Αλεξίου: «Στόχος μας το Final Four»

0

Έτοιμη να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει κάθε αντίπαλο, ως κάτοχος του BCL, θα πρέπει να είναι η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Αλέξη Αλεξίου. Ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ μίλησε στη NOVA για την κλήρωση των «16» που φέρνει αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και σημείωσε πως στόχος της Βασίλισσας είναι να βρίσκεται στο Final Four.

Αναλυτικά:

Για την κλήρωση
: «Για να είμαι ειλικρινής είχα μία διαίσθηση ότι θα κληρωθούμε με τον ΠΑΟΚ. ‘Έλεγα και χθες σε κάποιους συνεργάτες ότι έβλεπα κλήρωση ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ούτως ή άλλως οι πιθανότητες ήταν 33% να πέσουμε με τον ΠΑΟΚ, 66% να πέσουμε με μία ελληνική ομάδα. Μας έτυχε ο ΠΑΟΚ. Αν η ΑΕΚ που είναι η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ αναρωτιέται ποιος θα είναι ο αντίπαλός της, τότε κάτι δεν θα κάναμε σωστά. Δεν μας πειράζει ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, μεγάλη ομάδα, έχει ιδιαιτερότητα το παιχνίδι γιατί είναι ομάδες του ίδιου πρωταθλήματος, υπάρχει αντιπαλότητα εντός αθλητικών πλαισίων θέλω να πιστεύω. Υπάρχει όμως και καλή σχέση μεταξύ των δύο διοικήσεων, με καλή φιλοξενία εκατέρωθεν. Θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ θα παίξει με εμάς».

Για τις προσδοκίες της ΑΕΚ: 
«Όταν ξεκινάς μία χρονιά και μεταφέρεις κάποιους τίτλους από την προηγούμενη, υποχρεωτικά για να είσαι επιτυχημένος πρέπει να διατηρήσειςτα κεκτημένα, ή αν δεν τα καταφέρεις γιατί στον αθλητισμό παίζουν ρόλο και αστάθμητοι παράγοντες, τουλάχιστον να έχεις κάνει το παν για να το πετύχεις. Αθλητισμός είναι, όλα γίνονται. Πάντως ο στόχος είναι η ομάδα να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και να ξαναμπεί στο Final Four. Αν μπεις στο Final Four, είναι τέσσερις ομάδες με 25% πιθανότητες η κάθε μία».

Για το που θα ήθελε να διεξαχθεί το Final Four: 
«Υπάρχουν 4-5 γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις, ωστόσο αυτό που είπα όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω και να περάσω λίγα πράγματα από την περσινή μας εμπειρία, είναι ότι αυτοί που έχουν την βούληση να διοργανώσουν κάτι φέτος, ανεξάρτητα αν θα τους ανατεθεί ή όχι γιατί μπορεί να είναι 5-6 αυτοί που θα το επιδιώξουν, να αρχίσουν να κάνουν την προεργασία από τώρα. Διότι ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα και δεν φτάνει. Αυτό που επετεύχθη πέρσι και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, το μεγαλύτερο promotion που θα μπορούσε να είχε γίνει για το BCL της FIBA και μάλιστα με κοντράστ την αντίστοιχη διοργάνωση του Final Four της Ευρωλίγκας, ήταν αποτέλεσμα μίας επίπονης προσπάθειας όλων των παιδιών του οργανισμού ΑΕΚ, κυρίως των παιδιών του operation που έτρεχαν όλα τα θέματα, από ασφάλεια, εισιτήρια, μεταφορές, διαμονή, τα πάντα. Ήταν ουσιαστικά η επιβράβευση των προσπαθειών τους. Δεν έχω προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη πόλη, αυτό που θα ήθελα είναι η πόλη που θα το φιλοξενήσει να φιλοξενήσει και την δική μας ομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here