Άνω Λιόσια-ΑΕΚ! Μια αγάπη από τα παλιά!

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...

0

Γράφει ο Ιορδάνης Χρυσοβελώνης…

Η «Βασίλισσα» εξετάζει να αποκτήσει την δική της στέγη στα Άνω Λιόσια για 2η φορά, ενώ ο πλέον Δήμος Φυλής(έτσι ονομάζεται πλέον), έχει «γίνει σπίτι» αρκετές φορές για τον Δικέφαλο.

ΑΕΚ και Άνω Λιόσια έχουν αρκετά χρόνια παρελθόν σε πολλά αθλήματα. Η περιοχή των Λιοσιών έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές τους φίλους της ΑΕΚ, ενώ μάλιστα επί προεδρία Ντέμη Νικολαϊδη, προσπαθούσε να αποκτήσει τον χώρο του ΟΔΔΥ που βρίσκεται στην Βιομηχανική Ζώνη της περιοχής για να δημιουργήσει το νέο της ποδοσφαιρικό σπίτι.

Πριν από αυτό η ΑΕΚ λίγο μέτρα πιο μακριά είχε βρει προσωρινή στέγη στο γήπεδο του Ακρατήτου όπου το 2003-2004 έδωσε τα εντός έδρας παιχνίδια της. Ακόμα η ποδοσφαιρική ΑΕΚ έκανε το restart της στην περιοχή, καθώς έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για την Γ’ Εθνική κόντρα στον Μανδραϊκό στο γήπεδο της Φυλής. Αυτό το παιχνίδι έχει στιγματίσει την ιστορία της ομάδας.

Στέγη βρήκε για αρκετό καιρό και η μπασκετική ΑΕΚ, καθώς στο κλειστό της Ζωφριάς(κοινότητα του δήμου Φυλής) έχτισε την ομάδα και ανέβηκε ξανά στην Α1 κατηγορία. Ένα κλειστό γήπεδο καθόλου προσβάσιμο με τα ΜΜΜ, όμως ο κόσμος της Ένωσης έδινε το παρών, βοηθώντας τότε του παίκτες του Ζιάγκου να φέρουν ξανά την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Τα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα το Ολυμπιακό κλειστό της Πάλλης, έχει φιλοξενήσει και το τμήμα του Χάντμπολ της Ένωσης, επί προεδρία του Λαζόπουλου, με το πρόβλημα της προσβασιμότητας να ήταν η αφορμή να φύγει από το συγκεκριμένο γήπεδο. Πάντως οι παίκτες του Δικέφαλου πρόλαβαν να γράψουν το κλειστό στην ιστορία του συλλόγου, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος, κόντρα στον Διομήδη Άργους, με το γήπεδο  να γεμίζει και να γίνεται μια πολύ καυτή έδρα.

Φυσικά στην περιοχή είναι πολύ έντονο και το κιτρινόμαυρο στοιχείο, καθώς υπάρχει οργανωμένος σύνδεσμος, αλλά βρίσκεται και πολύ κοντά στο σπίτι της ΑΕΚ, την Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε μερικές από τις στιγμές που έχει ζήσει η ΑΕΚ στην περιοχή των Λιοσίων:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here