε υψηλές στροφές, ενώ στην επίθεση ο ΠΑΟ χτύπαγε στην καρδιά της ρακέτας των Τούρκων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το σκορ να διαμορφωθεί στο 26-40 και φαινόταν πως η ελληνική ομάδα, θα είχε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα. Τελικά το 36-47 του ημιχρόνου αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους πράσινους, αφού έπαιξαν αρκετά καλύτερα από τους Τούρκους.

Η Νταρουσάφακα έκανε την αντεπίθεσή της στην τρίτη περίοδο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά. Ναι μεν πλησίασε στους έξι πόντους (52-58), όμως ο Παναθηναϊκός με τους Καλάθη, Τόμας και Παπαπέτρου έκαναν πολλά πράγματα σωστά και τελικά το 53-66 ήταν μία πολύ καλή βάση για να έρθει το τρίτο διπλό στη φετινή Euroleague.

Όπερ κι εγένετο. Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επικρατήσει των Τούρκων με σκορ 67-91 και πλέον δείχνει ότι έχει αλλάξει επίπεδο σαν ομάδα. Η εμφάνιση ήταν εξαιρετική και δεν είναι ουτοπικό να πούμε πως η ελληνική ομάδα, με τέτοια εικόνα έχει πιθανότητες να προλάβει την postseason της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 36-47, 53-66, 67-91