Γιατί ο «πάλαι ποτέ» πιο χρήσιμος παίκτης της Ένωσης τα ακούει περισσότερο από όλους;

0

Η ΑΕΚ ετοιμαζόταν για τα αλώνια της Γ’ Εθνικής το καλοκαίρι που ανακοινώθηκε η απόκτηση του. Ο παίκτης θα περνούσε άλλο ένα χρόνο στην Ξάνθη και θα εντασσόταν στην Ένωση όταν εκείνη θα έπαιζε πια στην Β’ Εθνική. Τότε ήταν μόλις 22 χρονών και φαινόταν πως θα είναι το επόμενο next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ανακοίνωση της απόκτησής του από την ΑΕΚ ήταν το πιο πειστικό επιχείρημα περί της ορθότητας του «Ερχόμαστε», που έγινε το μοτό της επιστροφής της ΑΕΚ στους κύκλους των μεγάλων.

Από τότε έχουν περάσει περίπου πεντέμισι χρόνια. Ο Πέτρος Μάνταλος αντιμετωπίστηκε ως ο αντικειμενικός ηγέτης της νέας εποχής, υιοθέτησε με χαρά αυτόν τον χαρακτηρισμό, έγινε αρχηγός της ΑΕΚ, χρίστηκε διεθνής, σκόραρε στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό υπογράφοντας το πρώτο τρόπαιο της ομάδας του μετά την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα, μετουσιώθηκε στο πιο χρήσιμο γρανάζι της «κιτρινόμαυρης» μηχανής και οι φίλοι της ΑΕΚ χλόμιασαν δυο φορές από το άγχος τους στους ισάριθμους χιαστούς του.

Σήμερα, ο Μάνταλος δέχεται μια τρομακτική αμφισβήτηση αναφορικά με τις αληθινές δυνατότητές του. Οι δυο βαρβάτοι τραυματισμοί που έχει περάσει είναι ξεκάθαρο πως έχουν αφήσει πάνω του το σημάδι τους αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και ο ίδιος: η συμπεριφορά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν περιορίζεται απλά σε κάτω του μετρίου εμφανίσεις αλλά ταυτόχρονα, διακατέχεται από πολλά νεύρα, ζητάει φάουλ με το παραμικρό, παρατάει προσπάθειες στη μέση, γκρινιάζει, βουτάει. Όσο θετικά διακείμενος και αν είναι κανείς απέναντί του, όσο και αν θέλει να τον υπερασπιστεί απέναντι στον μηδενισμό της αξίας του, η συμπεριφορά του Μάνταλου δεν τον βοηθάει.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here