Ι. Αργυρού στο Balla: «Να κατακτήσω το νταμπλ με τα χρώματα της ΑΕΚ»!

Ο διεθνής χειροσφαιριστής Ιούλιος μίλησε στο Balla για την πορεία του στο άθλημα στο χάντμπολ, την AEK Aθηνών και την Εθνική.

0
skyline


Ας αρχίσουμε από τα βασικά, ένα σχόλιο για το άθλημα του χάντμπολ…

«Ασχολούμαι επαγγελματικά με τηv χειροσφαίριση (χάντμπολ/handball). Το άθλημα παίζεται μέσα σε κλειστό γήπεδο 40μ X 20μ και αγωνίζονται 7 εναντίων 7. Έξι παίκτες και ένας ο τερματοφύλακας που είναι κάτω από τέρμα και ο στόχος με τη ρίψη της μπάλας να σκοράρεις όσα γκολ μπορείς για να πάρεις τη νίκη».

Από ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι και με ποια παρότρυνση;

«Ξεκίνησα στη ηλικία των δέκα χρονών στην 6η δημοτικού όπου ο γυμναστής του σχολείου μου με παρότρυνε να πάω σε μια προπόνηση να δοκιμάσω και εκεί το αγάπησα και συνέχισα να πηγαίνω».

Σε ποια ομάδα παίζεις και που βρίσκεται βαθμολογικά;

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ Αθηνών, είμαστε στη 2η θέση και έχουμε στόχο το πρώτάθλημα, το κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη».

Ποιο είναι το επόμενο σημαντικό παιχνίδι και τι επιδιώκετε;

«Ακολουθεί το μας με την ομάδα Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας για το πρωτάθλημα όπου είμαστε τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ενώ είμαστε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε και τους δύο εγχώριους στόχους».

Πως είναι το κλίμα μεταξύ των παιχτών, της διοίκησης και του προπονητή;

«Το κλίμα είμαι εξαιρετικό. Η ομάδα δουλεύει κάτω από επαγγελματικές βάσεις πράγμα πολύ δύσκολο στο ομαδικό αθλητισμό και ειδικά στη χειροσφαίριση. Σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι επαγγελματίες, έχουμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας και όλοι μαζί παίκτες, προπονητές και διοίκηση κοιτάζουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν για να κατακτήσει η ομάδα φέτος το ντάμπλ».

Πόσο δύσκολος είναι ο χώρος του αθλητισμού; Αντιμετώπισες σοβαρές δυσκολίες;

«Κάθε τομέας έχει τις δυσκολίες του όπως και ο αθλητισμός. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνίσμος, πίεση και πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Σε χώρες σαν την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ακόμα πιο δύσκολος ο τομέας γιατί δεν δίνουν και την απαραίτητη σημασία που πρέπει για να βγουν αθλητές από όλα τα αθλήματα. Είναι ένας τομέας που δεν είσαι υποχρεωμένος να ασχοληθείς αλλά όταν το κάνεις υποχρέωση τότε είναι εκεί που κερδίζεις το παιχνίδι. Για μένα όμως πάντα ο αθλητισμός ήταν ένας τομέας το οποίο αγαπούσα πολύ, το είχα πάντα στο μυαλό μου και με κάνει πολύ χαρούμενο.Έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες όπως και όλοι οι αθλητές οπιουδήποτε αθλήματος και επιπέδου. Το θέμα είναι πως τις αντιμετωπίζεις αυτές τις δυσκολίες, να τις βλέπουμε σαν εμπόδιο να τις ξεπερνούμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα παρατάμε ποτέ».

Υπάρχει αξιοκρατία θεωρείς;

«Ναι υπάρχει αξιοκρατία στον αθλητισμό! Ο αθλητισμός είναι πάντα δίκαιος και παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις».

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στη καριέρα σου;

«Βρίσκομαι τώρα στον 3ο χρόνο εδώ στην Ελλάδα και από τον καιρό που έχω έρθει εδώ έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές . Έχω ζήσει ωραίες στιγμές και στη Κύπρο αλλά και με τα χρώματα της εθνικής μας. Η κορυφαία μου όμως είναι όταν αγωνίστηκα σε τελικό Ευρωπαικού θεσμού (Challenge Cup) με την ΑΕΚ όπου αγωνιστήκαμε για πρώτη φόρα στο μπασκετικό ΟΑΚΑ και ήμουν πρώτος σκόρερ της ομάδας μου και κερδίσαμε σε αυτόν τον αγώνα».

Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;

«Στόχος πάντα είναι η εξέλιξη στη καριέρα μου και οι νέες προκλήσεις. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε ακόμα πιο ψηλό επίπεδο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σίγουρα θα το επιδιώξω. Αυτή τη στιγμή μόνος στόχος είναι η κατάκτηση του νταμπλ με τα χρώματα της ΑΕΚ!».

Η Εθνική δίνει την δική της μάχη… Ένα σχόλιο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την νίκη που σημείωσατε…«Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια! Ήταν ένα περίεργο ματς γιατί δεν βρήκαμε τα πατήματα μας από την αρχή και κάναμε κακό ξεκίνημα. Αλλά σιγά σιγά καθώς περνούσε η ώρα δείξαμε τον πραγματικό εαυτό μας παίξαμε καλή άμυνα βγάλαμε πάθος, βρήκαμε καλές λύσεις στην επίθεση μας και πήραμε μια σημαντική νίκη».