Το πρόβλημα και το πρόγραμμα

0

Θα μπορούσε ο τίτλος του άρθρου να ήταν και »Το πρόβλημα με το πρόγραμμα» αλλά θα ήμουν αφελής αν εστίαζα μόνο σε αυτό.

Η χθεσινή ήττα της Βασίλισσας στην Πάτρα ανέδειξε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα της ομάδας στα ριμπάουντ. Από το καλοκαίρι η στελέχωση του ρόστερ άρεσε στην μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου και των δημοσιογράφων της ΑΕΚ, ωστόσο υπήρχε το ερωτηματικό με τη θέση του σέντερ, καθώς δεν υπάρχει το βαρύ κορμί για την βρώμικη δουλειά, όπως πέρυσι την έκανε με επιτυχία ο Μαυροειδής.

Ο Καββάδας είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό, αλλά και πάλι δεν είναι ο πιο ψηλός σέντερ, ενώ χθες απουσίαζε, όντας τραυματίας, και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.

Δεν ήταν καλύτερος ο Προμηθέας χθες αλλά όταν ο Έλις μαζεύει 8 (!!!) επιθετικά ριμπάουντ και ειδικά στα τελευταία 15′ λεπτά, όπου Χάντερ κάθισε στον πάγκο, οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία σε κάθε επίθεση, ήταν δεδομένο ότι θα κερδίσουν.

Δεν ξέρω αν πρέπει να αποκτηθεί ένα βαρύ πεντάρι, πάντως με το υπάρχον υλικό θα πρέπει ειδικά απέναντι σε ισχυρές στη ρακέτα ομάδες να μην ξανά δούμε το σύστημα με Ματσιούλις στο 4 και έναν εκ των Ρόμπερσον ή Χάντερ στο πέντε. Δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει δυναμική κοντά στο καλάθι και όσο καλά και να αγωνίζεται η ομάδα η νίκη πάντα θα εξαρτάται από τις δυνατότητες του αντιπάλου.

Πέρα όμως από το θέμα με τα ριμπάουντ, έγραψα και στον πρόλογο ότι ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός με αναφορά στο πρόγραμμα της ΑΕΚ. Μια νέα ομάδα σαν αυτή του Μπάνκι χρειάζεται χρόνο και δυστυχώς είναι τέτοια η σειρά των αγώνων που δεν της δίνεται σχεδόν καθόλου. Δεν υπάρχει ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι για την Basket League στο ΟΑΚΑ, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στον προπονητή να δοκιμάσει συστήματα και να δώσει χρόνο και στους νεαρούς παίκτες του δικεφάλου.

Δεν είναι δικαιολογία, εξάλλου δεν τα πάει μέχρι στιγμής και άσχημα η κυπελλούχος Ελλάδας και Ευρώπης, είναι η πραγματικότητα όμως.

ΥΓ: Η φωτογραφία του άρθρου είναι ενδεικτική της ουσίας του κειμένου. Δείτε με πόση δυσκολία Χάντερ και Ματσιούλις αντιμετωπίζουν τον Έλις, ο οποίος καρφώνει με άνεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here