Πικρή αλήθεια: Πρώτα τον έμαθε ΟΛΗ Η ΓΗ και μετά η Ελλάδα!

0

Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος

Καταρχάς εύχομαι όλο αυτό να μην είναι μία όμορφη παρένθεση, αλλά η αρχή της αλλαγής σε αυτή την χώρα.

Είναι καιρός να μάθουμε, κι ας είναι ο Στέφανος το παράδειγμα, να αξιολογούμε καλύτερα την λέξη «επιτυχία» στον αθλητισμό.

Είμαστε ένας λαός που δεν γεννήθηκε με μία ρακέτα, ούτε με δύο κρίκους, ούτε με ένα κοντάρι (επί κοντώ). Γι’ αυτό και δεν αναφέρομαι στον απλό κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Εστιάζω στον αθλητικό τύπο. Σε αυτόν που έχει σπουδάζει τον αθλητισμό, που πρέπει να αναγνωρίζει την αληθινή επιτυχία και να την παρουσιάζει με τον σωστό τρόπο στον κόσμο.

Δεν χρειάζεται να κουράσω με λεπτομέρειες. Αρκεί η παρακάτω αληθινή ιστορία. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ήταν νούμερο 1 στα Juniors, με αναγνωρισημότητα σε όλο τον κόσμο. Έδινε αυτόγραφα παντού γιατί οι επιτυχίες του σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αντιληπτές από τα 16-17 του χρόνια. Στα 18 του ήταν στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης (2016-2017), ήτοι ήταν ήδη ο κορυφαίος Έλληνας αντισφαιριστής όλων των εποχών. Είχε κατακτήσει το τρόπαιο στα διπλά των Juniors του Wimbledon και είχε στα 18 προς 19 του προκρίσεις σε κυρίως ταμπλό Grand Slams σε επίπεδο ανδρών.

Τότε όμως, εκτός απ’ τον «τενιστικό κόσμο» της χώρας, δεν τον αναγνώριζαν ούτε στην γειτονιά του. Την ίδια ώρα η φήμη του είχε φτάσει στην άλλη άκρη της γης.

Απλά προβληματίζομαι… Εύχομαι ξανά λέω να είναι η αρχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here