Κώστας Κατσουράνης: «Το φαβορί στο ντέρμπι είναι η ΑΕΚ»

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στο SDNA για τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ που έχει αγωνιστεί, σχολιάζει τους δύο σημερινούς αντιπάλους ενώ παίρνει θέση σχετικά με το ποιος είναι το φαβορί.

0
skyline

Πως βλέπετε την ΑΕΚ φέτος;

«Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα φέτος και το έχει δείξει από την πρώτη στιγμή. Κράτησε τον κορμό της από πέρυσι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Σίγουρα την έχει βοηθήσει αυτό. Ταυτόχρονα, διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή. Πέτυχε τον αρχικό της στόχο να μπει στους ομίλους του Champions League ενώ είναι ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Παναθηναϊκό φέτος;

«Ο Παναθηναϊκός έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα, όμως χρειάζεται και χρόνο αλλά και στήριξη απ΄όλους. Είναι κάτι πολύ ωραίο αυτό που κάνει το τριφύλλι φέτος και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Η ομάδα είναι νεανική και ελπίζω ο κόσμος να τους στηρίξει και να τους πιστέψει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ΄όλα. Με λίγα λόγια τα παιδιά αυτά δείχνουν, ότι βρίσκονται σ΄ένα πολύ καλό επίπεδο»

Ποια είναι η στιγμή από τα  ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, η οποία σας έχει μείνει χαραγμένη;

«Έχω παίξει πάρα πολλά ντέρμπι, είτε ως παίκτης της ΑΕΚ είτε ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Εμείς προλάβαμε να παίξουμε ντέρμπι και με τους οπαδούς των δύο ομάδων. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο μιας και το καθένα ήταν ξεχωριστό. Στα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ έντονα και υπήρχε τόσο ένταση όσο και πάθος».

Ποια ήταν τα συναισθήματα σας όταν παίξατε το πρώτο ντέρμπι και αν υπήρχε άγχος;

«Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ντέρμπι, στο οποίο αγωνίστηκα δεν είχα πάρα πολύ άγχος. Σίγουρα υπήρχε αγωνία και ανυπομονησία για το παιχνίδι. Αυτό είναι που θυμάμαι χαρακτηριστικά. Το άγχος που είχα μπορώ να πω, ότι ήταν φυσιολογικό. Ανυπομονούσα πάρα πολύ για κάθε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Πρώτο ντέρμπι ως παίκτης του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ. Πως αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή;

«Σίγουρα ήταν δύσκολο το πρώτο αυτό παιχνίδι. Ο Τύπος είχε παρουσιάσει αλλιώς τα πράγματα για το πως πήγα εγώ στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να έχω μία κακή αντιμετώπιση από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Με τους οπαδούς της ΑΕΚ είχα ένα ιδιαίτερο δέσιμο, μιας και είναι η ομάδα που είχα στην καρδιά μου. Ήταν λίγο περίεργο το συναίσθημα σίγουρα, αλλά από τη στιγμή που έμπαινα στο γήπεδο ως παίκτης του Παναθηναϊκού έπρεπε να δώσω το 100% και αυτό έκανα».

Ο μη πανηγυρισμός σου στο πρώτο γκολ επί της ΑΕΚ ήταν δείγμα σεβασμού;

«Νομίζω ότι πάντα πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς την προηγούμενη ομάδα. Έτσι και αλλιώς υπάρχει σεβασμός από μένα προς την ΑΕΚ. Η αντίδραση μου μετά το πρώτο μου γκολ απέναντι στην ΑΕΚ ήταν κάτι που μου βγήκε αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι και σχετικά με το ποιος είναι το φαβορί;

«Το φαβορί στο ντέρμπι είναι η ΑΕΚ, μιας και είναι μία πιο έμπειρη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ, μιας και ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο μαζί του, ο οποίος κόσμος δίνει φτερά σ΄αυτή την ομάδα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά στο που θα κριθεί δε μπορώ να ξέρω σ΄ένα ποδοσφαιρικό αγώνα τι ακριβώς θα γίνει. Μπορεί να γίνει κάτι στο πρώτο λεπτό, το οποίο θα αλλάξει όλα τα δεδομένα».

Πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τα νέα αυτά παιδιά όλη την πίεση του ντέρμπι;

«Πιστεύω ότι από τη στιγμή που τα παιδιά αυτά αντιμετώπισαν την πίεση στην Τούμπα, η οποία είναι μία δύσκολη και καυτή έδρα, δεν θα χουν πρόβλημα. Με τον κόσμο στο πλευρό τους θα είναι αρκετά εύκολο να το διαχειριστούν. Μην ξεχνάμε ότι παίζουν στην έδρα τους, ξέρουν το γήπεδο. Η εμπειρία της Τούμπας τους βοήθησε πάρα πολύ. Σιγά – σιγά τα παιδιά αυτά θα γίνονται καλύτεροι και θα παίρνουν εμπειρίες. Στο ποδόσφαιρο τις εμπειρίες που ζεις θα πρέπει να τις βάζεις στη ζωή σου, στην προπόνηση σου και αυτές θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς».

Για το αν το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί θα επηρεάσει τους παίκτες της;

«Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν παίξει πάρα πολλά τέτοια παιχνίδια και δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα»

ΠΗΓΗ:SDNA