Απέσπασε την ισοπαλία στο 95′ η Ξάνθη στο ΟΑΚΑ

0
skyline

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά σε μία μεγάλη νίκη, όμως έμεινε με μισή χαρά. Ο Κάστρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έκανε το 2-2 κι έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα της Ξάνθης. Παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με θύτη τον Κάστρο (19′), οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις με τους Μπουζούκη (49΄) και Κολοβέτσιο (67′), όμως δεν πήραν τους βαθμούς της νίκης. Μ’αυτό το αποτέλεσμα το τριφύλλι έμεινε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας

Αρκετά υποτονικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η Ξάνθη είχε μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα με κεφαλιά του Κάστρο, είχε την πρώτη τελική στο ματς. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειχε να μπουν μπροστά στο σκορ, όμως το σουτ του Σιλά στο 17 ‘απέκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης. Τελικά δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, αφού σε εκτελεση κόρνερ ο Καντά έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων. Η συνέχεια είχε ως επί το πλείστον πράσινο χρώμα, αφού οι γηπεδούχοι αύξησε την πίεσή τους. Ο Γιόχανσον ήταν αρκετά ανεβασμένος και το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσε ρυθμό στα επόμενα λεπτά, όμως κάτι του έλειπε στην τελική προσπάθεια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει 0-1 και σίγουρα το δεύτερο 45λεπτο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

O Παναθηναϊκός έβγαλε την ποιότητα του στη συνέχεια της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» στην πρώτη τους καλή ευκαιρία ισοφάρισαν με ωραά ξερό σουτ του Μπουζούκη στο 49ο λεπτό κι από εκεί και πέρα, ξεκίνησε το σφυροκόπημα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καταιγιστική στη συνέχεια, έκλεισε στα καρέ της την Ξάνθη και ήταν θέμα χρόνου να μπει και το δεύτερο γκολ. Όπερ κι εγένετο. Ύστερα από εκτέλεση κορνερ του Μπουζούκη, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν έδιωξαν αποτελεσματικά τη μπάλα, ο Κολοβέτσιος το εκμεταλλεύτηκε αυτό και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ο Ράσταβατς είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του, οι οποίοι έπαιζαν φοβισμένα και δεν απειλούσαν καθόλου. Αυτό λίγο έλειψενα το πληρώσουν, αφού το σουτ του Κάτσε χτύπησε στη συμβολή του δοκαριού του Ζίβκοβιτς. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες με τους Μακέντα και Χατζηγιοβάννη, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο ματς.

Τελικά στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. Η Ξάνθη χάρη σε ανοησία του Μαυρομάτη, κέρδισε πέναλτι και ο Κάστρο στο 95′, έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Το τελικό 2-2 αφήνει ικανοποιημένους μόνο τους φιλοξενούμενους, ενώ, οι πράσινοι έμειναν να βράζουν με τη διαιτησία του Ευαγγέλου.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Διούδης Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης και Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ, Μπουζούκης και Μακέντα.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Καντά, Κάστρο, Σιλά, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο