Νίκησε επιβλητικά την Ντνίπρο ο Άρης

0
skyline

Ο Άρης πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του, επιβλήθηκε της Ντνίπρο στο Nick Galis Hall με 86-61 αλλά ο τραυματισμός του Διαμαντή Σλαφτσάκη επισκίασε την εξαιρετική απόδοση των τριών πρώτων δεκαλέπτων.

Ο Σλαφτσάκης τραυματίστηκε στην πρώτη φάση της τελευταίας περιόδου καθώς πάτησε πάνω στο πόδι του Φεσένκο. Για τουλάχιστον τρία λεπτά δεν μπορούσε να σηκωθεί από το παρκέ και τελικώς τον πήραν στα χέρια τους οι συμπαίκτες του και τον οδήγησαν στο ιατρείο του γηπέδου. Υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στο δεξί αστράγαλο καθώς ο παίκτης θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Μέχρι τον τραυματισμό του 24χρονου φόργουορντ και με την αγωνιστική εικόνα να δίνει το σχετικό δικαίωμα, το κλίμα στο Παλέ ήταν ευχάριστο με την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου να αποδίδει όμορφο και ουσιαστικό μπάσκετ.

Τα οκτώ κλεψίματα (εκ των οποίων τέσσερα από τον Δημήτρη Βεργίνη) και οι 15 πόντοι που βρήκε ο Άρης σε κατάσταση αιφνιδιασμού, ήταν τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου. Οι «κίτρινοι» απέκτησαν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα (16-7, 7’) και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχαν διαφορά δώδεκα πόντων (24-12) πατώντας πάνω και στην ευστοχία τους έξω από τα 6.75. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου δεν ήταν το ίδιο παραγωγική στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου, υπέπεσε σε αρκετά λάθη, δίχως όμως να πέσει η διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο.

Έχοντας πολυφωνία στην επίθεση η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 12-13 πόντους και στο τέλος του ημιχρόνου στο +17 (43-26). Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άρης βρήκε το στοιχείο που του έλειπε, το μακρινό σουτ. Για την ακρίβεια με 7/7 προσπάθειες (σ. σ. έως ότου δύο έρθουν άστοχα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό) με κύριους εκφραστές τους Αγγέλου, Νταλό, η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους (60-37, 25’). Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, λύσεις στην επίθεση βρήκαν και οι Ουκρανοί και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ (75-52).

Ο τραυματισμός του Διαμαντή Σλαφτσάκη στην πρώτη φάση της τελευταίας περιόδου χάλασε το κλίμα στο Nick Galis Hall. Ταυτόχρονα έπεσε και ο ρυθμός του αγώνα δίχως να αλλάξουν οι ρόλοι (81-57).

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 43-26, 75-52, 86-61.