Η παγκόσμια ΑΕΚ και η κατάρρευση στο Φάληρο

0
skyline

Η Μαρία Τσίχλα γράφει για τα… πράματα και θάματα που έχει καταφέρει η μπασκετική ΑΕΚ, τον κόσμο που ακόμα δεν έχει πειστεί για να πάρει το δρόμο προς το ΟΑΚΑ, αλλά και το ποδοσφαιρικό τμήμα που… καταρρέει και πρέπει από τώρα να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν.

*** Τρεις τίτλοι σε έναν χρόνο! Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου. Ένας πρόεδρος που δείχνει διαρκώς ότι δεν βρίσκεται σε αυτή τη θέση για να περνάει την ώρα του, αλλά ότι πονάει την ομάδα και συνεχώς αναζητά το καλύτερο δυνατό. Αυτή είναι η δική μας ΑΕΚ, που μετά τις χαμηλές κατηγορίες, ξανά γεννήθηκε και πλέον το όνομά της ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Τα τρόπαια και οι τίτλοι ήταν απλά η επιβεβαίωση της καλής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα. Ήταν αυτό το κάτι παραπάνω ώστε ο κόσμος να ξεκινήσει να βλέπει ξανά την μπασκετική ΑΕΚ. Να ξεκινήσει να σκέφτεται ότι πρέπει να πάει στο γήπεδο. Να χαρεί και να χαμογελάσει για τις μεγάλες στιγμές που του προσφέρει αυτή η ομάδα.

Δεν είμαι σίγουρη αν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ καταλαβαίνουν τη έχει καταφέρει να κάνει αυτή η ομάδα. Πόσο δύσκολο είναι να πετάξεις εκτός Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, να διοργανώσεις ένα άψογο φάιναλ φορ και να κατακτήσεις τον τίτλο και εν συνεχεία να πας στο Ρίο και να σηκώσεις και το Διηπειρωτικό. Και μετά από όλα αυτά το κλειστό του ΟΑΚΑ συνεχίζει να έχει 200 άτομα στους αγώνες. Χθες στο αεροδρόμιο έγινε ένα πρώτο βήμα και χάρηκα ιδιαίτερα που είδα ανθρώπους όλων των ηλικιών να χαμογελούν και να αποθεώνουν αυτή την ομάδα, αλλά ούτε αυτοί είναι αρκετοί. Η διοίκηση έχει βάλει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα εισιτήρια των αγώνων και παρόλα αυτά ούτε έτσι ο κόσμος έχει πάρει το δρόμο προς το κλειστό.

Η ΑΕΚ σαν ομάδα δεν πρέπει να κάνει κάτι άλλο για να μας πείσει και στους επόμενους δυνατούς αγώνες που ακολουθούν θα πρέπει όλοι μας να είμαστε δίπλα στην ομάδα, όχι μόνο για τους τίτλους, αλλά για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται.

*** Και από την άλλη πλευρά υπάρχει το ποδοσφαιρικό τμήμα Μια ομάδα που μας χάρισε μεγάλες στιγμές και κατάφερε και εκείνη να γεννηθεί ξανά από τις στάχτες της. Το 4-1 κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν βαρύ και δεν αναφέρομαι στα τέσσερα γκολ, αλλά στην τραγική εικόνα που είχε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το τμήμα φαίνεται αρκετά… διαλυμένο και ο Χιμένεθ προσπαθεί να μαζέψει ότι έχει απομείνει ώστε η ομάδα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα και να φτάσει στον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει που δεν είναι άλλος από το Κύπελλο. Το έχω πει και άλλες φορές και θα συνεχίζω να το λέω. Η χρονιά είναι χαμένη… αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν από τώρα και οι υπεύθυνοι να κοιτάξουν να πάρουν ότι καλύτερο γίνεται από φέτος. Να δοθούν ευκαιρίες σε νεότερα παιδιά, μήπως και βγει κανένα ταλέντο από τις ακαδημίες μας.

Και αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η κατασκευή του δικού μας γηπέδου, το οποίο σίγουρα θα φέρει αλλαγές στις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Η επόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία μακριά από το σπίτι μας και αυτός είναι ο λόγος που μιλάω για σωστό προγραμματισμό. Γιατί εγώ και είμαι σίγουροι ότι και πολλοί άλλοι θα θέλουν να μπούμε πρωταθλητές στον δικό μας Ναό.