Απόφαση-μπουρλότο – Έτσι τα τινάζουν στον αέρα – Ξεσπούν οι «μεγάλοι» – Θα σηκωθούν και οι πέτρες

0
skyline

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι, όπως σημειώνει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Sportday. Αυτό δεν αναμένεται να γίνει στη Superleague σε πρώτη φάση, αλλά στο Κύπελλο Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.

Προφανώς η ΚΕΔ θέλει να «τεστάρει» τους Έλληνες ρέφερι και σε τι κατάσταση αυτοί βρίσκονται, καθώς σε όλα τα τελευταία μεγάλα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα σφύριξαν ξένοι διαιτητές.

Ίσως με αυτόν τον τρόπο η ΕΠΟ να θέλει «επαναφέρει» σταδιακά τους Έλληνες ρέφερι, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει αρκετά παράπονα για το γεγονός ότι έχουν παραγκωνιστεί από την άφιξη των ξένων συναδέλφων τους, ενώ είναι επόμενο η ΚΕΔ να μην έχει πάντα την ευχέρεια να τοποθετεί σε όλα τα ντέρμπι διαιτητές από το εξωτερικό.

Άλλωστε, ολοένα αυξάνονται οι ομάδες της Superleague που απαιτούν ξένους ρέφερι, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στον Μέλο Περέιρα, ο οποίος αναγκάζεται κάθε αγωνιστική να αναζητάει διαιτητές εκτός συνόρων.

Πάντως, από την άλλη, η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί, αναμένεται να φέρει αρκετές αντιδράσεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως από τις ισχυρές ομάδες. Μέχρι στιγμής υπάρχει κατά γενική ομολογία μεγάλη ικανοποίηση για όλες τις διαιτησίες των ξένων ρέφερι στα μεγάλα παιχνίδια, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να απαξιώνουν τους Έλληνες διαιτητές.

Σε περίπτωση, επομένως, που επιστρέψουν οι ρέφερι από την Ελλάδα στα ντέρμπι, έστω και του Κυπέλλου, σε «πειραματικό» απ’ ότι φαίνεται στάδιο, η λογική λέει ότι θα γίνει… χαμός από τους «μεγάλους». Ειδικά αν οι διαιτησίες δεν είναι σωστές, τότε σίγουρα θα ξεσπάσει μεγάλος ντόρος και μάλλον το όλο εγχείρημα θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Πηγή: sportdog.gr