Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (Basketleague)

0
skyline

Ρέθυμνο-Προμηθέας 72-73

Ο Προμηθέας Πατρών κατάφερε ν’αποδράσει από το Ρέθυμνο, νικώντας την τοπική ομάδα με 72-73. Το Ρέθυμνο πήρε να κλέψει τη νίκη με τον Μπαετ Τζούνιορ, όμως το σουτ του Αμερικανού γκαρντ, βρήκε σίδερο. Λίπποβι με 16 και Γκίκας με 11 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ για τους Κρητικούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάνιελς με 18 πόντους.

Το Ρέθυμνο ήταν πολύ αγχωμένο στις αρχές του αγώνα. Ο Προμηθέας παρά τα προβλήματα τραυματισμών, έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ του, όμως αυτό δεν φάνηκε. Οι Μπαρτ Τζούνιορ και Ντάνιελς ήταν εύστοχοι στις προσπάθειές τους και το 18-15 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν κυρίως δικό τους έργο.

Αυτό στη συνέχεια άλλαξε, αφού ο Γιατράς ανακάτεψε την τράπουλα. Οι Λίποβι και Κασελάκης έδωσαν αμυντική οντότητα στην ομάδα τους, ενώ ο… φευγάτος Παρκς, αποδεικνύει πως θέλει να μείνει στους φιλοξενούμενους. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Κατσίβελη, που τακτοποίησε το παιχνίδι της ομάδας του. Με τα παραπάνω το 33-40, ήταν απόλυτα δίκαιο και δύσκολα θ’άλλαζε η εικόνα του ματς.

Ποτέ μην λες ποτέ στον επαγγελματικό αθλητισμό. Το Ρέθυμνο κατάφερε να φέρει τούμπα την αναμέτρηση, κάνοντας σωστά πράγματα σε άμυνα κι επίθεση. Πίεσε τον Γκίκα, ενώ έκλεισε και την ρακέτα του. Στην απέναντι μεριά του παρκέ, οι Μπαρτ και Τζόνσον ευστόχησαν σε μεγάλα σουτ τριών πόντων κι έτσι μετά από 30 λεπτά το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 55-53.

H τέταρτη περίοδος ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι Κρητικοί ήταν μπροστά στο σκορ, όμως ήταν υπερβολικά μονοδιάστατοι στο παχνίδι τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Προμηθέας, που με τον Γκίκα κουμανταδόρο, έβγαλε πολύ όμορφες φάσεις στην επίθεση. Στην τελική ευθεία του ματς ο Προμηθέας ήταν μπροτά με 67-71, όμως ο Μπαρτ με τρίποντο έκανε το 71-72 και τα πάντα θα κρίνονταν στα τελευταία 32 δευτερόλεπτα. Τελικά Προμηθέας, όντας πιο ψύχραιμος πήρε το διπλό, καθώς το σουτ του Μπαρτ δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-40, 55-53, 72-73

Κολοσσός Ρόδου-Άρης 61-72

Ο Άρης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Για την πέμπτη αγωνιστική της Basket League «πέρασε» από το Βενετόκλειο με 61-72, χάρη στα τρίποντα της τέταρτης περιόδου. Ο Κολοσσός είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως στο τέλος έχυσε την «καρδάρα» με το γάλα, μένοντας στο 1-4.

Το ματς

Το ματς ήταν αρκετά κακό στην αρχή του, αφού οι ομάδες δεν έβαζαν καλάθι με τίποτα. Το άγχος ήταν φανερό, καθώς όποιος έχανε, θα έμπλεξε σε μεγάλες περιπέτειες, όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Οι Πίνγκστον και Άσκ σκόραραν με συνέπεια, όμως όσο ο Μποχωρίδης άντεχε ο Άρης ήταν κοντά στο σκορ. Το 16-15 της πρώτης περίοδου ήταν κολακεττικό για τους κίτρινους, όμως η συνέχεια ήταν η δίκαιη τιμωρία τους.

Ο Κολοσσός πίεσε σε ασφυκτικό βαθμό τα γκαρντ των φιλοξενούμενων κι αυτοί με εννέα λάθη, τα έκαναν «θάλασσα». Ο Βετούλας έδειχνε να έχει διαβάσει καλύτερα το ματς από τον Αγγέλου, που στηριζόταν σε υπερβολικό βαθμό στο εξωτερικό σουτ. Το 34-26 του πρώτου ημιχρόνου ήταν ενδεικτικό της επιθετικής ανυπαρξίας των φιλοξενούμενων. Πάντως το ματς φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Όπερ κι εγένετο. Ο Άρης έβαε το μυαλό του να δουλέψει και σιγά σιγά κατάφερε να μει΄σει τη διαφορά. Ο Κάιζερ με τ’αθλητικά του προσόντα βοήθησε την ομάδα του, ενώ ο νεαρός Φλιώνης, οργάνωσε άψογα τους Αμερικανούς συμπαίκτες του. Επίσης και ο Σλαφτσάκης με το δυναμικό του παιχνίδι, έδωσε ενέργεια στα μετόπισθεν και το 47-47, ήταν γεγονός.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μέτρησε η εμπειρία και η βαρά φανέλα των «κίτρινων». Ο Κολοσσός επέμεινε σε υπερβολικό βαθμό στο τρίποντο κι αυτό τον πρόδωσε. Αντίθετα ο Άρης ευστόχησε σε μεγάλα σουτ (Φλιώνης, Μπελ και Σλαφτσάκης) και πήρε ένα τεράστιο διπλό, στην προσπάθεια που κάνει ν’ανναρρχηθεί στη βαθμολογία της Basket League. Το τελικό 61-72 είναι μαγική εικόνα, καθώς το ματς ήταν ντέρμπι και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-26, 47-47, 61-72

ΠΑΟΚ-ΚΥΜΗ 78-60

Εξαιρετικό ρυθμό βρήκε ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε με εμφατικό τρόπο την Κύμη (78-60) και απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι αυτή την περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη επί της Κύμης με 78-60 έχοντας αρκετά καλά ποσοστά πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων (9/21, 42%).

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου χάρη στην πιεστική τους άμυνα ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε αρκετά λάθη, ωστόσο δεν τα μετουσίωσαν όλα σε καλάθια αφού έχασαν αρκετούς αιφνιδιασμούς.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα μόνιμο προβάδισμα, αλλά όχι ασφαλείας αφού η Κύμη με τον Κάμφορ κυρίως παρέμενε σε θέση… αντεπίθεσης.

Η τρίτη περίοδος αποδείχτηκε κομβική για τη συνέχεια του αγώνα. Η ταυτόχρονη παρουσία των Χάτσερ, Γκος και Τζόουνς δημιούργησε αρκετά προβλήματα και με τον Μαργαρίτη να σκοράρει από κοντά, έφτασαν και στο +16 (57-41, 30′).

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως 2/2 τρίποντα του Τζόουνς από τη γωνία, έκοψαν τις όποιες διαθέσεις είχαν (63-45, 34′).

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 36-29, 57-41, 78-60