Κάποιος να φωνάξει τον Ψυχίατρο…

Η ΑΕΚ ψυχοραγεί αγωνιστικά και κάποιος πρέπει να αναλάβει χρέη γιατρού...

0

Γράφει ο Ιορδάνης Χρυσοβελώνης…

Η ΑΕΚ καταρρέει αγωνιστικά μέρα με την μέρα και κάποιος πρέπει να βρεθεί για να την σώσει, ή τραβώντας το σχοινί( απόλυση Ουζουνίδη) ή κάποιος να βάλει τις φωνές(την 1η φορά όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά χάθηκαν και τρία πολύτιμα μέλη της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι).

Φαίνεται πως το ηλεκτροσόκ που χρειάζεται η ομάδα, γιατί το χρειάζεται, είναι η αλλαγή στα πρόσωπα. Και πιο συγκεκριμένα στο πρόσωπο του προπονητή. Όχι απαραίτητα πως ευθύνεται μόνο αυτός για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας, αλλά αυτόν μπορείς να τον αλλάξεις, όλη την ομάδα δυστυχώς δεν μπορείς, ή τουλάχιστον αυτούς που δεν προσπαθούν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης υστερεί στο να φτιάξει ένα οικογενειακό κλίμα, η και ακόμα να διατηρήσει αυτό που βρήκε ερχόμενος στην ομάδα. Αυτό σαφώς ούτε τον ακυρώνει σαν προπονητή, ούτε μπορεί να του καταλογιστεί ότι η ομάδα δεν απέδωσε. Άλλωστε πέτυχε το ένα στόχο της μπαίνοντας στους ομίλους του Champions League. Το ότι δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό σαφώς και του καταλογίζεται, έχοντας την μεγαλύτερη ευθύνη.

Πολλοί ήμασταν αυτοί που λέγαμε ότι στην αρχή της χρονιάς είδαμε ωραία πράγματα από θέμα τακτικής, αλλά και γκρινιάζαμε για τις ελλείψεις στο ρόστερ. Σίγουρα και αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά το κλίμα της ομάδας. Δεν νομίζω πως η ΑΕΚ ξέχασε να παίζει μπάλα, ή έχει πει ο Ουζουνίδης να είστε αδιάφοροι στα παιχνίδια.

Σαφώς και όλα είναι θέμα ψυχολογίας και όπως φαίνεται δεν μπορεί να αλλάξει με τις υπάρχων συνθήκες. Σίγουρα και με την προσθήκη 2-3 μεταγραφών(θέλω να πιστεύω θα κάνει η ΑΕΚ) που θα γίνουν τον Γενάρη, θα ενισχυθεί αγωνιστικά η ομάδα, χωρίς όμως να πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι ριζικά.

Διάβασα πως η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θέλει να δώσει ακόμα λίγο χρόνο στον Μαρίνο Ουζουνίδη ώστε να τον κρίνει και με τις νέες μεταγραφές, καθώς ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είναι άδικο να κριθεί με αυτό το ρόστερ. Μάλλον με αυτό το σκεπτικό η ομάδα κάνει τον προπονητή και όχι ο προπονητής της ομάδα.

Εγώ πάντως από όλο αυτό δύο συμπεράσματα μπορώ να βγάλω. Ή θα φέρει ηΑΕΚ παίκτες τύπου Μέσι που θα «καθαρίζουν» το παιχνίδι μόνοι τους, ή θα κριθεί ο Ουζουνίδης από την νέα σεζόν. Γιατί δεν νομίζω ο χρόνος που θα θέλουν να του δώσουν να είναι μια εβδομάδα ή ένας μήνας και αν δεν αλλάξει κάτι να τον διώξουν. Θα χαθεί και ο τελευταίος στόχος που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Είτε αυτός λέγεται Ουζουνίδης, επαναφέροντας το κλίμα που βρήκε στην ομάδα, είτε αυτός λέγεται Μελισσανίδης και φέρει παίκτες και καινούργιο προπονητή.

Πάντως σίγουρα κάποιος πρέπει να γίνει ο γιατρός για την «άρρωστη ΑΕΚ», γιατί γκρεμίζει όσα αγωνιστικά έχτισε τόσα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here