Ο Χιμένεθ είναι ο ηγέτης που έλειπε από την ΑΕΚ

0

Από την δεν έλειπε ο προπονητής, έλειπε ο άνθρωπος που θα έδινε κίνητρο στους παίκτες, θα είχε ρόλο ηγέτη και θα έβρισκε τη δύναμη να τους δώσει ώθηση σε όλους για να συνεχίσουν μια… χαμένη σεζόν χωρίς νέες απώλειες. Γράφει η Μαρία τσίχλα.

** Οι ήρεμες ημέρες στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα αγνοούνται. Συνεχώς κάτι θα συμβεί, κάποιος θα φύγει, κάποιος θα έρθει και όλα θα αλλάξουν έτσι ξαφνικά. Αυτό συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον άπαντες ελπίζουμε η μπόρα να πέρασε.

** Ο παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη και η συμφωνία με τον Μανόλο ήταν κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Εκτιμώ αφάνταστα τον Μαρίνο Ουζουνίδη ως προπονητή, όμως εξ᾽ αρχής πίστευα ότι μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περσινή σεζόν η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να πορευτεί με έναν τέτοιου είδους προπονητή. Προσωπικά θα προτιμούσα εάν το πλάνο της ομάδας ήθελε να πορευτεί με Έλληνα προπονητή να το έκανε για παράδειγμα με τον Τραϊνό Δέλλα και όχι με τον Ουζουνίδη. Όμως έχω μάθει να στηρίζω την ΑΕΚ σαν ΑΕΚ και να μην επικεντρώνομαι στα πρόσωπα για αυτό και περίμενα να δω την δουλειά του.

** Το τελευταίο διάστημα το γυαλί έδειχνε ότι είχε σπάσει. Η ομάδα μπορεί να έπαιρνε τις νίκες αλλά κάτι έλειπε και αυτό είχε φανεί καιρό πριν από τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τους Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο. Αυτό το κάτι ήταν ένας προπονητής ηγέτης. Ένας προπονητής που θα… πάταγε πόδι, θα είχε τον απόλυτο έλεγχο των αποδυτηρίων του και θα μπορούσε να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση.

** Όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά περισσότερα τα έχει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο άνθρωπος που επιστρέφει διαρκώς στον… τόπο του εγκλήματος και έχει χαρίσει στην ομάδα μεγάλες στιγμές. Αυτή τη φορά έχει μπροστά του δύσκολο έργο. Η ΑΕΚ είναι εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και εάν θέλει να κερδίσει κάποιον τίτλο θα πρέπει να επικεντρωθεί στο Κύπελλο.

** Παράλληλα όμως ξεκίνησαν να λύνονται και άλλα προβλήματα. Ο Μπακασέτας είχε ήδη επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και τον ακολούθησε και ο Σιμόες. Ένας παίκτης που για εμένα είναι βαρόμετρο και κλειδί. Ένας παίκτης που πέρασε δύσκολα, έμεινε και πλέον θεωρείται κομμάτι της ομάδας μας. Τον ίδιο δρόμο όμως θα πρέπει να ακολουθήσει και η περίπτωση του Λαμπρόπουλου.

** Αυτό που περιμένω πλέον να δω είναι όχι μια καλύτερη αγωνιστικά ΑΕΚ, αλλά μια ομάδα με ψυχολογία. Μια ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο και ξέρει ότι θα κερδίσει. Αυτό έδινε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του και αυτό μας έλειπε τόσο καιρό.

** Και το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η ένωση να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί από μια χαμένη σεζόν. Για να δούμε…

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube