Χουλτ: “Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είχα υπολογίσει ότι παίζουμε με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή!”

0

Για το πώς βιώνει, μέσα στο γήπεδο, τη νέα διάταξη της ΑΕΚ μίλησε ο Νίκλας Χουλτ στην κάμερα της ΝΟVA. OΣουηδός ανέλυσε τακτικά τα πάντα γύρω από το 3-5-2 και μίλησε και επί προσωπικού. Αναλυτικά είπε:

Για την εικόνα της ΑΕΚ και τι συναισθήματα έχει;

«Εχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εχει επιστρέψει το χαμόγελο στις προπονήσεις. Όταν είναι θετικά τα αποτελέσματα όλα είναι πιο εύκολα».

Για το 3-5-2;

«Εγω αισθάνομαι μια μεγάλη διαφορά, γιατι δεν καλούμαι να καλύψω όλη την πλευρά. Εχω παίξει και στο παρελθόν. Είναι διαφορετικό να παίζεις με τριάδα. Αυτό το σύστημα ταιριάζει στην ομάδα, γιατί έχει καλούς παίκτες στον άξονα, είναι επιθετικογενείς παίκτες και παίζουμε καλά».

Για τη θέση του και τα περισσότερα τρεξίματα;

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η δουλειά μου είναι να τρέχω. Ξέρω ότι απαιτεί περισσότερη δουλειά. Στο αμυντικό κομμάτι χρειάζεται μαζική μετατόπιση. Ξέρω ότι πρέπει να τρέχω, μου αρέσει να τρέχω και μου αρέσει να βοηθάω και επιθετικά, οπότε είμαι μια χαρά».

Για το πρώτο γκολ με τον Πανιώνιο και την τακτική που ακολούθησε η ΑΕΚ στη συγκεκριμένη φάση;

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Πανιώνιο είναι να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους. Οσο πιο έξυπνους και καλούς παίκτες έχεις εκμεταλλεύεσαι τους χώρους. Το σύστημα αυτό σου δίνει χώρους. Δεν είναι τόσο δεσμευτικό όπως το 4-4-2. Υπάρχει περισσότερη ελευθερία κινήσεων από τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές».

Για το «μηδέν» στην άμυνα μέσα στα ματς του 2019 και τα γκολ που πετυχαίνει στο ξεκίνημα των αγώνων;

«Κι αυτό οφείλεται στην αλλαγή συστήματος. Όταν κάνουμε επίθεση είναι 3-5-2. Όταν αμυνόμαστε γίνεται με 5 αμυντικούς. Αυτό φαίνεται στα ματς. Αν εξαιρέσουμε το γκολ με τον Κισσαμικό, δε δεχόμαστε γκολ. Κι αυτό οφείλεται στο σύστημα».

Για το τι του αρέσει προσωπικά στο 3-5-2;

«Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι άνετα, αλλά μου αρέσει. Στο 4-4-2 που μαθαίνουμε από παιδιά ξέρω ότι έχω το εξτρέμ μπροστά μου να παίξει. Στο 3-5-2 δεν το έχω αυτό, γιατί πρέπει να κλείνω στον άξονα. Μου αρέσει αυτό το σύστημα ειδικά όταν κάνουμε επίθεση».

Για το ματς με τον Λεβαδειακό;

«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα μπορούσα να πω λόγω του αγωνιστικού χώρου όλα τα ματς είναι δύσκολα. Το αυριανό ματς ναι θα είναι δύσκολο και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας».

Αν σκέφτεται ο παίκτης το επόμενο ματς (όπως είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ);

«Κάθε παιχνίδι πλέον είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι πάντα οι τρεις βαθμοί της νίκης. Αυριο παίζουμε και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είχα υπολογίσει ότι παίζουμε με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή! Αλλά όπως σας είπα και πριν είναι το ίδιο σημαντικό το αυριανό ματς, όσο κι εκείνο με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από εδώ μέχρι το τέλος της σεζόν να πάρουμε κάθε νίκη, για να πλησιάσουμε όσο γίνεται στην κορυφή».

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube