Το Μετρό δίπλα στην Αγια Σοφιά! (ΦΩΤΟ)

0

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της επέκτασης του Μετρό που μελλοντικά θα φέρει έναν σταθμό δίπλα στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Δημοσιεύθηκε επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Αττικό Μετρό ΑΕ ο χάρτης με το σχέδιο για την επέκταση των γραμμών του Μετρό. Όπως μπορείτε να δείτε στη Γραμμή 4 περιλαμβάνεται πλέον και η περαιτέρω επέκταση της δυτικά του Σταθμού Περισσού (μοβ χρώμα).

Με την επέκταση αυτή η Νέα Φιλαδέλφεια θα αποκτήσει τον δικό της σταθμό του Μετρό που θα βρίσκεται στην πλατεία Πατριάρχου. Έτσι η πρόσβαση στην Αγια Σοφιά θα είναι ακόμα πιο εύκολη καθώς η απόσταση από το γήπεδο είναι πολύ μικρή και καλύπτεται άνετα με τα πόδια.

Με τη δημιουργία αυτή του σταθμού και σε συνδυασμό την υπάρχουσα γραμμή του Ηλεκτρικού η πρόσβαση στη Αγια Σοφιά θα είναι πολύ εύκολη από όλες τις περιοχές της Αθήνας και δεν θα είναι αναγκαία η χρήση ΙΧ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Γραμμής 4 αλλά όπως φαίνεται και στον χάρτη η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά η κίτρινη γραμμή έως το Άλσος Βεΐκου και στη συνέχεια η επέκταση της έως και την Πετρούπολη.

Η μελλοντική αυτή επέκταση θα κάνει το γήπεδο της ΑΕΚ προσβάσιμο και με το Μετρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here